• frivillig-arbeid-kina-förskola

Volontärresa: Jobba på förskola i Lian Hua, Kina

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,900 sek

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner i Kina vet vi tyvärr inte när vi kan ta emot volontärer på det här projektet igen.

På den här förskolan är barnen runt 4-5 år. De flesta kommer från fattiga familjer på landsbygden runt Lian Hua, utanför staden Guilin, i provinsen Guangxi i sydöstra Kina. Som volontär lär du barnen engelska genom spel och lekar och får en unik inblick i livet på landet i Kina – långt från turistfällor och storstadshets!

Första veckan är en valfri introduktionsvecka
Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Fengyan
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Engelska mot gymnasienivå eller motsvarande

2021
1 vecka: 3.900:-
2 veckor: 5.650:-
3 veckor: 7.400:-
4 veckor: 9.150:-
5 veckor: 10.900:-
6 veckor: 12.700:-
7 veckor: 14.650:-
8 veckor: 16.400:-
9 veckor: 18.250:-*
 
*Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2021 även för projektstart under 2022.
2021
Varje måndag, när vi har möjlighet att ta emot volontärer i Kina igen efter Covid. Inget datum är fastställt för när projekten startar igen, men fråga oss gärna.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
💗 Hämtning på flygplatsen i Guilin, och transfer till volontärboendet i Fengyan/Lian Hua
💗 Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
💗 En donation till förskolan
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Guilin så att du landar dagen innan projektets första dag, dvs på en söndag. Vi ordnar hämtning på flygplatsen mellan kl 8 på morgonen och midnatt. Om du landar efter kl 17 får du eventuellt stanna i Guilin den första natten, på ett guest house som ingår i priset. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Turistvisum som gäller i 30 eller 60 dagar skaffar du på Chinese Visa Application Service Center i Stockholm eller Göteborg. Du får ett inbjudningsbrev och några andra dokument av oss när du har bokat, som du ska bifoga din visumansökan. Visumet gäller för inresa i tre månader från det datum det utfärdas, så sök inte för tidigt.

Om du åker tillsammans med någon går det även att skaffa e-visum, via något av de svenska företag som erbjuder den tjänsten.

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns normalt inte i Guilinområdet, men vi rekommenderar ändå att kolla med din husläkare eller en vaccinationscentral, eftersom det händer att malaria sprids från andra delar av Kina ibland, särskilt under regnperioden. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.


Lian Hua betyder Lotusblomma – ett passande namn på den här mysiga lilla staden i sydöstra Kina. Här ger vi dig möjligheten att lära känna den kinesiska kulturen från insidan och samtidigt volontärarbeta med glada barn!

 

Introduktionsveckan – en bra start på din volontärresa till Kina!

Den första veckan är en valfri men rekommenderad introduktionsvecka för alla nyanlända volontärer, där du får lära dig grunderna om den kinesiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området. Om du inte vill vara med på introduktionsveckan går det även bra att börja ditt volontärarbete den första veckan. Du får då istället en kortare introduktion under måndagen, och en mjukstart till volontärarbetet på tisdagen.

Du blir upphämtad på flygplatsen i Guilin på söndagen och skjutsad till vår samarbetspartners center i Fengyan, där du kommer att bo under hela vistelsen. Resan är 10 mil och tar tre timmar, och ger en första glimt av Kina. Huset är stort, gammalt och väldigt speciellt!

volontär-kina-boende-fengyan

måndag morgon börjar vi med en språklektion, och därefter är det dags att lära känna ditt nya hem – byn Fengyan. Efter lunch blir det workshop om kinesisk livsfilosofi, och på kvällen besöker vi en lokal familj, och du får lära dig göra olje-te på lokal sätt och bjuds på en välkomstfest.

frivillig-arbeid-kina-introduksjon

Även tisdagen börjar med en språklektion – att kunna lite av det lokala språket gör din vardag mycket enklare eftersom väldigt få pratar engelska i byn, förutom den lokala personalen. Vi hinner även med ett besök i närmsta stad, Lian Hua, som betyder ”lotusblomma” och ligger 4 km bort. Om du har kommit på att du saknar något i byn är det ett bra tillfälle att köpa det här. Efter lunch väntar en workshop i kinesisk kultur, med fokus på landets många olika festivaler. På eftermiddagen besöker vi Hongyan, och du får prova på både bergklättring och att paddla bambuflotte i floden under säkra former! Om du har energi kvar på kvällen kan du lära dig spela mahjong eller kinaschack, eller titta på en kinesisk film.

Onsdag börjar också med en språklektion, och därefter får du lära dig skriva kinesisk kalligrafi. Även den här eftermiddagen är full med aktiviteter: en lektion om Kinas långa och intressanta historia, besök på två lokala tempel och en vandring längs floden Cha, som flyter genom Chengdu. Den som vill kan vara med på grillfest på kvällen (utanför det ordinarie programmet, till självkostnadspris).

volontärarbete-kina-introduktionsvecka

Torsdagen startar vi också med att lära oss mer kinesiska, och idag står prutande på schemat – något som är en del av vardagen i Kina. Du får möjlighet att prova om vingarna håller direkt, för efter lektionen åker vi in till Lianhua och köper råvaror på marknaden. Efter en kulturlektion är det dags att använda det vi har köpt, och du får även en praktisk lektion i kinesisk matlagning. Resultatet hamnar på middagsbordet!

fredagen får du den sista språklektionen – vid det här laget bör du ha lärt dig så mycket att du kan snappa upp lite av vad lokalbefolkningen pratar om, och kanske till och med försöka dig på att prata lite själv. Du har alla möjligheter att hålla kunskaperna vid liv – gå ut och försök prata med folk! 🙂

Du får även lära dig sjunga en kinesisk sång som garanterat kommer att ge leenden tillbaka om du lyckas bemästra den, och lära dig papperskonst på kinesiskt vis. Eftermiddagen och helgen är ledig – du kan ta det lugnt på boendet och smälta alla intrycken från rivstarten de första dagarna, utforska närområdet eller ge dig ut på en lite längre resa under helgen om du vill – vår personal på plats hjälper dig gärna med tips på vad som finns att göra.

frivillighet-kina

En liten försmak av vad som väntar dig i Kina hittar du här!

 

Hur ser din arbetsdag ut som volontär på förskola i Kina?

Vecka 2 börjar jobbet som volontär! Förskolan ligger i Lian Hua, ca 4 km från boendet och barnen kommer från fattiga lantbrukarfamiljer från området runt byn.

Du ”undervisar” barnen i engelska cirka tio timmar i veckan, måndag till fredag. Fast det kommer inte att handla om traditionell undervisning i skolbänkar – barnen är bara 4-5 år så allt blir genom spel och lekar, sång och musik och annat som passar barn i den åldern. Räkna med många nyfikna blickar och stora leenden den första dagen!

volontärresor-barn-kina

Du jobbar tillsammans med förskolans ordinarie personal och får hjälp av vår lokala samarbetsorganisations koordinator. Dina arbetstider på förskolan är 9.30 till 11.30, måndag till fredag. Efter lunch förbereder du kommande dags aktiviteter tillsammans med de andra volontärerna.volontär dagis kina

 

Projektet tar paus på följande lokala helgdagar:

2020: 1 januari, 20-31 januari, 6 april, 1 maj, 25 juni, 1-8 oktober.

 

Skollov:

Under skolloven arrangeras lektioner för de lokala barnen utanför förskolan, förutom på helgdagarna.

2020: 20 januari – 1 mars, 15 juli – 1 september.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer i Fengyan, Kina

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i Fengyan, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Ni bor i ett stort, vackert och gammalt men nyrenoverat hus. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varm dusch.

Du får tillgång till wifi och kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är av lokal karaktär – mycket ris, nudlar, grönsaker och lite kött. Vegetarisk mat finns för den som vill ha.

volontär-kina-boende

I källaren finns en liten bar, piltavla, kinaschack och mahjong där du kan umgås med andra volontärer. Det finns även en början till ett litet bibliotek med böcker på olika språk. Ta gärna med en på svenska och lämna kvar den i biblioteket när du åker hem!

kina-frivillig-arbeid-bolig

Det finns tvättmaskin i huset. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och som volontär förväntas du vara ett gott föredöme för barnen och lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

Det här volontärresan passar extra bra som gymnasieprojekt för dig som är intresserad av att göra det utomlands.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Kina

💗 Det är kallt på vintern (november till mars) – ta med sovsäck och varma kläder.

💗 Från april till juni regnar det ganska mycket. Glöm inte paraply och regnkläder.

💗 Ladda gärna mobilen med bilder hemifrån –  det kommer att uppskattas av barnen, personalen och volontärer från andra länder att se hur du har det hemma.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Geir Henry Rasmussen
  Svara

  Visum
  Har lyst til å reise til kina for å jobbe som frivillig i barnehage, men jeg ønsker kanskje å være der fra 4-5 måneder og ikke 90 dager som visumet godtar, er det sånn at vis jeg får bevis fra dere så kan jeg få det på turistvisum? eller må jeg søke et anen visum for å kan være så lenge i Kina?

  Mhv Geir Henry Rasmussen

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hei Geir Henry,

   Takk for din forespørsel. Du vil motta et brev med invitasjon fra oss når du har meldet deg på deg. Det må du legge med din søknad om visum, men det gjelder kun for søknader om turistvisum (L Visa). Dessverre har vi ikke mulighet til å hjelpe med andre visum.

 • Amanda
  Svara

  Hej! Passar pa att skicka lite feedback redan nu, eftersom jag har en stund over innan middagen. Har lanat en laptop av den tjej fran Australien, sa ursakta att ni inte far nagra svenska bokstaver. 🙂

  Jag trivs valdigt bra har. Den forsta veckan var valdigt givande, och det gick snabbt att komma in i rutinerna pa forskolan. Den har veckan har vi varit tre volontarer dar, och det ar ett lagom antal. Man ar inte ensam, men samtidigt ar man inte sa manga att man ar i vagen for varandra. Barnen var lite blyga i borjan, men det slappte snart. Eventuellt kommer jag att byta till att undervisa pa skolprojektet de sista tva veckorna – inte for att jag inte trivs pa forskolan men for att fa lite variation.

  Ett tips till andra som funderar pa det har projektet ar att sluta fundera – boka och ak istallet! Du kommer inte att angra dig! Jag vet inte vem som har lart sig mest under de veckor jag har varit har, om det ar jag eller barnen pa forskolan…. Kanske lika mycket. Jag kommer i alla fall att komma hem till Sverige med massor av erfarenheter i bagaget, och det har verkligen varit givande att fa uppleva Kina pa det har sattet.

  Tack for all snabb och bra hjalp jag fick innan jag akte!

 • Maria Nikmanesh
  Svara

  hei! har et spørsmål ?
  jeg har veldig lyst å bli med å jobbe frivillig men lurer på at man må ha Norsk pass til å få visum ?

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hei Maria,

   Takk for ditt spørsmål. Du trenger ikke et norsk pass for å få visum, men hvis du har et utenlandsk pass, trenger du litt flere dokumenter. Akkurat hva som kreves avhenger av nasjonaliteten din. Vennligst send oss en e-post med litt mer informasjon, og vi vil hjelpe deg. 🙂