• yogavecka-goa-indien

Hälsovecka: Yoga, meditation & ayurveda i Goa, Indien

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  4,300 sek

Unna dig en lite annorlunda vecka bara för dig – och ditt eget välbefinnande. Prova på grunderna i yoga, meditation och ayurveda, för en chans till ett hälsosammare och mer balanserat liv!

Hälsoveckan kan kombineras med volontärarbete och/eller kulturveckan i Goa
Boendet är beläget i Porvorim i norra Goa, där du bor på vår samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (är du under 18 krävs målsmans godkännande)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2024
1 vecka i samband med bokning av volontärresa till Goa: 4 300:-*
2 veckor: Kulturvecka + hälsoveckan: 9 900:-
*Kortast möjliga vistelse är 2 veckor. 
2024 & 2025
Varje måndag
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela vistelsen
✅ Hämtning på flygplatsen i Goa, och transfer till volontärboendet
✅ Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutad vistelse
Du bör boka ditt flyg till Goa (Dabolim flygplats) så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Vi ordnar hämtning hela dagen — från midnatt natten mot söndag till midnatt natten mot måndag. Om du kommer med buss kan vi även ordna hämtning på Mapusa busstation, samma tider.
Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B och i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Goa. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Yogaresa – Prova på yoga, meditation och ayurveda i Indien!

Unna dig själv en vecka för att slappna av både kropp och själ. Under den här veckan får du prova på yoga och meditation, och får även njuta av ayurveda-behandlingar. Det kan vara början på en resa mot en mer hälsosam livsstil.

Under den här veckan får prova på yoga, meditation och ayurveda, men du kommer självklart inte att bli fullärd utan den här veckan ska endast ses som en introduktion. Att behärska någon eller alla tre inriktningarna kräver lång träning, både praktiskt och till viss del även teoretiskt.

Hälsoveckan arrangeras av vår samarbetspartner i Indien, och kan bokas både som en del av en volontärresa, eller tillsammans med kulturveckan i Goa. Den går utmärkt att kombinera med volontärarbete på något av våra andra projekt i Indien, antingen som ett avbrott i volontärarbetet eller som en skön avslutning på din tid som volontär i Indien. Kortast möjliga vistelse är dock 2 veckor, så det är inte möjligt att endast boka hälsoveckan.

Yoga i Goa Indien


Yoga är ett välkänt begrepp i indisk filosofi, psykologi och religion. I äldre indisk tradition tillskrivs yoga både fysiska och kontemplativa tekniker. Att utföra yoga har traditionellt beskrivits som moksha, vilket syftar på att uppnå frihet och frigörelse.

Yoga finns i ett flertal typer och utformningar, men Hathayoga är den mest populära. Hathayoga betonar shatkarma (rening av de inre organen) pranayama (andningsövningar) och asanas (kroppsställningar), och förekommer i texter redan på 1100-talet. Yogan hade tidigare en stark koppling till indisk religion. Idag är dock yoga alltmer en metod för att hitta balans, minska stress, hålla kroppen smidig, och öka det spirituella välbefinnandet.

Meditation är en systematiskt använd psykisk och kroppslig teknik som innebär fokusering och koncentration kombinerad med avspänning. Likt yoga finns flera typer av meditation, gemensamt är dock målet att stilla sitt sinne. Att bli mer harmonisk och få större insikt i vem eller vad man är nämns ofta som syfte med att meditera.
Meditation presenteras i väst ofta som en metod för avspänning. Detta har sin grund i att vissa fysiologiska förändringar kan uppstå under meditation och registreras, förändringar som är de rakt motsatta till en stressreaktion:

 • minskad andnings- och pulsfrekvens,
 • minskad syreförbrukning,
 • minskad ämnesomsättningshastighet,
 • sänkning eller stabilisering av blodtrycket,
 • minskad ledningsförmåga i huden.

Ayurveda är en form av indisk läkekonst. Ayurveda har en flertusenårig historia och är enligt förespråkarna grundad i ett holistisk perspektiv och vediska utgångspunkter. Eftersom Ayurveda är en läkekonst kan man bli läkare inom just Ayurveda, I Indien krävs det 5,5 år av studier för att utbilda sig till ayurvedisk läkare.

massage-indien

 

Programmet dag för dag (tiderna är ungefärliga):

Måndag

08:00 – Frukost

09:30 – Meditation

13:00 – Lunch

15:00 – Ayurveda-huvudmassage

19:00 – Middag

 

Tisdag

06:00 – Yoga

08:00 – Frukost

13:00 – Lunch

15:00 – Ayurveda-benmassage och ångbehandling

19:00 – Middag

 

Onsdag

06:00 – Yoga

08:00 – Frukost och fritid

13:00 – Lunch

15:00 – Ayurveda-ryggmassage och ångbehandling

19:00 – Middag

 

Torsdag

08:00 – Frukost

09:30 – Meditation

13:00  – Lunch

15:00 – Shirodhara (ayurvedisk behandling)

19:00 – Middag

 

Fredag

08:00 – Frukost

09:30 – Meditation

13:00 – Lunch

15:00 – Ayurveda-kroppsmassage och ångbehandling

19:00 – Middag

 

Förändringar i programmet kan förekomma på grund av lokala förhållanden. Observera att det normalt är en aktivitet för förmiddagarna och en på eftermiddagarna, med en lång paus för lunch och avkoppling mitt på dagen.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Programmet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2024: 1 januari,  25 december.

 

Boende för våra deltagare

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i stadsdelen Porvorim i norra Goa, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Du bor ca 30 minuter från berömda Anjuna Beach och 20 minuter från Calangute Beach. 

volontarresor-indoen-goa-boende

Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten och västerländska toaletter. Du får tillgång till wifi och kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är en blandning av indisk och västerländsk mat och är helt eller mestadels vegetarisk.frivillig arbeid india-goa

Du kan tvätta för hand, eller lämna in din tvätt för maskintvätt för en liten extra kostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

 

Att tänka på inför din resa till Indien

✔ Det finns många bankomater och affärer i Goa, så det mesta går att köpa på plats.

✔ Glöm inte att packa ned badkläder och solskyddskräm – det är inte långt till stranden!

✔ Det är regnperiod i Goa från juni till augusti – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Rosa, 56, Ystad
  Svara

  Från Rosas blogg, http://indienrose.blogg.se/

  End of meditationweek. Janne and I have learnt Ray yoga with Chaya.Its a way to meditat. Om Shanti means- I am peaceful soul.
  Very interesting and a new way for me. In the afternoons we have had different treatments at an ayurveda center. We have also seen an Indian documentary. About the kastsystem.
  After that we had homemade banufupie at our nice rooftop. Im having a good time with this funny young girls. We re now going to spend the weekend in Anjuna. Celebrating Diwali.
  Celebrating the light. And ofcourse, dinner at my favourite restaurang SRI i Vagator.
  Take care,be happy!

 • Anna
  Svara

  Hälsoveckan var en jättefin avslutning på min volontärresa. Det var skönt att få varva ned, och jag lärde mig mycket nytt.