20-åriga Eline från Norge har volontärarbetat på barnhemmet utanför Phuket i Thailand i två veckor, och kom nyligen hem. Vi delar gärna med oss av hennes feedback, för de som är intresserade av att volontära på det här projektet!

Nå har jeg vært på barnehjemmet i 2 uker. Der har jeg fått blitt kjent med 25 fantastiske barn, i alderen 2-18 år. Jeg kom på en søndag, og da var det fri for alle barna. De møtte meg alle sammen når jeg kom, med et stort smil. Noen litt mer sjenerte enn andre, men alle ville bli kjent. I ukedagene bestod dagen av å stå opp til frokost, og de fleste ungene reiste på skolen. Det var 5 unger igjen på barnehjemmet. Der hjalp jeg til med ting som skulle gjøres, alt fra å hjelpe til med mat, planting, muring, vaske, stryke m.m.

volontararbete-barnhem-thailand

Når ettermiddagen kom, kom også barna hjem fra skolen. Da var det å være med de resten av ettermiddagen og kvelden, og kveldene bestod av dans, musikk, lek, noen av jentene elsket å fikse på håret mitt. En dag i uken, fikk vi frivillige fri. Det var torsdager som var fridagen, mens første uken fikk jeg fri onsdag i steden. For det passet bedre for barnehjemmet. Den dagen kunne jeg bruke til hva jeg ville, så jeg valgte å reise til Khao Lak på stranden.

volontarresor-thailand

Når helgene kom, hadde ungene fri fra skolen hele dagen. Da var vi ofte på stranden, og hvis vi ikke var det. Var vi som regel i floden å badet, vi lekte masse. Det var også mange donasjoner i helger, så det var moro å få med seg. Jeg fikk også være med å feire det Kinesiske nyttår og buddha seremoni 🙂 Det var spennende å få det med seg, da jeg aldri hadde vært med på det før. Jeg donerte selv ting til barnehjemmet, noe som de satt veldig stor pris på. Så donerte jeg til ungene, og det fikk de dagen jeg skulle reise. Har aldri sett så fornøyde og blide barn før. De var så takknemlig for den minste ting. 

frivillig-arbeid-barnhehjem-thailand

Kulturforskjellen var selvfølgelig litt vanskelig å godta til tider, da de behandler dyr og mennesker på en annen måte enn det som gjøres her. Jeg anbefaler virkelig andre å gjøre dette, det var veldig lærerikt og spennende. Du får et annet syn på livet. Så hvis du vurderer arbeid som frivillig, vil jeg anbefale dette barnehjemmet. De var flinke i engelsk, selv om ikke alle barna kunne så mye engelsk. Var det veldig lett å forstå hverandre, med kroppsspråk og tegne det man mener. 

Min første uke på barnehjemmet, var sammen med to andre svensker. Mens den siste var jeg alene, og på dette barnehjemmet kan du reise alene og sammen med andre. Det gikk veldig fint å være der alene, selvfølgelig får du litt mer å gjøre men da går dagene fort også. 

Jeg savner barna allerede!!