• volontärarbete-skola-fiji-barn

Volontärresa: Undervisa i en skola i Fiji

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,600 sek

Volontärarbeta som lärare i vackra Fiji och upplev ett spännande och annorlunda land från insidan!

Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2020
1 vecka: 4.600:-*
2 veckor: 7.050:-
3 veckor: 9.500:-
4 veckor: 11.950:-
5 veckor: 14.650:-
6 veckor: 17.150:-
7 veckor: 19.700:-
8 veckor: 22.450:-
9 veckor: 25.100:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Fiji. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2020 även för projektstart under 2021.
2020 & 2021
Varje måndag hela året, men notera helgdagarna och skolloven som är specificerade i texten.
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i Suva eller assistans på flygplatsen i Nadi
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till skolan
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker det med din hemförsäkring)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Nadi eller Suva så att du landar dagen innan projektet börjar (dvs en söndag). Vi ordnar gratis hämtning mellan kl 06 och 18 på söndagen, och även på lördagen – men om du ankommer till Suva redan på lördagen kostar den första natten på boendet 400 kr extra. Landar du en annan dag eller senare på söndagskvällen hittar vi en annan lösning. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Du får visum på flygplatsen när du landat. Uppge att du ska volontärarbeta. Då får du ett affärsvisum, som gäller i 14 dagar. Ska du stanna längre hjälper den lokala personalen dig att ordna en förlängning.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt eventuellt tyfoidfeber.
Malaria finns inte i Fiji. Däremot finns en annan sjukdom som sprids av myggor – denguefeber.
Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Volontärarbeta som lärare i Fiji

Den lokala personalen välkomnar dig på flygplatsen i Nadi på söndagen. Det går även bra att flyga direkt till Suva, om du föredrar det. Om du landar i Nadi de till att du hamnar på rätt buss till Suva och personalen i Suva möter upp dig vid busstationen när du kommer fram. Bussen mellan Nadi flygplats och Suva tar ca 4,5 timmar.

Som volontärlärare på skola i Fiji jobbar du tillsammans med skolornas ordinarie engelskalärare, och tidigare erfarenhet från undervisning  är inget krav. Skolorna vi samarbetar med ligger i ett område som heter Nausori, utanför huvudstaden Suva, och eleverna kommer mestadels från fattiga familjer.

frivillighet-fiji-utdanning-volunteer

Hur du vill lägga upp undervisningen är till stor del upp till dig. Du kan använda de kursböcker som finns, eller jobba mer fritt med tyngdpunkt på att prata och förstå talad engelska.  Det kommer att uppskattas extra mycket om du även är med och anordnar aktiviteter utanför skoltid, som idrott och lekar. Det kan också underlätta att ta med sig bilder, planscher, musik och annat som kan göra undervisningen och skoldagen roligare. Volontärjobb ska vara roligt – både för dig och eleverna!

Du undervisar kl 9-11 och kl 13-16 måndag till fredag. Lunch serveras kl 12 och middag kl 17.30.

volontärresa-fiji-skola-undervisning

Engelska är mycket viktigt att lära sig för skolbarnen och som volontärlärare på Fiji gör du det lättare för dem att hitta jobb i framtiden, exempelvis i den snabbt växande turismindustrin i landet. Som volontärlärare på Fiji får du en unik inblick i lokalt vardagsliv och kultur, på ett mycket djupare plan än turister.

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar och dagar för centrala prov i skolorna:

2020:

 • 1 januari
 • 6-17 april (centrala prov – det går bra att jobba på förskolan istället)
 • 27 juli-7 augusti (centrala prov – det går bra att jobba på förskolan istället)
 • 24 augusti
 • 7 september
 • 2 november
 • 9-20 november (centrala prov – det går bra att jobba på förskolan istället)
 • 25 och 28 december

Det är skollov i Fiji följande datum:

2020: 20 april – 1 maj, 7-21 augusti, 20 november-11 januari 2021.

Då kan du istället jobba med barnen i en ”Kids Club”, som ordnas under skolloven – eller hjälpa till med att renovera en skola, förskola eller dagis och göra skolmiljön säkrare och finare för barnen när de kommer tillbaka från lovet.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Fiji med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Fiji än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

Som volontär i Fiji behöver du stanna i minst två veckor, men det går bra att byta ut en av volontärveckorna mot kulturveckan om du vill. Priset blir detsamma som för två volontärveckor.

 

Boende för våra volontärer i Fiji

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i området Nasinu, utanför huvudstaden Suva, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum.  Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär. Det finns wifi och kylskåp på boendet, och säkerhetsskåp för dina personliga värdesaker.

Det finns varm dusch. Du handtvättar din egen tvätt, eller så kan du lämna in den för en billig penning. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med rökning och alkohol, och respektera de förhållningsregler som finns på boendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbetande.

volontärboende-fiji

 

Att tänka på inför din volontärresa till Fiji

• Det finns gott om bankomater i Suva, men ta gärna med lite utländsk valuta för säkerhets skull. Bäst kurs får du för dollar från Australien, Nya Zealand och USA.

• Från december till april är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

• Den 10 oktober firas nationaldagen, och det är fest hela veckan!

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback