• volontaerarbete-hundar-bali-sepia

Volontärresa: Hjälp gatuhundar i Ubud, Bali

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner på Bali kan vi tyvärr inte ta emot volontärer på det här projektet den närmsta tiden. Vi rekommenderar de andra projekten i Ubud, eller hundprojektet i Nepal eller Indien.

Volontärarbeta med hundar på vackra Bali! Här kan du kombinera volontärjobb med utsatta gatuhundar med att njuta av livet i mysiga Ubud på lediga dagar.

Du bor i volontärcenter i Ubud, som är Balis kulturella medelpunkt
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska. Hundvana är ett plus.
Rabiesvaccination innan projektet är ett måste

2022
1 vecka: 4.600:-*
2 veckor: 7.050:-
3 veckor: 9.500:-
4 veckor: 11.950:-
5 veckor: 14.650:-
6 veckor: 17.150:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt på Bali och Nusa Penida.
**Vill du stanna längre än 6 veckor? Kontakta oss!
2022
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
? Hämtning på flygplatsen på Bali, och transfer till volontärboendet i Ubud
? Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
? Allt boende under din vistelse
? Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
? En donation till projektet
? Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Bali (Ngurah Rai/Denpasar flygplats) så att du landar mellan midnatt natten till söndag och midnatt natten till måndag. Då ingår hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagnatten kostar hämtningen 400 kr extra.

Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även ordna hämtning i centrala Ubud på söndagen utan extra kostnad.

Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen den sista veckan. Vi hjälper dig gärna med förslag på biljetter!

Nytt från maj 2022:

Om du ska stanna i Indonesien i högst 30 dagar kan du skaffa turistvisum på flygplatsen när du har landat på Bali. Visumet kostar 500 000 IDR (ca 350 kr).

Ska du stanna längre än 30 dagar behöver du ett visum som heter B211 Social and Cultural Visa. Det visumet måste skaffas i förväg, genom en visumbyrå på Bali. Du kan antingen skaffa det på egen hand (du får då kontaktuppgifter och information av oss), eller så kan vi hjälpa dig utan kostnad. Tänk dock på att det går snabbare om du skaffar visumet på egen hand, eftersom vår hjälp även måste gå via vår samarbetspartner på Bali. En nackdel med B211-visumet är att det är dyrt — det kostar 3 500 000 IDR, som är ca 2 400 kr. Betalningen måste du göra direkt till visumbyrån.

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B. Rabiesvaccination (tre sprutor) krävs på det här projektet. Malaria finns inte på Bali.

 

Volontärarbete med hundar på Bali

På Bali, liksom i många andra länder i Asien, finns massor av hundar som saknar ägare, bor på gatan och letar mat i soporna. En del av hundarna har ”ägare”, men det är tyvärr ingen garanti för att de behandlas bra eller ens får äta sig mätta eller har tak över huvudet.

Som volontär på det här projektet hjälper du en väletablerad djurrättsorganisation i dess dagliga arbete. Dina arbetsuppgifter kommer till största delen att bestå av att ta omhändertagna hundar på promenader, ge dem mat, hålla hundarna rena och fria från fästingar och loppor, städa deras burar och socialisera dem – dvs umgås med dem och lära dem att människor går att lita på. Med valpar brukar det sista inte vara något problem, men det är inte alltid självklart för vuxna hundar som är vana att människor jagar bort dem när de kommer för nära.

volontärresor-hundar-bali

Ett av målen är att få hundarna i så bra skick att det går att adoptera bort dem, både till lokala hem på Bali och utomlands. För det krävs att de är vaccinerade, avmaskade och vana vid människor. Dina arbetstider som volontär är ca 9-12 och 14-16, måndag till fredag.

Organisationen fokuserar även mycket av sitt arbete på att kastrera och sterilisera gatuhundar, för att förhindra att nya valpar föds in i samma misär och för att kunna hjälpa de hundar som redan lever sina liv bland soporna på ett mer effektivt sätt. Man vaccinerar även gatuhundar mot rabies och andra sjukdomar, och ger dem mat.

volontärarbeta-med-hundar-bali


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

Du måste även vara vaccinerad mot rabies. Vaccinationen består av två sprutor, varav den ena bör tas senast en månad innan projektstart och den andra ungefär en vecka senare.

 

Kombinera ditt volontärarbete på Bali med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Ubud än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer på Bali

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Pejeng, strax utanför Ubud, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Om du vill ha ett eget rum kan vi oftast ordna det mot en extra kostnad, men antalet rum är begränsat så vi rekommenderar att boka det i god tid.

volontärboende-ubud-bali

Du får tillgång till wifi, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns vegetariska alternativ.

volontärboende-ubud-bali2

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt för en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Bali

? Det finns många bankomater och affärer i Ubud, så det mesta går att köpa på plats.

? Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, vår personal på plats hjälper dig gärna.

? Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback