Våra priser är baserade på hur mycket vi måste betala till våra lokala samarbetspartners runt om i Asien. Det är de som sköter det praktiska på plats i respektive land. Nu har flera av dem flaggat för prishöjningar inför 2020, och vi måste höja våra priser med motsvarande summor för att inte gå minus. Men den goda nyheten är att prishöjningarna inte träder i kraft förrän den 1 januari 2020 – så för alla bokningar som görs innan dess gäller fortfarande dagens priset, även för volontärresor som görs 2020.

Hur stora prishöjningarna blir varierar från projekt till projekt och från land till land. Vår målsättning är att våra volontärresor ska vara både billiga och bra, och på de projekt våra lokala samarbetspartners inte höjer priserna gör inte vi heller det.

Generellt blir prishöjningarna större för dig som stannar länge på ett projekt. Det tycker vi förstås är tråkigt – vi vill att våra volontärer ska stanna länge och hinna göra mycket nytta – men det är tyvärr oundvikligt. På alla projekt betalar vi våra samarbetspartner för mat, boende och annan kringservice per vecka. Därför betyder en höjning på exempelvis 350 kr per vecka att den volontärresan bara blir 700 kr dyrare om man stannar i två veckor, men stannar man i tio veckor måste vi höja totalpriset med 3500 kr.

Så om du planerar en volontärresa – eller en äventyrsresa med volontärarbete – under 2020 är vårt tips att boka den innan årsskiftet. Då blir den lika billig som idag.

Om dina planer för nästa år inte är helt klara ännu går det att justera dem i efterhand. Du kan ändra startdatum, antal veckor, och i vissa fall till och projekt och land om du kommer på att du behöver göra det. Det är en service vi ger alla våra volontärer, och det kostar inget extra.


Vill du veta mer om volontärarbete i Asien, eller har du funderingar kring ett specifikt projekt? Du är alltid välkommen att höra av dig, så hjälper vi dig vidare med din volontärresa!