• volontärresor-indien-samhälle

Volontärresa: Jobba med samhällsprojekt i Goa, Indien

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,300 sek

Volontärarbeta i Goa – stötta lågutbildade kvinnor, volontärarbeta med vuxna med psykiska funktionsnedsättningar eller jobba på ett äldreboende.

Du bor på vår samarbetspartners center i Porvorim i norra Goa
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 5 300:-*
2 veckor: 7 800:-
3 veckor: 10 200:-
4 veckor: 12 700:-
5 veckor: 15 300:-
6 veckor: 17 800:-
7 veckor: 20 200:-
8 veckor: 22 900:-
9 veckor: 25 300:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Goa. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Goa, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Goa (Dabolim flygplats) så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Vi ordnar hämtning hela dagen — från midnatt natten mot söndag till midnatt natten mot måndag. Om du kommer med buss kan vi även ordna hämtning på Mapusa busstation, samma tider.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna med förslag på flygbiljetter.
Indien har e-visum, som du ansöker om här. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. Ett visum som gäller i 30 dagar kostar 25 dollar och det kan du som tidigast ansöka om 30 dagar innan inresan i Indien, och senast 7 dagar innan.
Om du ska stanna i Indien längre än 30 dagar behöver du ett 1-årsvisum. Det kostar 40 dollar och även det kan du ansöka om elektroniskt, via samma sajt.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B och i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Goa. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Volontärarbeta med samhällsprojekt i Goa

Det finns tre inriktningar på det här projektet. Du kan jobba med att stärka lågutbildade kvinnor, jobba på ett äldreboende eller hjälpa vuxna med olika typer av psykiska funktionsnedsättningar. Den första dagen på projektet kommer du att få veta mer om var du behövs mest som volontär och får diskutera vad du vill göra.

I de allra flesta fall får du jobba med de projekt du önskar, men om behovet för tillfället är större på ett annat projektet kan du bli ombedd att jobba där istället, en kortare eller längre tid. Detta för att säkerställa att våra volontärer gör så mycket nytta som möjligt där behovet är som störst.

På två av delprojekten jobbar man på förmiddagarna, och på det tredje på eftermiddagarna. De flesta väljer att jobba med två projekt varje dag, men det är oftast även möjligt att jobba med delprojekt 1 eller 2 hela dagarna om du föredrar det. Projekt 3 är dock endast tillgängligt på eftermiddagarna.

Din första måndag på projektet får du en praktisk orientering, och tillsammans med andra nyanlända volontärer får du besöka ett kryddplantage och den lokala marknaden. Tisdagen tillbringar du på projektet, och får en mjukstart tillsammans med de lokala samordnarna och andra volontärer som redan börjat sitt volontärarbete.

 

Projekt 1: Volontärjobb på äldreboende (kl 9.30-12)

Volontärer på äldreboende på Goa Indien

Indien har inte samma sociala skyddsnät som Sverige. När man blir gammal behöver man antingen ha en familj som tar hand om en eller pengar att betala för att få hjälp. De som inte har det får klara sig på egen hand, och som volontär på det här äldreboendet i Goa kan du bidra till att deras vardag blir roligare. Det är roliga äldre damer och herrar som älskar att umgås med volontärer från andra sidan jorden. Många skratt utlovas!

 

Projekt 2: Volontärarbete med vuxna med psykiska funktionsnedsättningar (kl 9.00-12.00)

Här får du volontärarbeta på ett hem för vuxna med olika typer av psykiska funktionsnedsättningar. I arbetsuppgifterna ingår bland annat följande:

 • Att stötta de boende med undervisning och att lära dem utveckla sina färdigheter, baserat på deras individuella förutsättningar och intressen
 • Att dela deras vardag
 • Att hjälpa till praktiskt med att exempelvis hjälpa dem komma ut i trädgården eller att äta lunch
 • Att öka deras livskvalitet och stärka deras självkänsla
 • Att lära dem enkla sånger
 • Att assistera dem med deras fysiska övningar

 

Projekt 3: Projekt för att stärka outbildade kvinnor (kl 14.30-17.00)

volontärarbeta-i-indien

Det här projektet, som startade vintern 2018, som har som huvudsyfte att stärka kvinnor som saknar utbildning och göra det möjligt för dem att få jobb så de kan bidra till familjens försörjning eller klara sig på egen hand om de är ensamstående.

Kvinnorna kommer från en by som heter Aldona, och de flesta är hemmafruar. Vissa jobbar på stora lantbruk under skördesäsongen, men saknar inkomst under resten av året. På projektet erbjuds utbildning i olika yrkeskunskaper som gör att de får möjlighet att tjäna egna pengar under en större del av året. Bland annat finns möjlighet att lära sig att baka, skörda honung, sy och använda dator.

