Den 20 februari i år svepte den tropiska cyklonen Winston in över Fiji.

Med vindar upp mot 300 km/h var förödelsen stor. De enkla byggnaderna som de flesta fattiga bor i, med plåttak och svag konstruktion, tog störst skada och fram till idag beräknas 43 ha dött samtidigt som det skapat kaos i infrastrukturen och gjort ett okänt antal hemlösa. Nedfallna elledningar, sjunka båtar, förstörda vägar och förstörda hem är några av de problem man nu jobbar med att få ordning på.

Situationen förvärras av att Fiji har flera mindre bebodda öar. Detta försvårar hjälparbetet, speciellt med tanke på att kommunikationerna från första början inte är av hög standard. Det jobbas till exempel fortfarande med att ta reda på exakt hur stor skada cyklonen gjorde.

Med anledning av detta arrangerar vi ett specialprojekt med fokus på återuppbyggnadsarbete på Fiji. Åk som volontär med oss, volontärarbeta på plats i Fiji och hjälp till att få landet på fötter igen.

Arbetsuppgifterna är skiftande men det handlar i stora drag om att vara med där det behövs och behovet är stort! Vi har dock följande tre huvudinriktningar som kan ge en fingervisning om arbetet.

  1. Medicin & Hälsa – Hjälp till psykosocialt med att hjälpa de som drabbats och blivit traumatiserade.
  2. Renhållning – Arbeta med sanitet för att få till en säker och hälsosam miljö för människor att vistas i.
  3. Bygg & Renovering  – Skolor, allmänna lokaler, hem, hälsocentraler och andra byggnader är i behov av återuppbyggnad. Du hjälper till med allt från att göra plats och rensa upp bråte, till att volontärarbeta med byggnation och reparationer.

Boende: På ett delat boende tillsammans med andra volontärer i antingen Suva eller Levuka.

Längd: Från två veckor och uppåt. Ankomst som vanligt under helgen, helst på söndagar.

Startdatum: Alla måndagar fram till den 13 juni. Projektet kan komma att förlängas beroende på hur situationen utvecklas.

Vi kommer att skänka en större del av volontäravgiften direkt till Fiji och uppmanar de som åker att ta med material direkt till landet. Vi rådger närmare om vad vid kontakt.

För mer information maila oss på info@indigotravel.se

volontärarbete-fiji-winston-återuppbyggnad