Vi fikk en hilsen fra Johanna, 23, fra Malmö.

Hun er for tiden midt i undervisningsprosjektet i Hua Hin, Thailand, og er veldig fornøyd. Et bilde sier mer enn tusen ord, så vi lar Johannas fine bilder og forklarende tekster tale for seg selv. 😊

Vi är 7 tjejer och 2 killar som är volontärer och bor på volontärcentret/hotellet. Vi alla bor på andra våningen. Tjejerna bor 3 och 3 (den sista tjejen är ~40 år och har ett eget rum) och de två killarna bor tillsammans.

Vi är 3 stycken som gör ”child care” vilket innebär att vi är på skolan på förmiddagen och har ytterligare en lektion efter lunch. Resten av gänget gör ”Teach and beach”. De lär ut på en skola på morgonen. Sen åker de hem och äter lunch. Efter det åker till en strand på eftermiddagen. Varje dag är olika stränder.

Personligen är jag väldigt glad att jag hamnade i ”child care.” Jag har så roligt med eleverna. Vi skrattar mycket och gör vårt bästa för att kommunicera med varandra. De visar mig sina lekar och jag försöker lära mig några thailändska ord av dem. De gillar att ha roligt och är fulla av energi. 

På väg till skolan 

Dagens väderlektion

Efter skolan åt vi lunch och spelade pingis

Vi körde förbi en återvinningsstation. Något de håller på att utveckla. 

 

Direkte til andre klasse

– När vi kom till förskolan i  morse var där inga elever eller lärare. Vi blev skjutsade fram till huvudbyggnaden där vi frågade en lärare var förskolebarnen var. Hon sa att hon inte visste varför de inte var i skolan idag. Istället fick vi gå direkt till andra klass (där vi brukar vara på eftermiddagarna). Vi var 5 volontärer med 10 elever. Vi delade in oss i tre smågrupper som de fick rotera emellan. I min grupp lärde vi oss om kroppsdelar på engelska. De andra grupperna fokuserade på djur och att räkna.

Vår station i klassrummet. Vi klappar händerna.

Jag pekar på olika kroppsdelar och eleverna säger namnet på dem.

I slutet av lektionen dansade vi till ”baby shark”, ”Old McDonald had farm”, ”hokey pokey”, ”if you’re happy and you know it” och ”fem små apor” – som jag försökte rita och förklara på tavlan.

 

Summer camp

– I fredags fick vi reda på att skolorna har sommarlov nu. Den här veckan kommer elever till oss på ”summer camp” från kl 9-12. Idag hade vi 6 elever i olika åldrar. Vi började med att gå igenom alfabetet. Sen delade vi in oss i tre olika stationer. Min station var kroppsdelar. Vi sjöng huvud axlar knä och tå och gick igenom olika kroppsdelar och klädesplagg.

Djurstationen. En av volontärerna gjorde de här söta lerfigurerna 

Djurteckningar av eleverna

Vi lekte ”mördare och detektiv” och ”hela havet stormar.”

Innan de åkte hem satt jag med en av tjejerna och sjöng ”Frost” sånger. Hon ritade den här teckningen av Anna och Elsa. 

När eleverna åkt hem fick vi äta lunch.

 

Vi takker Johanna for alle de fine bildene!

Foto & tekster: Johanna Hansen