• öluffning-maldiverna

Tilläggsvecka: Öluffa i Maldiverna

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,300 sek

Börja eller avsluta din volontärresa till Maldiverna med att lära känna fyra av dess öar!

Kan bokas ihop med volontärarbete eller separat
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Inga

2019
1 vecka i samband med bokning av volontärresa till Maldiverna: 5.300:-
Som fristående vecka: 7.300:- 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2019 även för resa under 2020.
2019 & 2020
Varje måndag

Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Malé
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Eventuella visumkostnader
Vi ordnar hämtning på flygplatsen i Malé dagen innan projektet börjar (alltså på söndagen) mellan klockan 9 och midnatt. Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du är svensk medborgare får du gratis visum som gäller i 30 dagar när du landar. Det går att förlänga visumet med upp till 60 dagar i Malé.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och (om du ska stanna länge) även Hepatit B. Malaria finns inte på Maldiverna, men vi rekommenderar att ändå använda myggspray och/eller ha kläder som täcker armar och ben när du är ute på kvällarna. Denguefeber förekommer, och sprids också av myggor.

 
Planerar du att volontärarbeta i Maldiverna? Nu går det att kombinera volontärarbetet med en veckas öluff och avkoppling, antingen före eller efter volontärandet. Det går även bra att endast boka den här veckan, utan volontärarbete.

 

Utforska fyra av Maldivernas öar!

Under den här veckan får du lära känna fyra av de många öarna i Maldiverna: Hulhumale (där du även bor under hela veckan), huvudstaden Malé, den lilla ön Villingili och en av Maldivernas omtalade resort-öar!

Måndagen börjar med en praktisk genomgång, och du får en första briefing om vad du bör göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen i Maldiverna, där islam är den enda tillåtna religionen. Exempelvis är alkohol förbjudet utom på turisthotellen, fredagen är helgdag och det är inte tillåtet att sola topless. Däremot behöver tjejer inte täcka håret eller bära slöja. Den lokala personalen tar dig även med på en rundvandring på ön Hulhumale – så du lär dig hitta och vet var marknader, affärer, busshållplatser och färjeläger finns.

volontärresor-maldiverna

Tisdagen tillbringar vi i huvudstaden Malé, där drygt en tredjedel av Maldivernas befolkning bor – men det är ändå bara lite mer än 100.000 personer. Det finns flera vackra moskéer och livliga marknader.

På onsdagen tar vi färjan till Villingili Island, en mysig liten ö som inte många turister besöker. Du kan enkelt gå runt ön och se hur lokalbefolkningen bor här, och vi äter lunch på en lokal restaurang.

volontär-maldiverna

Torsdagen tillbringar vi på en av Maldivernas berömda resort-öar, och lunchbuffé på resorten ingår. Njut av stranden, simma i det turkosa vattnet och upplev den klassiska bilden av Maldiverna!

På fredagen blir det mer strandliv – fast på ”hemmaplan” i Hulhumale. Vi börjar med att hjälpa lokalbefolkningen att hålla stranden ren – turismen medför tyvärr nedskräpning och det driver även in plast och annat skräp från havet. Resten av dagen får du njuta av strandliv.

strand-maldiverna

Om den här veckan är din första ingår boendet på Hulhumale även under helgen. Om du väljer att stanna kvar på volontärboendet ingår två måltider om dagen på lördagar och söndagar (brunch och middag). Det går förstås även utmärkt att utforska någon av de andra öarna i närheten under helgen om du hellre vill det.

Om du avslutar med den här veckan, eller bokar den separat utan volontärarbete, ingår boendet fram till lunchtid på lördagen.

 

Programmet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2019: 1 januari, 1 och 6 maj, 4 och 5 juni, 26 juli, 10, 11 och 31 augusti, 29 oktober, 3, 9, 11 och 29 november, 1 december.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få.
http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

 

Boende för våra deltagare

Du bor i vår lokala samarbetspartners center i stadsdelen Halaveli Magu på Hulhumale, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Det är gångavstånd till stranden. Boendet är mer påkostat än på de flesta andra volontärresor, med varm dusch.

Du bjuds på tre mål mat måndag till fredag, och två på helgerna (brunch och middag) på helgerna. Maten är till stor del vegetarisk och mestadels av lokal karaktär.

volontararbete-maldiverna-boende

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet i Maldiverna, utom på de internationella hotellen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din resa till Maldiverna

• Invånarna i Maldiverna är muslimer. Visa respekt genom att inte dricka alkohol öppet eller klä dig i linne och kort kjol utanför stranden.

• Köp gärna ett lokalt SIM-kort för att enkelt hålla kontakten med personalen och andra volontärer.

• Det finns ingen distinkt regnperiod i Maldiverna, men det regnar minst från januari till mars.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback