18-åringen Alexandra fra Sundbyberg utenfor Stockholm har nylig returnert fra en reise i Goa, India. Hun var der i tre uker, og jobbet frivillig på vår lokale partners egen skole for barn fra omreisende familier, som ellers ikke ville ha mulighet til å gå på skole i det hele tatt. Det er et ganske nytt prosjekt, og, som mye annet i India drives det med mye kjærlighet og kanskje ikke alltid så mye planlegging og struktur – men Alexandra likte det likevel:

– Det var verkligen en helt enastående resa som bidrog till så mycket lärdomar om en själv, livet och vad lycka egentligen är enligt mig. Det absolut bästa tycker jag var att få leva i en helt annan kultur, träffa helt underbara människor och få lära sig så mycket av stora som små. Det är en otrolig känsla av att känna att man är där för att försöka göra någon skillnad i folks liv och kunna se hur mycket barnen vi jobbade med faktiskt uppskattar att vi var där.

frivilig-arbeid-india-goa

Hva syntes du om prosjektet som helhet?

– Jag tycker undervisningsprojektet som helhet var sådär egentligen. Det var lite halvrörigt då ingen verkade ha koll på barnens akademiska nivå vilket gjorde att för varje ny volontär som kommer till dem behöver man alltid börja om från ruta 1. Barnen är enastående duktiga och det är så imponerande att se och otroligt roligt att få jobba med dem. Det vore även bra tror jag om det fanns tydligare riktlinjer för vad exakt det är man ska undervisa i eller vad som tidigare veckor redan lärts ut.

 

“Upplägget har varit sjukt bra”

Vil du anbefale andre å gå på denne turen gjennom IndiGo?

– Jag skulle absolut rekommendera folk att åka genom er! Jag har fått sån otroligt bra förberedelse för resan när det gäller information om allt möjligt samtidigt som jag har fått svar på mina funderingar otroligt snabbt. Upplägget har varit sjukt bra och för mig som student är priset otroligt bra för att ha möjlighet att faktiskt kunna åka på en sån här resa.

volontarresor-indien-goa

 

Var det noe du ikke var fornøyd med?

– I stort sett hade jag tre helt fantastiska veckor och har inte så mycket negativt att säga. Boendet var fint och personalen var så otroligt snälla och helt fantastiska så det kände så lyxigt att vara omgiven av så fina människor.

 

Har du noen tips til andre som lurer på å gå til Goa og jobbe frivillig?
– Ha ett öppet sinne och se till att njuta av tiden för det går fort och det är sjukt lärorikt. Det är verkligen en resa jag tycker alla borde åka på.
volontaer-goa-indien
Foto: Alexandra Gordon. Flere fine bilder finner du her!