• volontaerarbete-kambodja-fotboll-sepia

Volontärresa: Coacha fotboll i Kambodja

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,700 sek

Det här projektet är tyvärr inte igång under 2023.

Ett kul projekt för dig som gillar fotboll – och som vill dela med dig av dina kunskaper till barn och ungdomar i en fattig by i Kambodja.

Du jobbar med barnen och ungdomarna i minst en vecka
Du bor på volontärcenter
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska, fotbollsintresse

2023
1 vecka: 4 700:-
2 veckor: 7 100:-
3 veckor: 9 500:-
4 veckor: 11 900:-
5 veckor: 14 300:-
6 veckor: 16 700:-
7 veckor: 19 100:-
8 veckor: 21 500:-
9 veckor: 23 900:-*
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2023 även för projektstart under 2024.
2023 & 2024
Det är inte fastställt när det här projektet öppnar igen efter Covid, men fråga oss gärna!
Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
? Hämtning på flygplatsen i Siem Reap, och transfer till volontärboendet i Samraong
? Introduktion till den lokala kulturen och projektet av de lokala samordnarna
? Allt boende under din vistelse
? Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
? En donation till projektet
? Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Siem Reap så att du landar dagen innan projektets första dag (du ska alltså landa på en söndag) – mellan kl 06.00 och 16.00.

Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att ta fram förslag på flygbiljetter.
Som svensk medborgare måste du ha visum för att resa in i Kambodja. Det skaffar du enkelt på https://www.evisa.gov.kh/. Visumet kostar 30 dollar och gäller i 30 dagar, och går att förnya med ytterligare 30 dagar på plats i Kambodja. Visumet måste användas inom tre månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Glöm inte att skriva ut två kopior av visumet – en häftas fast i passet och en lämnas till passkontrollanten.

Du kan även få visum vid ankomsten till Kambodja (visa on arrival), om du flyger till Phnom Penh eller Siem Reap. Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.

Om du ska stanna i Kambodja längre än 30 dagar kan du åka över gränsen till Thailand innan visumet går ut, och stanna där i en kvart eller i en dag eller två. Samraong ligger bara 35 km från gränsen till Thailand.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. I nordvästra Kambodja finns en liten risk att smittas av malaria. Du bör diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.


Ett specialprojekt för dig som vill volontärarbeta med barn och ungdomar från fattiga förhållanden i Kambodja, men inte undervisa på traditionellt sätt i ett klassrum.

 

Volontärarbete som fotbollstränare i Kambodja

Måndag till fredag kommer du att tillbringa på det lokala idrottscentret i  byn, 15 minuter med cykel från boendet. Här undervisar och tränar du barn och ungdomar mellan 10 och 13 år från det lokala fotbollslaget – så det är förstås en grundförutsättning att du är intresserad av fotboll. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att coacha, men det är en fördel.

Det viktigaste är dock att du tycker det är kul att jobba med barn och unga, och att du är positiv och kreativ. Tänk på att resurserna är små, och att de flesta pratar ganska lite engelska – så du behöver anpassa både teori och praktik efter förutsättningarna.

volontärarbete-fotboll-kambodja

Det är två träningspass om dagen. Det första är mellan klockan 8 och 11, och det andra mellan 14 och 17. Däremellan har du en lång lunchrast. Det finns en lokal coach på plats, och samordnare från vår lokala samarbetsorganisation, men det uppskattas om du kommer med egna initiativ.

frivillig-arbeid-kambodsja-fotboll

Det här är ett ganska nytt projekt med ett litet antal volontärer, men man bor tillsammans med volontärerna som jobbar på skolan i byn. Om du vill får du även gärna vara med och arrangera aktiviteter där tillsammans med de andra volontärerna, som idrott, lek och spel. Som volontär i Kambodja har du stora möjligheter att göra verklig skillnad i fattiga barns liv. Det här projektet handlar inte bara om att lära dem att spela fotboll, utan kanske minst lika mycket om att någon bryr sig och ser dem!

volontärresor-kambodja

 

 

Det här projektet tar paus på följande lokala helgdagar och skollov:

2023: 6-20 april, 9-13 oktober

Det går bra att jobba med skolrenovering istället under de veckorna.

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete i Kambodja med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Kambodja än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan också! Den ger en bra introduktion till den lokala kulturen, religionen och språket.

 

Boende för våra volontärer i Kambodja

Du bor på volontärcenter, och du får dela rum med en eller flera volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Tre måltider per dag ingår, och maten är helt eller delvis lokal. Kambodjansk mat har tydliga influenser från Indien, Vietnam, Kina och Thailand, men är oftast inte lika kryddstark som till exempel maten i Thailand.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat även om Kambodja inte har kommit så långt när det gäller miljömedvetenhet, och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

volontärresor-kambodja-boende

 

Att tänka på inför din volontärresa till Kambodja

? I Kambodja används amerikanska dollar parallellt med den lokala valutan, riel. Du kan växla dollar till riel i Samraong, men gör det gärna redan i Siem Reap för säkerhets skull.

? Tänk på att smutsiga eller skadade dollarsedlar oftast inte tas emot, och att riel inte går att växla bort utanför Kambodja, så gör dig av med dem innan du lämnar landet.

? Regnperioden varar från maj till oktober. Det regnar inte varje dag, men tropiska skyfall som dränker det mesta förekommer.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Arvid
  Svara

  Det bästa med min volontärresa var alla möten med människor, och då menar jag alla jag lärde känna i Kambodja – de andra volontärerna, den lokala personalen, och förstås kidsen och familjerna i byn. Jag åkte till Thailand efter volontärtiden och det kändes lite ensamt efter att ha haft så många goa människor omkring mig hela tiden i fyra veckor. Det får nog bli en volontärresa nästa vinter också, och då vänder jag mig förstås till er igen. Tack för den här gången, vi hörs!