• funktionshinder-volontaer-malaysia

Volontärresa: Specialundervisning i Malaysia!

 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  6,600 sek

Assistera på en skola för barn med speciella behov i Taiping, i Perak-provinsen. Här går barn som är födda med CP-skador, har autism eller andra fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.

Första veckan är en introduktionsvecka till Taipings och Peraks kultur
Du bor tillsammans med andra volontärer i centrala Taiping
Du undervisar i minst en vecka
Minimiålder: 18 år
Maxålder: ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska. Erfarenhet/utbildnings inom specialpedagogik är ett plus, men inget krav.

2018
2 veckor: 6.600:-
3 veckor: 8.100:-
4 veckor: 9.800:-
5 veckor: 11.400:-
6 veckor: 13.100:-
7 veckor: 14.800:-
8 veckor: 16.500:-
9 veckor: 18.200:-
10 veckor: 19.900:-
11 veckor: 21.600:-
12 veckor: 23.300:-
13 veckor: 25.000:-

Vill du stanna längre? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.
2018
Januari: 1, 15
Februari: 5, 19
Mars: 5, 19
April: 2, 16
Maj: 7, 21
Juni: 4, 18
Juli: 2, 9, 16, 23
Augusti: 6, 20
September: 3, 17
Oktober: 1, 15
November: 5, 19
December: 3, 17
 
2019
Varje måndag
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Assistans på KL Sentral och tågbiljett från KL till Taiping
¤ En donation till projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Eventuella visumkostnader
Eftersom det finns två internationella flygplatser i Kuala Lumpur, båda med bra kollektivtrafik, hämtar vi upp dig på centralstationen – KL Sentral. Dit kan du enkelt ta dig från båda flygplatserna med snabbtåg, buss eller taxi. Vi möter dig på KL Sentral mellan kl 8 och 20 på söndagen, för vidare transport till Taiping med tåg. Den tar ca fyra timmar. Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du är svensk medborgare kan du stanna i Malaysia upp till 90 dagar utan visum.

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B och tyfoidfeber.

Introduktionsveckan – en bra start på din tid som volontär i Malaysia

Vår lokala samarbetspartner möter dig i centrala Kuala Lumpur på söndagen, mellan kl 8 och 20, och ser till att du hamnar på rätt tåg till Taiping. Tågbiljetten ingår. Om du reser i Malaysia innan volontärarbetet går det även bra att ta en buss från exempelvis Penang/Georgetown till Taiping på söndagen. Den första veckan är en introduktion till den lokala kulturen i Taiping och Perak-provinsen.

På måndagen börjar vi med en genomgång av programmet, och därefter får du en introduktion till den lokala kulturen i Malaysia i allmänhet och i området runt Taiping i synnerhet. Vi besöker ett museum där du får lära dig mer om områdets intressanta historia, och vi avslutar dagen på vackra Taiping Lake Garden.

På tisdagen väntar staden Kuala Kangsar och Galeri Sultan Azlan Shah, där Peraks sultanfamilj bor. På kvällen gör vi även ett besök på marknaden i Kuala Kangsar.

Efter frukost på onsdagen åker vi till Ipoh, huvudstaden i Perak-provinsen som även Taiping tillhör. Här besöker vi muséet Han Chin Pet Soo, som visar hur livet såg ut här när Malaysia (som då hette Brittiska Malaya) var en brittisk koloni och tennbrytning var den huvudsakliga inkomstkällan i Ipoh. Vi besöker även den vackra tågstationen som byggdes för över hundra år sedan, och avslutar med stranden Lumut beach och ett grottempel på eftermiddagen och kvällen.

volontärresor-malaysia-perak2

På torsdagen besöker vi ön Penang. Huvudorten Georgetown har flera intressanta byggnader från den brittiska kolonialtiden. Hela Malaysia är en blandning av olika kulturer, och Penang är inget undantag – här finns kinesiska tempel, indisk musik och malaysisk charm.

Penang är även känt för sina kreativa väggmålningar och för sin goda mat – testa gärna en nasi kandar (ris med små sidorätter som kyckling, nötkött, fisk, räkor och bläckfisk, eller en vegetarisk variant med äggplanta eller okra), och avsluta med en kacang (en efterrätt med krossad is, sirap, gelé och nötter).

volontärarbete-orangutanger

Vi avslutar introduktionsveckan på fredagen med ett besök i den mysiga kuststaden Kuala Sepetang. Här finns bra restauranger med nyfångad fisk och skaldjur – prova gärna en skål Curry Mee, en lokal specialitet med äggnudlar och currysoppa med kokosmjölk.

Helgen är ledig. Du kan utforska Perak-provinsen på egen hand eller tillsammans med andra deltagare – kanske hittade du ett favoritställe under introduktionsveckan som du vill åka tillbaka till? Det går förstås lika bra att bara ta den lugnt i Taiping. Frukost på boendet ingår även under helgen.

 

Undervisa barn med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar

På det här projektet jobbar du på en specialskola för barn med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Barnen är i varierande ålder och har olika typer av funktionsnedsättningar – många är födda med CP-skador, och andra har autism.

Du behöver ingen specialutbildning för att hjälpa till på den här skolan, men om du har erfarenhet av barn med speciella behov, utbildning inom specialundervisning, fysioterapi eller liknande är det en fördel, och du kommer att komma in i arbetet snabbare.

volontaerresor-malaysia-autism-specialundervisning

Din funktion blir att assistera skolans personal. Som volontär får du vara med i det dagliga arbetet på skolan: förbereda och delta i lektioner och aktiviteter som stimulerar barnens utveckling. Arbetstiderna är ca 8.45-12.30, måndag till fredag.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få.
http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

 

Projektet pausar på följande lokala helgdagar och skollov:

2018: 1 januari, 17 februari, 30 mars, 1 maj,  29 maj-1 juni, 15 juni, 31 augusti, 22 september, 25-26 december.

2019: 1 och 21 januari, 5-6 februari, 1, 20 och 22 maj, 5-6 juni, 12 augusti, 2, 9 och 16 september, 28 oktober, 1 november, 25 december.

 

Under skolloven i Perak arrangeras aktiviteter och lektioner för lokala barn på ett fritidscenter, och de behöver även hjälp med renovering av skolor. Loven är under följande datum:

2018: 17-25 mars, 9-24 juni, 18-26 augusti, 24 november – 31 december

 

Boende för våra volontärer

Du bor på ett enkelt hotell i centrala Taiping, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Det finns även möjlighet att boka ett privat rum för en eller två personer mot en extra kostnad.

boende-taiping

Du bjuds på tre mål mat måndag till fredag, och frukost och middag på helgerna. Maten är helt eller delvis vegetarisk och mestadels av lokal karaktär, dvs mycket ris och nudlar som bas.

Från hotellet är det gångavstånd till Taiping Zoo och köpcentret Taiping Mall, och det finns många restauranger, caféer och annat som är bra att ha tillgång till i närheten av boendet.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Malaysia

• Tänk på att majoriteten av invånarna i Malaysia är muslimer, och visa respekt genom att inte dricka alkohol öppet eller klä dig i linne och kort kjol.

• Köp gärna ett lokalt simkort för att enkelt hålla kontakten med personalen och andra volontärer.

• Det är regnperiod i Taiping från november till mars, och då är kraftiga monsunregn ganska vanliga.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback