Vi vil gjerne dele feedback og tips fra Benjamin, 24, fra lille Diö i Sør-Sverige, som dro på vår eventyrreise med frivillig arbeid i Nepal i januar-februar. Turen består av fire uker: en kulturuke i Kathmandu, en ukes rafting i Trisuli-elven og eventyr i Chitwan National Park, en ukes vandring opp til Poon Hill (3,210 meter over havet) og en siste uke som frivillig i Kathmandu.

Jag är i helhet supernöjd med resan! Träffade jättemycket vänner på Green Lion som var andra volontärer och resande från hela världen. Rekommenderar verkligen den här resan, speciellt till unga som kanske reser själva som jag gjorde. Som sagt träffade så mycket härliga människor och nya vänner i volontärhuset man bodde i i Kathmandu, alla hänger med alla och lätt att komma in i gemenskapen.

kathmandu

Foto: Benjamin Johansson

Det var lite kulturkrock mot Sverige vilket var häftigt att uppleva, människorna var mer öppna, trafiken var nog sjukaste trafiken jag varit med om. Var intressant att se Kathmandu och dess sevärdheter men det var en väldigt intensiv stad med väldigt mkt trafik och människor, mycket avgaser och damm i luften vilket gjorde att jag hade rethosta i flera veckor efter. Men får skylla mig själv som inte hade andningsmask över mun o näsa vilket många hade, så det rekommenderar jag nog att köpa där vilket va väldigt billigt. Annars jättefin stad och verkligen häftigt att uppleva!

Chitwan nationalpark var en av favoriterna, häftig natur, se alla vilda djur som krokodiler, elefanter, noshörningar mm, såg tyvärr ingen tiger dock. Något varmare klimat där med och väldigt fin natur överallt.

chitwan-poon-hill

Foto: Benjamin Johansson

Bergsvandringen upp till Poon Hill var helt underbar, ganska så tuff vandring om man inte gjort det förr eller är otränad men det är ju en del av grejen att det ska vara lite utmaning så jag älskade det. Skulle kanske inte rekommendera att ta med barn dit dock men annars ska nog de flesta klara av det! Fantastiska vyer, bra guide, bra ställen man bodde på på väg upp och ner under vandringen.

– 10/10 för den här resan!

Vi på IndiGo takker Benjamin for interessant tilbakemelding og fine bilder. 🙂