• frivillig-arbeid-dyr-india-goa

Volontärresa: Hjälp strandhundar och gatukor i Goa, Indien

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,700 sek

På det här projektet jobbar du med att mata, hjälpa och ge kärlek till de många herrelösa hundar och kor som bor på Goas gator och stränder — och även till katter, getter och andra djur som behöver hjälp.

Du jobbar med projektet i minst en vecka*
Du bor på vår samarbetspartners center i Porvorim i norra Goa
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka: 5 700:-*
2 veckor: 8 600:-
3 veckor: 11 500:-
4 veckor: 14 400:-
5 veckor: 17 300:-
6 veckor: 20 200:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt i Goa.
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss!
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2024 även för projektstart under 2025.
2024 & 2025
Varje måndag.
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
✅ Hämtning på flygplatsen i Goa, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till projektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Goa (Dabolim flygplats) så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Vi ordnar hämtning hela dagen — från midnatt natten mot söndag till midnatt natten mot måndag. Om du kommer med buss kan vi även ordna hämtning på Mapusa busstation, samma tider.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B och i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Goa. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Volontärarbete med utsatta djur i Goa

Det här projektet drivs i samarbete med en lokal organisation av indiska och utländska djurälskare. Deras mål är att skapa en drägligare vardag för de många herrelösa hundar och kor som finns på Goas gator och stränder, men man hjälper även andra djur vid behov.

volontärarbete-djur-indien

Som de flesta säkert redan vet är kor heliga i Indien. Hinduismen förbjuder att slakta dem, och det är vanligt att korna får gå runt som de vill i både städer och på landsbygden. Många av dem har ägare, som mjölkar dem och i bästa fall tar hand om dem, men många boskapsägare hör till Indiens fattigare och om en ko blir påkörd eller sjuk är det tyvärr vanligt att man vänder den ryggen eftersom man veterinärkostnaderna är högre än den inkomst man får från mjölken. Därför är tyvärr skadade, sjuka och undernärda kor en alltför vanlig syn i Indien.

volontärarbete-med-djur-goa-indien

Projektet hjälper de kor ingen annan vill ta sig an. De ser till att korna får äta sig mätta, och att skadade kor får veterinärvård och omsorg.

Man hjälper även många av de strandhundar och gatuhundar som kämpar för att hitta mat och överleva. Under turistsäsongen brukar de flesta strandhundar klara sig på de överblivna matrester de får från restauranger och turister på stranden, men när monsunregnen drar in över Goa från maj till mitten av september och många av strandrestaurangerna stänger har de svårt att klara sig på egen hand.

frivillig-arbeid-med-dyr-goa-india

Under dessa månader åker volontärer ut med mat till dem, ser till att de får äta sig mätta och får färskt vatten att dricka, och bidrar även aktivt till att antalet nya herrelösa hundar inte ökar okontrollerbart genom att kastrera och sterilisera de hundar de hjälper. I samband med det brukar de även vaccineras, avmaskas och få en allmän veterinärkontroll.

volontärarbete-hundar-utomlands-indien

Man rycker även ut och tar hand om akut skadade djur efter olyckor, och det är inte bara kor och hundar utan kan även vara exempelvis katter, fåglar, getter – och någon enstaka gång kameler och andra djur!

Du jobbar kl 8 – 16.30, måndag till fredag, med en lång lunchrast mitt på dagen.

 

Din första måndag på projektet får du en praktisk orientering, och tillsammans med andra nyanlända volontärer får du besöka ett kryddplantage och den lokala marknaden. Tisdagen tillbringar du på djurprojektet, och får en mjukstart tillsammans med de lokala samordnarna och andra volontärer som redan börjat sitt volontärarbete.

 

Projektet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2024: 1  och 26 januari, 25 och 29 mars, 9-10 april, 1 maj, 17 juni, 15 augusti, 2 och 31 oktober, 3, 19 och 25 december

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Goa med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Goa än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende under din volontärresa till Goa

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i stadsdelen Porvorim i norra Goa, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Du bor ca 30 minuter från berömda Anjuna Beach och 20 minuter från Calangute Beach. 

volontarresor-indoen-goa-boende

Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten och västerländska toaletter. Du får tillgång till wifi och kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är en blandning av indisk och västerländsk och är helt eller mestadels vegetarisk.frivillig arbeid india-goa

Du kan tvätta för hand, eller lämna in din tvätt för maskintvätt för en liten extra kostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande och volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Indien

✔ Det finns många bankomater och affärer i Goa, så det mesta går att köpa på plats.

✔ Glöm inte att packa ned badkläder och solskyddskräm – det är inte långt till stranden!

✔ Det är regnperiod i Goa från juni till augusti – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Erika
  Svara

  Hejsan. Jag skulle vilja resa med min son, som fyller 14 den 19/2. Är det möjligt?

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hej Erika,

   Det går utmärkt. Jag skickar ett mail med mer info. 🙂

 • Felicia
  Svara

  Hur går man till väga för att få stanna längre och hur vet man priserna för visumet?

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hej Felicia,

   Det är inga problem att stanna längre än 13 veckor. Det kostar då 1.700 kr per extra vecka, inklusive mat, boende och allt annat som normalt ingår.

   Visum som gäller i upp till sex månader från att det utfärdas kostar totalt 619 kr inklusive administrationsavgift till CKGS. Om du inte lämnar och hämtar passet hos dem i Stockholm kostar det 150 kr extra i porto.

 • Anna
  Svara

  Jag trivdes väldigt bra med både tiden i Goa och med projektet. Det var jobbigt att se hur många djur lider, men samtidigt jättefint att det finns människor som engagerar sig och hjälper dem – och att få vara en del av det. Jag rekommenderar verkligen det här projektet för alla som älskar djur, men var beredda på att det kan vara fysiskt jobbigt i värmen. Högsta betyg till er på Indigo som hade så bra tips innan jag åkte. Jag kom väl förberedd.