Idag är den den sista juni, och vi vill passa på att göra ett litet halvårsavslut och blicka framåt mot den andra halvan av 2020, detta mycket speciella år.

Vi på IndiGo förmedlar volontärresor för att dra vårt strå till stacken för en lite bättre värld. Det gör vi på flera sätt, bland annat genom att koppla ihop alla våra fantastiska volontärer med passande projekt runt om i Asien. Merparten av den lilla ekonomiska vinst vi gör går direkt till vår fond I Mina Skor, och därmed bidrar våra volontärer inte bara med praktisk hjälp på sina volontärresor, utan även med ekonomiskt stöd till utsatta barn i Thailand – som även är IndiGos andra hemmaplan där vi alltid finns på plats.

Pengarna från I Mina Skor går helt oavkortat till att stötta barnhem i Thailand, och till våra fyra fadderbarn som vi sponsrar med skolavgifter, skoluniformer och annat nödvändigt, samt besöker dem med presenter på deras födelsedagar och till jul/nyår.

 

Våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand

Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och därför inte har möjlighet att jobba heltid, eller i vissa fall inte alls. De bor i små enkla hus som ger tak över huvudet och de har mat för dagen, men inte mycket mer.

I dessa tider med Covid-19 och den arbetslöshet och ekonomiska svårigheter som följer i dess fotspår är det extra viktigt för oss att de här familjerna får ekonomiskt stöd. I vanliga fall kommer detta stöd från I Mina Skor, men just nu är fonden tom. Eftersom vi inte har haft möjlighet att ta emot volontärer på flera månader har vi inte haft några intäkter sedan i mars. Därför kommer våra utbetalningar den här gången från våra egna fickor (”vi” är Emanuel och Lennie, som driver IndiGo) – vårt stöd upphör inte trots kärv ekonomi, eftersom vi ändå har det relativt gott ställt jämfört med de här familjerna.

Barnen fick sina stipendier igår, och de täcker skolavgifter, nya skoluniformer och annat nödvändigt inför det nya läsåret som börjar i morgon. För att vi ska kunna garantera att pengarna hamnar rätt följer vi inte bara upp personligen på plats, utan låter även det praktiska gå genom en organisation som heter Sem Pringpuangkeo Foundation. De har hjälpt tusentals familjer sedan starten 2001.

fadderbarn-indigo-juni-2020

Våra fadderbarn – Mama, Ek, Wunsen och Ohm – mår bra, växer så det knakar och är duktiga i skolan. Vi är stolta över dem. 🥰

 

Funderar du på en volontärresa i höst eller vinter?

Vår förhoppning är att vi ska kunna komma igång med volontärresorna igen under hösten. De kommer att starta upp gradvis, och vid olika tidpunkter i olika länder beroende på inreserestriktioner och annat praktiskt. För oss är det viktigaste att vi kan garantera säkerheten och tryggheten både för våra volontärer och för lokalbefolkningen på projekten i respektive land.

Just nu får vi många frågor om när ett visst projekt startar upp igen och när det blir möjligt att åka på en volontärresa till olika länder, och i dagsläget har vi tyvärr inga exakta svar på de frågorna. Däremot kan vi garantera att det går att flytta din volontärresa om dina planer inte går att genomföra som planerat – vare sig det beror på Covid-19 eller något annat.

För bokningar som görs den närmsta tiden behöver du inte betala något förrän de praktiska bitarna hamnat på plats och det verkar troligt att resan kan genomföras, så du kan lugnt boka din volontärresa redan nu. Då garderar du dig dessutom mot framtida prishöjningar som vi ibland måste göra när våra lokala samarbetspartners höjer sina priser.


Har du några funderingar? Vi blir alltid glada om du hör av dig! 😊