Minglapar! Volontärarbeta i Burma med IndiGo!


— På grund av militärkupp (februari 2021) och oroligheter i Burma kan vi tyvärr inte ta emot volontärer här för närvarande. —


Tack vare vår närvaro i Asien och goda samarbete med en lokal välgörenhetsorganisation kan IndiGo nu som första organisation i Skandinavien erbjuda välorganiserade volontärresor till Burma. Missa inte den unika chansen att vara bland de första volontärerna i spännande Mandalay!

Här kan du undervisa barn från fattiga familjer i en klosterskola – antingen i engelska eller i yrkesförberedande ämnen. Passa även på att upptäcka de många tempel som Mandalay är känt för. Det gör du enklast genom att delta i vår introduktionsvecka, där vi betar av de mest intressanta.

Om du vill vill hjälpa burmesiska flyktingbarn i Thailand finns även den möjligheten – i Kuraburi i sydöstra Thailand. Dem hjälper du även var du än volontärarbetar. En del av volontäravgiften, av samtliga bokade volontärresor hos IndiGo, går till den skolan via vår fond I Mina Skor.

Till sist – namnfrågan. Heter landet Burma eller Myanmar? Det officiella namnet Myanmar antogs 1989 av den sittande militärregimen. Oppositionen, ledd av Aung San Suu Kyi, motsatte sig namnbytet. Olika namn används därför i olika sammanhang. FN använder det officiella namnet, i EU-sammanhang används ”Myanmar/Burma” och officiella myndigheter i till exempel Sverige, USA och Storbritannien fortsätter att kalla landet ”Burma”Vi på IndiGo står självklart på folkets sida, och använder därför i första hand också ”Burma”.

Vill du veta mer om volontärarbete i Burma? Kontakta oss!

Är du intresserad av att resa runt i Burma i samband med din volontärresa? Kombinera gärna ditt volontärarbete med en aktiv äventysresa hos vår systerorganisation TAC. Vi hjälper dig att få ihop det praktiska!