Nu kan vi äntligen även erbjuda volontärresor till Filippinerna! 

Vi har valt Davao City som bas för volontärresor till Filippinerna. Det är landets fjärde största stad, och ligger i södern, där risken för naturkatastrofer och extremt väder är mycket mindre än på resten av Filippinera. Du kan volontärarbeta på barnhem, sjukhus eller med att hjälpa barn och ungdomar med drogproblem. Läs mer om volontärjobb på Filippinerna här!

Fattigdom är ett stort problem på Filippinerna, där uppskattningsvis 40% av befolkningen lever i fattigdom och de större städerna omges av slumområden. Bara i Manila finns ungefär 60 000 gatubarn. Många av dessa barn jobbar som biltvättare, skoputsare eller samlar avfall och många pojkar och flickor utnyttjas som prostituerade. Som volontär på Filippinerna kan du naturligtvis inte hjälpa alla – men alla kan hjälpa någon!

Samhället på Filippinerna domineras av en liten välbärgad elit, medan flertalet filippinare lever i fattigdom. 12% av barnen börjar aldrig i skolan.  I ett land med nästan 100 miljoner invånare, och drygt en tredjedel av dem under 15 år,  betyder det att hundratusentals barn får kämpa extra hårt för att kunna skapa sig en bra framtid. För de som råkat allra värst ut handlar kampen om att överleva från dag till dag. Som volontär på Filippinerna kan du göra verklig skillnad för de människor du möter!

De barn som får möjligheten att gå i skolan börjar den sexåriga grundskolan vid sju års ålder. Den följs av ett femårigt högre stadium som har både teoretiska och yrkesinriktade linjer för de som har turen att födas i en familj som har råd att låta dem studera, men var fjärde elev slutar före femte klass. Filippinernas utbildningssystem främjar två- och flerspråkighet. Engelska och filipino är obligatoriska skolämnen. Engelska är främsta språk i skolans högre stadium och på universitetsnivå, så för att kunna studera på högre nivå är goda engelskakunskaper ett måste. Där bidrar din insats som volontär med stor hjälp.

Sugen på att volontärjobba på Filippinerna? Kontakta oss så berättar vi mer!

Volontärjobba med barn på Filippinerna