De har även fått lära sig att stöpa stearinljus i olika former och färger, och några av kvinnorna har börjat tillverka doftljus som de säljer.

Som volontär här får du delta i den dagliga verksamheten, stötta kvinnorna och förbättra deras självkänsla, och lära dem engelska på ett informellt sätt.

 

Programmet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2024: 1 januari, 1 och 10 mars, 7 och 14 april, 3 maj, 15 augusti, 7 september, 2 och 24 oktober, 27 november, 4, 19 och 25 december.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera din volontärresa till Goa med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Goa än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende under ditt volontärarbete i Goa

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i stadsdelen Porvorim i norra Goa, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Du bor ca 30 minuter från berömda Anjuna Beach och 20 minuter från Calangute Beach. 

volontarresor-indoen-goa-boende

Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten och västerländska toaletter. Du får tillgång till wifi och kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är en blandning av indisk och västerländsk mat och är helt eller mestadels vegetarisk.frivillig arbeid india-goa

Du kan tvätta för hand, eller lämna in din tvätt för maskintvätt för en liten extra kostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande och volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Indien

✔ Det finns många bankomater och affärer i Goa, så det mesta går att köpa på plats.

✔ Glöm inte att packa ned badkläder och solskyddskräm – det är inte långt till stranden!

✔ Det är regnperiod i Goa från juni till augusti – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Rosa, 56. Ystad
  Svara

  Utdrag ur Rosas blogg, http://indienrose.blogg.se/

  Är nu lite i inlandet. I Assonara. Ett litet ställe. Jag bor med fyra unga tjejer i ett hus. Jag är typ mama. Detta är en introduktionsvecka. Idag har vi varit i stan Mapusa och köpt lite frukt och hämtat pengar. Vi tog lokalbussen dit. En upplevelse bara det. På förmiddagen satt vi på skolbänken och fick lära oss en hel del om hur saker fungerar i Indien och varför. Intressant. Maten är jättegod och snart väntar sängen eftersom vi har yoga imorgon kl 06.00. Så natti för denna gång .
  —–
  Nu har vi avverkat vår introduktionsvecka som har varit väldigt intensiv, intressant och rolig. Eftersom tjejerna är väldigt unga så är jag the Mum. Vår guid Nabita är en underbar tjej i 20års åldern. Vi har så kul ihop. Vi har varit på kryddplantage, sett tempel, och olika byggnader. Åkt lokalbuss, bara det är en upplevelse. Bollywood filmen var helknasig och Nabita både grät och skrattade hedlöst. Vi har lärt lite Hindi, up kese ho? Matlagningen var riktigt bra. Nu spenderar vi helgen vid havet. Ska dansa på en Jamacian club på stranden ikväll. Just having a good time!
  —-

  Då har jag avslutat mina tre volontär veckor. Jag har träffat så många underbara människor och naturligtvis helt fantastiska barn. Jag har sett så mycket av Goa. Vi har rest omkring med Namita vår vän och koordinater , vår taxichaufför Angnelo, Natalia, Rakel,Nadija ,Sharon och jag. Eftersom man åker bil en del så hinner man prata mycket . Vi har haft väldigt kul ihop. Larsen, vår andra koordinater är en jätterolig och go kille. Han älskar kött.Vi var i Panjim igår med honom. Shoppade och åt. Att vara med barnen i slummen har varit det absolut bästa. Dessa söta glada barn. Önskade att våra barn oxå kunde utstråla den glädjen. Nu stannar jag i Anjuna på stranden några dagar innan jag flyger norrut till Jaipur.
  Skickar lite värme till er alla. Namaste!

 • Sandra och Joakim, 22 och 24, Västerås
  Svara

  Vi har haft en fantastisk resa. Aldrig har 4 veckor gått så snabbt, önskar att vi kunde börja om från början igen. Saknar killarna på barnhemmet och de saknar nog Jocke på fotbollsplanen. Tack för all hjälp med det praktiska, och hälsa personalen i Goa att de gör ett fantastiskt jobb!

 • Louise, 19
  Svara

  Hejsan! Funderar på att göra denna resa i vinter 2015/16. Skulle vara kul med sällskap från Sverige! Funderar du på samma sak? Skicka gärna ett pm på facebook, Louise Lindström Graff!

 • Anna, 23
  Svara

  Hej! Jag funderar på att göra denna resa under sommaren 22. Skulle såklart vara kul med sällskap! Någon som tänkt samma? 🙂

  • Pooja
   Svara

   Hei, Jeg tenker i slutten av september og ut oktober. Kunne du tenkt deg å bli med på det?