• volontararbete-undervisa-munkar-sri-lanka-sepia

Volontärresa: Undervisa munkar på Sri Lanka

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,250 sek

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner på Sri Lanka kan vi tyvärr inte ta emot volontärer på det här projektet under 2022. Vi rekommenderar undervisningsprojektet på Sri Lanka istället, eller vårt projekt i buddhistkloster i Nepal.

Ett specialprojekt för dig som är intresserad av buddhism, och vill kombinera ditt volontärarbete med kulturutbyte och att lära dig mer om theravadhabuddhismen. 

Du jobbar med projektet i minst en vecka*
Det här är lika mycket kulturutbyte som volontärarbete
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre åldersgräns
Förkunskapskrav: Engelska på gymnasienivå

2022
1 vecka: 4.250:-*
2 veckor: 6.350:-
3 veckor: 8.450:-
4 veckor: 10.550:-
5 veckor: 12.700:-
6 veckor: 15.050:-
7 veckor: 17.150:-
8 veckor: 19.300:-
9 veckor: 21.750:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan i Kandy eller med något av våra andra projekt på Sri Lanka. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss!
2022 & 2023
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
? Hämtning på flygplatsen i Colombo, och transfer till volontärboendet i Kandy
? Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
? Allt boende under din vistelse
? Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
? En donation till projektet
? Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du ska helst boka ditt flyg till Colombo så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen fram till klockan 21.00. Vi kan även ordna så att du blir hämtad på flygplatsen redan på lördagen, och då betalar du bara 400 kr extra för mat och boende på lördagen.
Om du landar en annan dag än lördag eller söndag ingår inte hämtning. Då kan du antingen ta dig till boendet med taxi på egen hand eller betala extra för hämtning som vi arrangerar.
Projektets sista dag är en fredag, och det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen om du vill. Vi hjälper dig gärna att hitta bra biljetter!
Turistvisum som gäller i 30 dagar söker du på http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm:
http://www.stockholm.embassy.gov.lk.
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Malaria finns inte på Sri Lanka. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbete med engelskundervisning för buddhistmunkar och noviser

Det här projektet består huvudsakligen av att lära ut engelska till de lokala munknoviserna, i en tempelskola. Din huvudsakliga uppgift är att undervisa dem i engelska – både genom att prata engelska med dem och genom skriv- och läsövningar.

Kreativitet uppskattas, och du får gärna blanda in andra ämnen än ren engelskträning – exempelvis miljöfrågor, geografi, matematik eller annat som intresserar dig. Självklart är religion och buddhism också något som är intressant att ta upp och diskutera, och vi hoppas och tror att du kommer att lära dig mycket själv.

volontär-undervisa-munkar-srilanka

Vissa av munkarna kommer att stanna i templet hela livet, medan andra att leva mer ”vanliga” liv förr eller senare. Det är vanligt att familjer placerar sina söner i ett tempel en kortare eller längre tid, för att studera buddhism, men även för att lära sig annat. Ibland är fattigdom en bidragande orsak till att pojkar bor i tempel och studerar i tempelskolor, ibland är det främst av religiösa skäl.

frivillig-arbeid-sri-lanka-munkar

Engelska är viktigt att lära sig vare sig man ska förbli munk eller senare vill studera vidare och hitta jobb, exempelvis i den snabbt växande turismindustrin i landet. Som volontär på det här projektet får du en unik inblick i lankesiskt vardagsliv och kultur, på ett mycket djupare plan än turister – och är du intresserad av buddhism kommer det att vara extra givande.

När du är i tempelområdet är det extra viktigt att tänka på att ta seden dit du kommer – klä dig i inte i shorts eller linne, rök inte öppet och var noga med att följa de förhållningsregler som ges på plats.

Det här projektet även innefattar ibland även renovering av buddhisttempel, vid behov.

 

Det här projektet gör uppehåll på följande lokala helgdagar, samt skollov:

2022: 14 och 17 januari, 4 och 16 februari, 1 och 17 mars, hela april, 3 och 16 maj, 14 juni, hela juli och augusti, 9 september, 24 oktober, hela november och december.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete på Sri Lanka med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Sri Lanka än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan i Kandy också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer på Sri Lanka

Du bor på ett av vår lokala samarbetspartners center i Kandy, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är helt eller mestadels vegetarisk och av lokal karaktär.

volontärresor-srilanka-boende-kandy

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet på volontärboendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

Att tänka på inför din volontärresa till Sri Lanka

? Det finns gott om bankomater och affärer i Kandy, så det mesta kan köpas på plats.

? Från oktober till december är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

? Kandy ligger uppe i bergen mitt på Sri Lanka, vilket ger ett lite svalare och behagligare klimat än längs kusterna.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Andreas
  Svara

  Hejhej, jag kommer förmodligen att boka in mig på det här projektet i maj, 3 eller 4 veckor. Nån som har lust att hänga på då?