Nu tar vi emot volontärer på ett nytt sjukvårdsprojekt i Goa i Indien. Det här är ett specialprojekt för dig som går en eftergymnasial vårdutbildning, och för dig som redan är färdigutbildad och jobbar inom vården.

Du blir placerad på ett litet, privatägt sjukhus nära stranden i Candolim. Sjukhuset har knappa ekonomiska resurser och uppskattar hjälp utifrån. Liksom alla våra volontärresor är arbetet ett givande och tagande – du får se hur det är att jobba inom vården i ett utvecklingsland, men förväntas samtidigt bidra med din egen kunskap och komma med egna förslag på förbättringar.

volontärresor-indien-vård-goa

Den första arbetsdagen får du en introduktion till sjukhusets samtliga avdelningar, och du paras ihop med en engelsktalande läkare eller sköterska som du får följa under de första dagarna. Du följer honom eller henne den första veckan, så du kommer in i rutinerna. Därefter kommer du att tilldelas egna arbetsuppgifter, som beror på dina egna förkunskaper och erfarenheter, dina egna önskemål och sjukhusets hjälpbehov för tillfället.

På sjukhuset finns en röntgenavdelning, en operationssal, en akutvårdsavdelning, en vuxenavdelning, en barnavdelning och en och en intensivvårdsavdelning. Du kommer att få utföra enklare undersökningar, assistera och medverka vid provtagningar, utföra enklare triage, såromläggningar och liknande, observera vid operationer och vara med på möten där det uppskattas om du kommer med förslag på förbättringar och effektiviseringar baserade på dina tidigare erfarenheter. Du kan antingen fokusera ditt arbete på en specifik avdelning eller rotera – det beror på dina önskemål i kombination med sjukhusets behov.

Vill du veta mer om det här projektet eller någon av våra andra volontärresor? Hör av dig!