Om du planerar att volontärarbeta med sköldpaddor på Nusa Penida utanför Bali kan det vara bra att anmäla dig i god tid. Nu är det projektet fullbokat i slutet av november och början av december, och det finns även risk att vi inte kan ta emot fler volontärer där vissa veckor i vinter.

Sköldpaddsprojektet är fullt från den 23 november till 8 december 2018. Att ett projekt blir fullbokat är positivt – det betyder att så många volontärer kommer att vara på plats att behovet är tillfälligt uppfyllt, och att projektet kommer att få maximal hjälp.

Men vi tycker förstås även att det är tråkigt att behöva tacka nej till volontärer som anmäler sig sent – så även om vi oftast kan ta emot anmälningar med kort varsel rekommenderar vi att vara ute i god tid. Då är du inte bara garanterad en plats på projektet, utan slipper även stressa med visumansökningen och annat praktiskt. Det kan även vara svårt att hitta prisvärda flygbiljetter om man är ute i sista minuten.

 

Här blir våra volontärresor oftast fullbokade

Våra projekt på Bali och Sri Lanka är de som oftast kommer upp i så stort antal volontärer att vi inte kan ta emot fler under vissa perioder. Det gäller framför allt Bali på sommaren, och Sri Lanka på både sommar och vinter.

Även vissa av våra projekt i Thailand kan bli fullbokade ganska långt i förväg – framför allt de populära äventyrsresorna med volontärarbete, som har begränsat antal platser. Även projekt i andra länder kan bli tillfälligt fullbokade eller ha bokningsstopp under vissa kortare perioder.

Så om du planerar en volontärresa är vår rekommendation att inte vänta för länge med att anmäla dig – annars finns en risk att vi inte kan ordna en plats åt dig.