• volontar-barnhem-vietnam-sepia

Volontärresa: Jobba på barnhem utanför Hanoi i Vietnam

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  9,900 sek

På grund av COVID-19 och omstruktureringar av det här projektet kan vi inte ta emot volontärer här under 2023. Vi rekommenderar projekten i Ho Chi Minh City istället.

På det här centret bor totalt ca 360 personer. De flesta är barn som har någon form av funktionsnedsättning, antingen fysisk eller psykisk eller en kombination. De har hamnat här eftersom deras föräldrar inte har möjlighet att ta hand om dem. Det finns även ett dagis för barn utan funktionsnedsättningar, ett hjälpcenter för hemlösa och ett äldreboende. Kort sagt lämnas ingen utanför här!

Du bor på hotell, i eget rum om du inte vill dela med någon!
Du jobbar med barnen i minst två veckor
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2022
2 veckor: 9.900:-
3 veckor: 11.300:-
4 veckor: 12.700:-
5 veckor: 14.100:-
6 veckor: 15.500:-
7 veckor: 16.900:-
8 veckor: 18.300:-
9 veckor: 19.700:-
10 veckor: 21.100:-*
 
*Vill du stanna längre än 10 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2022 även för projektstart under 2023.
2022 & 2023
Varje måndag, när vi har möjlighet att ta emot volontärer igen efter Covid.
Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
? Välkomnande på flygplatsen i Hanoi
? Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
? Allt boende under din vistelse
? Tre enkla måltider varje dag
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
? En donation till projektet
? Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från Hanoi till Ba Vi (välj mellan taxi eller buss – en lokal samordnare följer med hela vägen)
❎ Transfer från Ba Vi till Hanoi efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Hanoi så att du landar dagen innan projektet börjar. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Ska du stanna i Vietnam i högst 15 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.

Ska du vara i Vietnam i 16-30 dagar kan du skaffa e-visum på https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn. Se upp för bluffsidor! Sedan Vietnam införde e-visum i början av 2017 har det ploppat upp flera sidor som påstår sig ordna visum men som bara tar betalt utan att skicka något.

För vistelse längre än 15 dagar kan du även ordna visum på Vietnams ambassad i Stockholm. Då får du ett visum som gäller i antingen 30 eller 90 dagar. Tänk på att visumet är giltigt för inresa i sex månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Du kan läsa mer om visum till Vietnam här: http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns i vissa delar av Vietnam – kolla gärna med en vaccinationscentral innan du åker. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Volontärarbete på barnhem för barn med funktionsnedsättningar

Volontärarbete ska vara roligt och meningsfullt, och det är det här! Barnhemmet ligger mycket vackert på den vietnamesiska landsbygden, ungefär 5 mil från Hanoi. Områdets rika bördiga mark ger ett landskap med mycket flora och fauna och ett sagoland för den naturintresserade. Centret ligger en mil från Son Tay, en liten stad med alla moderna bekvämligheter och en intressant historia. Till Hanoi tar det 90 minuter med buss. Centrets volontärkoordinator möter upp dig på flygplatsen i Hanoi och ser till att du hamnar rätt. Du kan välja mellan att åka buss eller taxi till centret, och eventuellt kan du dela taxi med andra volontärer. Ibland är det bättre att bo på hotell i Hanoi den första natten, beroende på när du och andra nyanlända volontärer landar.

Centret hjälper inte bara barn utan även hemlösa i Hanoi och andra som går igenom stora svårigheter i livet, samt även äldre invånare som inte har någon familj eller släkt som tar hand om dem. Med denna blandning av människor kommer du som volontär att få en djup inblick i deras vardagsliv, och kunna göra en verklig insats för att förbättra deras vardag. Det finns cirka 360 personer på centret och några av barnen går i den lokala skolan.volontär barnhem vietnam

Många av barnen har svåra fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar, men hälsar varje dag med ett leende – något som du kommer att bära med dig när du lämnar centret. Som volontär på det här barnhemmet kan du delta i ett antal aktiviteter, inklusive rehabilitering, undervisa i lite grundläggande engelska, konstterapi, hjälpa till med vård och omsorg, och även många fysiska aktiviteter som exempelvis trädgårdsarbete, målning och renoveringar. Det är stor brist på personal här, och ett par extra volontärhänder är mycket uppskattade.

