• volontärarbete-barnhem-vietnam

Volontärresa: Hjälp till på barnhem i La Gi, i södra Vietnam!

 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,200 sek

På grund av stora brister i verksamheten och arbetssätt som vi inte står bakom (bland annat aga av barnen) har vi bestämt oss för att inte skicka fler volontärer till det här barnhemmet. Om du vill volontärarbeta på barnhem i Asien ger vi fortfarande den möjligheten i Thailand och på Sri Lanka. Läs mer om varför vi begränsat möjligheterna till volontärarbete på barnhem här.

Här går det bra att volontärarbeta tillsammans med dina barn
Välj om du vill vara med på en inledande kulturvecka i HCMC eller inte
Du bor på litet hotell med AC och varm dusch, och har 10 minuter till närmsta strand

2017
1 vecka: 5.200:-
2 veckor: 6.600:-
3 veckor: 8.100:-
4 veckor: 9.800:-
5 veckor: 11.400:-
6 veckor: 13.100:-
7 veckor: 14.800:-
8 veckor: 16.500:-
9 veckor: 18.200:-
10 veckor: 19.900:-
11 veckor: 21.600:-
12 veckor: 23.300:-
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2017 även för projektstart under 2018.
2017 & 2018
Varje måndag hela året, utom under Tết, det vietnamesiska nyårsfirandet i februari/mars. Den 6-9 april och 2-4 september är det lokala helgdagar i Vietnam som kan påverka projektet.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i HCMC
¤ Transport till La Gi
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till barnhemmet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Ho Chi Minh City så att du landar dagen innan projektet börjar. Om du vill åka direkt till La Gi behöver du landa i HCMC senast kl 13 på söndagen. Landar du senare ordnar vi så att du får bo på volontärboendet i HCMC den första natten, och ta bussen till La Gi på måndagen. Om du vill kan du även landa redan på lördagen. Då kostar den första nattens boende 350 kr extra, inklusive måltider. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Ska du stanna i Vietnam i högst 15 dagar behöver du inte ansöka om i förväg. Du får det när du landar i Vietnam. För vistelse längre än 15 dagar måste du ordna visum på Vietnams ambassad i Stockholm. Visumet du får i Sverige ger dig tillåtelse att stanna i Vietnam i 30 dagar. När du väl är i Vietnam kan du söka förlängning av ditt visum. Man brukar kunna få stanna ytterligare 30 dagar. Därefter kan det vara möjligt att förlänga med 10 dagar till men då måste man visa upp en flygbiljett ut ur landet inom dessa 10 dagar. Tänk på att visumet är giltigt för inresa i sex månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Du kan läsa mer om visum till Vietnam här: http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns inte i Ho Chi Minh City, men om du ska resa runt i andra delar av Vietnam kan det vara bra att kolla med en vaccinationscentral innan du åker. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

La Gi (uttalas La-Zi) ligger i provinsen Binh Thuan, 12 mil öster om Ho Chi Minh City. Med sina hundratusen invånare är La Gi en mysig liten kuststad, starkt präglat av fisket i Sydkinesiska havet. Trots sin ringa storlek finns här gott om restauranger, internetkaféer och varianter av Vietnamesiskt kaffe – staden är dock mest känd för sitt nybakade bröd och räkor! La Gi är ett perfekt alternativ för dig som vill volontärarbeta i Vietnam men inte bo i en storstad. Här får du en unik möjlighet att vara bland de första internationella volontärerna i en genuin liten vietnamesisk stad dit inte många västerlänningar ännu har hittat.

frivillig-arbeid-vietnam-barnhehejm

 

Introduktionsvecka i Ho Chi Minh City – om du vill

Du blir mött och upphämtad på flygplatsen i Ho Chi Minh City på söndagen. Du kan välja om du vill spendera den första veckan i HCMC och vara med på en introduktionsvecka till vietnamesisk kultur där, eller åka direkt till lugnet i La Gi. Om du väljer introduktionsveckan ser programmet ut så här:

På måndagen börjar vi med en genomgång av veckans program, och du lär dig hitta i området runt boendet. Det finns gott och affärer, bankomater och annat praktiskt inom gångavstånd. Efter lunch får du en språklektion, och vi avslutar med lite sightseeing och bockar av några av stadens mest kända sevärdheter – Reunification Palace, Operahuset, Stadshuset och Notre Dame – alla byggda under den franska kolonialtiden som varade från 1874 till 1954. På kvällen väntar en liten välkomstfest för dig och de andra nyanlända volontärerna!

Tisdagen börjar vi med en work shop i något väldigt vietnamesiskt – handduksvikning! Efter lunch får du lära dig mer om vietnamesisk kultur och får ännu en språklektion, och vi avslutar eftermiddagen med ett besök på en lokal marknad.

frivillig-arbeid-vietnam-ho-chi-minh-city

På onsdagen får du lära dig grunderna i vietnamesiskt konsthantverk, och även prova på det själv. Därefter besöker vi Krigsminnesmuseet, som tidigare hette ”The House for Displaying War Crimes of American Imperialism and the Puppet Government of South Vietnam”, och innehållet är ungefär detsamma idag. Även om det är Vietnams version av Vietnamkriget som visas upp, och den kanske inte alltid stämmer överens med vad vi lärt oss, är det en intressant inblick i landets historia. Det är svårt att ta till sig de hemskheter som hände i Vietnam för mindre än 50 år sedan och samtidigt förstå hur snabbt landet idag utvecklas!

Eftermiddagen avslutas på ett lättsammare sätt – med en lektion i vietnamesisk matlagning! Resultatet äter vi förstås till middag.

