Minglapar! Volontärarbeta i Burma med IndiGo!

Upplev en av världens nyaste demokratier genom en volontärresa! I april 2016 installerades den första folkvalda regeringen i Burma efter över 50 år av våldsamt militärstyre. Tack vare Aung San Suu Kyi och hennes partivänners envetna kamp är landet återigen en demokrati – och de tidigare rekommendationerna om att inte besöka Burma för att man då indirekt stödde militärregimen kan vi glömma. Nu tar Burma stora kliv framåt, och även om fattigdomen fortfarande dominerar finns en stark framtidstro.

Tack vare vår närvaro i Asien och goda samarbete med en lokal välgörenhetsorganisation kan IndiGo nu som första organisation i Skandinavien erbjuda välorganiserade volontärresor till Burma. Missa inte den unika chansen att vara bland de första volontärerna i spännande Mandalay!

Här kan du undervisa barn från fattiga familjer i en klosterskola – antingen i engelska eller i yrkesförberedande ämnen. Passa även på att upptäcka de många tempel som Mandalay är känt för. Det gör du enklast genom att delta i vår introduktionsvecka, där vi betar av de mest intressanta.

Om du vill vill hjälpa burmesiska flyktingbarn i Thailand finns även den möjligheten – i Kuraburi i sydöstra Thailand. Dem hjälper du även var du än volontärarbetar. En del av volontäravgiften, av samtliga bokade volontärresor hos IndiGo, går till den skolan via vår fond I Mina Skor.

Till sist – namnfrågan. Heter landet Burma eller Myanmar? Det officiella namnet Myanmar antogs 1989 av den sittande militärregimen. Oppositionen, ledd av Aung San Suu Kyi, motsatte sig namnbytet. Olika namn används därför i olika sammanhang. FN använder det officiella namnet, i EU-sammanhang används ”Myanmar/Burma” och officiella myndigheter i till exempel Sverige, USA och Storbritannien fortsätter att kalla landet ”Burma”Vi på IndiGo står självklart på folkets sida, och använder därför i första hand också ”Burma”.

Vill du veta mer om volontärarbete i Burma? Kontakta oss!

Är du intresserad av att resa runt i Burma i samband med din volontärresa? Kombinera gärna ditt volontärarbete med en aktiv äventysresa hos vår systerorganisation TAC. Vi hjälper dig att få ihop det praktiska!