På helgerna är du ledig och kan upptäcka norra Vietnam på egen hand eller tillsammans med andra volontärer. För den som vill åka till Hanoi över en helg är det lätt ordnat, och även fantastiska Halong Bay ligger inom räckhåll.

Fler bilder från barnhemmet hittar du här!

Läs om Sandra, som volontärat här genom IndiGo – två gånger!

 

Boende för våra volontärer

Du bor på tvåstjärnigt hotell ca 5 kilometer från centret. Du får tillgång till cykel och kan njuta av härliga cykelturer genom den vietnamesiska landsbygden till och från centret på morgnar och eftermiddagar. Vår lokala koordinator visar var den bästa maten finns, och kan även tipsa om var du får tag i specialkost för den som vill ha det. Maten ingår i priset.

Du handtvättar din egen tvätt, eller lämnar in den på tvätt för en billig penning. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet ar miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för barnen och lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/volontärarbetande.

Det här projektet passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och volontärjobba med handikappade barn, och för dig som har tidigare erfarenhet av att jobba med barn som har funktionshinder, men tidigare erfarenhet är inget krav.

 

Att tänka på inför din volontärresa till norra Vietnam

? Hanoi har ett behagligt klimat. Varmast är det i från maj till september men temperaturen går sällan över 30 grader. Det regnar också mycket under sommaren.

? Vintern är sval och torr, som fin svensk sommar, och på nätterna går temperaturen sällan under 10 grader. Ta med en varm jacka.

? Ta gärna med bilder hemifrån, det kommer att uppskattas av barnen, personalen och volontärer från andra länder att se hur du har det hemma.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Angelica, 27, Norrköping
  Svara

  Nu har jag hunnit vara hemma i snart en vecka, och trots fantastiskt väder i sommarsverige kan jag inte låta bli att längta tillbaka till Ducky och de andra busungarna… hoppas kunna återvända nästa år, och vill uppmana fler att åka som volontärer till Vietnam – på det här projektet känner man verkligen att man gör skillnad.

 • Anneli, 42, Skövde
  Svara

  Hej! Tack snälla för all hjälp jag fick innan jag åkte iväg. Har bara positiva saker att säga om det här projektet – ungarna är fantastiska och personalen på plats gör en fantastisk insats. Önskar att jag kunde stanna längre än två veckor, men nu är jag tillbaka i ett höstmulet Sverige igen, massor av roliga minnen rikare!

 • Sandra, 50+, Sala
  Svara

  Hej.

  Nu är jag hemma igen efter min volontärresa. Jag blev väl mottagen och resan har varit mkt givande. Det behövs massor av volontärer där nere, och jag kommer att återvända dit under året. Jag har ett förslag hur man kan få dit fler volontärer, och det är att vara med i reportage i en damtidning. Många kvinnor i min ålder med utflugna barn och en stabil ekonomi drömmer nog om att få åka iväg och hjälpa barn, men inte vågar. Därför kommer jag att efterfråga reskamrater i mitt reportage.

  Tack för gott samarbete och på återseende!

 • Sara & Elin, Halmstad
  Svara

  Hej!
  Är bra med oss och vi är nöjda med vår resa, det är nyttigt att få perspektiv, även om det var jobbigt att se hur barnen har det och vi ibland kände oss maktlösa över att vi kunnat göra så mkt mer om vi haft tillgång till de hjälpmedel vi har i Sverige, men är ju inget att göra så mycket åt för tillfället tyvärr, men en vacker dag kanske 🙂

  Vi har inget att klaga på vad gäller organisationen av vår resa, den är vi mycket nöjda med! Funkade väldigt bra med koordinatorerna.