18-åriga Alexandra från Sundbyberg har nyligen kommit hem från en volontärresa i Goa, Indien. Hon var där i tre veckor, och volontärarbetade på vår lokala samarbetspartners egen skola för barn från kringresande familjer som annars inte har möjlighet att gå i skolan alls. Det är ett ganska nystartat projekt, och liksom mycket annat i Indien drivs det med mycket kärlek och kanske inte alltid lika mycket planering och struktur – men Alexandra trivdes ändå:

– Det var verkligen en helt enastående resa som bidrog till så mycket lärdomar om en själv, livet och vad lycka egentligen är enligt mig. Det absolut bästa tycker jag var att få leva i en helt annan kultur, träffa helt underbara människor och få lära sig så mycket av stora som små. Det är en otrolig känsla av att känna att man är där för att försöka göra någon skillnad i folks liv och kunna se hur mycket barnen vi jobbade med faktiskt uppskattar att vi var där.

frivilig-arbeid-india-goa

Vad tyckte du om undervisningsprojektet som helhet?

– Jag tycker undervisningsprojektet som helhet var sådär egentligen. Det var lite halvrörigt då ingen verkade ha koll på barnens akademiska nivå vilket gjorde att för varje ny volontär som kommer till dem behöver man alltid börja om från ruta 1. Barnen är enastående duktiga och det är så imponerande att se och otroligt roligt att få jobba med dem. Det vore även bra tror jag om det fanns tydligare riktlinjer för vad exakt det är man ska undervisa i eller vad som tidigare veckor redan lärts ut.

 

”Upplägget har varit sjukt bra”

Skulle du rekommendera andra att åka på den här volontärresan genom IndiGo?

– Jag skulle absolut rekommendera folk att åka genom er! Jag har fått sån otroligt bra förberedelse för resan när det gäller information om allt möjligt samtidigt som jag har fått svar på mina funderingar otroligt snabbt. Upplägget har varit sjukt bra och för mig som student är priset otroligt bra för att ha möjlighet att faktiskt kunna åka på en sån här resa.

volontarresor-indien-goa

 

Var det något du inte var nöjd med?

– I stort sett hade jag tre helt fantastiska veckor och har inte så mycket negativt att säga. Boendet var fint och personalen var så otroligt snälla och helt fantastiska så det kände så lyxigt att vara omgiven av så fina människor.

 

Har du några tips till andra som funderar på att åka på en volontärresa till Goa?
– Ha ett öppet sinne och se till att njuta av tiden för det går fort och det är sjukt lärorikt. Det är verkligen en resa jag tycker alla borde åka på.
volontaer-goa-indien
Foto: Alexandra Gordon. Fler fina bilder hittar du här!