På torsdagen besöker vi intressanta Cu-Chi-tunnlarna, ett system av underjordiska gångar och rum i vilka människor levde under kriget. Man åt och sov under jord, det fanns sjukvård att tillgå och tunnlarna gjorde det möjligt att undgå bombningar och andra attacker från fienden. Har du cellskräck eller svårt med trånga utrymmen? Det går alldeles utmärkt att bara kika ner i tunnlarna!

volontaerarbete-vietnam-introduktion-cu-chi

På eftermiddagen berättar vi mer om de volontärprojekt som finns i HCMC och följer upp med besök på projekten under morgondagen (fredag). Om du inte är intresserad av att se vad som erbjuds där får du gärna ta en ledig dag och upptäcka Ho Chi Minh City på egen hand.

Helgen är ledig, men om du deltar i introduktionsveckan kommer du att tillbringa en stor del av lördagen eller söndagen med att åka buss från HCMC till La Gi. Det tar ca fem timmar.

 

Volontärarbeta på barnhem i La Gi, Vietnam

Det här är ett förhållandevis litet barnhem, och här bor ett tjugotal barn – från nyfödda upp till 18 år. De har hamnat här för att deras familjer har övergivit dem på grund av fattigdom eller missbruk, eller för att föräldrarna inte längre är i livet.

Som volontär här får du hjälpa den lokala personalen med de dagliga rutinerna, som innefattar allt från matning och annan babyvård för de yngsta barnen till hjälp med engelskaläxorna för de äldre. Eftersom det här barnhemmet tidigare inte haft många internationella volontärer är barnens engelskakunskaper närmast obefintliga – och det är här du kan göra störst skillnad.

frivillig-arbeid-barnehjem-vietnam-lagi

Vietnam är ett land i snabb utveckling, och för att hitta jobb i framtiden kan att vara duktig på engelska vara mycket viktigt. I kustområdet runt La Gi finns fina stränder som nu även utländska turister så sakteliga börja hitta till, och de som driver hotell och restauranger kommer att vara i stort behov av engelsktalande arbetskraft inom de närmsta åren. Om barnen på barnhemmet får kontinuerligt stöd från utländska volontärer kommer de att ha en klar fördel när det börjar bli dags att söka jobb.

frivilligarbeid-barnhehjem-vietnam

Barnhemmet fokuserar också mycket på att främja barnens kreativitet, och de ges pianolektioner regelbundet. Om du är musikalisk kommer det att uppskattas om du deltar i dem, och kan du spela något annat instrument får du mer än gärna ta med det och lära ut hur man spelar det – och allra helst lämna kvar det, så barnen kan fortsätta öva när du åker hem och så att kommande volontärer kan fortsätta det du startat. Barnen får också lära sig att brodera och skapa konsthantverk, som säljs för att få in pengar till den dagliga driften.

volontärarbete-barnhem-vietnam-musik

Att volontärarbeta på det här barnhemmet kan passa utmärkt för dig som vill använda en volontärresa utomlands som grund för ett gymnasiearbete, och det är även ett projekt där det går utmärkt att ta med dina egna barn – att låta dem uppleva en annan kultur och få jämnåriga vänner i ett annat land trots olika starter i livet kan vara väldigt givande för både dem och barnen på barnhemmet.

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få.
http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

 

Boende för våra volontärer i Vietnam

Om du väljer att vara med på introduktionsveckan i Ho Chi Minh City bor du i ett område som heter Go Vap (ward/phuong 7), i norra Ho Chi Minh, nära flygplatsen. Det är 6-10 sängar per rum, och du delar rum med andra volontärer av samma kön. Det finns luftkonditionering och varm dusch. Ta med ett eget hänglås.

I La Gi bor du på ett litet hotell, där du eventuellt får dela rum med en eller flera volontärer av samma kön. Det finns luftkonditionering och wifi och det tar 10 minuter med taxi till närmsta strand. Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna).

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt för ca $1 per kilo. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.
volontärboende-la-gi

 

Fritid i La Gi med omnejd

Har du inte hört talas om La Gi tidigare? Det behöver du inte skämmas över – det är inte många västerlänningar som har varit här. Och det ser vi som positivt, åtminstone om du vill uppleva genuint vardagsliv i Vietnam. Staden ligger vid havet, och tidigare var fiske huvudnäringen för de flesta. Nu har turisterna börjat hitta till La Gi, men de flesta är vietnameser som vill ha ett break från stressen i Ho Chi Minh City.

volontärarbete-lagi-strand

Sol, strand och bad är förstås det mest naturliga sättet att spendera en ledig dag på, och populärast är Coco Beach, 8 km utanför centrala La Gi. För en dagsutflykt finns även Phan Thiết, en stad cirka 6 mil norr om La Gi med dubbelt så många invånare, hit anordnar flera svenska researrangörer solsemester. I området mellan städerna finns vacker natur, både vid kusten och i inlandet. Det finns även intressanta tempel att besöka i närheten.

Vill du uppleva mer av Vietnam under en hel helg eller planerar att resa vidare efter ditt volontärarbete kan vi varmt rekommendera Da Lat – som under kolonialtiden var fransmännens favorittillhåll i Vietnam. Da Lat ligger 21 mil norr om La Gi.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Vietnam

• Det är varmt i södra Vietnam hela året, men allra varmast är det i april. Du kommer att vara glad att det finns luftkonditionering på hotellet!

• Det regnar mycket från juni till oktober – ta med paraply om du åker då.

• Den vietnamesiska valutan – Dong – går inte att växla bort utanför Vietnam, så gör dig av med de pengar du växlat in innan du lämnar landet.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback