• kulturveckan-fiji

Kulturvecka: Lär dig mer om Fiji och fijianerna

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  2,800 sek

På grund av omstruktureringar hos vår samarbetspartner på Fiji kan vi tyvärr inte ta emot volontärer i Suva för tillfället, och det är inte bestämt när projekten där öppnar igen. Vi rekommenderar kulturveckan och volontärprojekten i Sigatoka, 12 mil väster om Suva istället!

Ska du åka på en volontärresa till Fiji? Den här veckan ger en bra introduktion till den lokala kulturen, maten, språket och annat som är bra att veta innan du börjar volontärarbeta. Det går även att avsluta din volontärresa med kulturveckan, om du föredrar det.

Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2021
2.800:-

Kulturveckan går endast att boka i samband med en av våra volontärresor.

2021
Inga inplanerade datum för tillfället.
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
💗 Hämtning på flygplatsen i Suva eller assistans på flygplatsen i Nadi, och transfer till volontärboendet
💗 Introduktion till den lokala kulturen av de lokala samordnarna
💗 Alla lokala resor och inträden under kulturveckan
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du ska boka ditt flyg till Nadi eller Suva så att du landar dagen innan projektet börjar (dvs en söndag). Vi ordnar gratis hämtning mellan kl 06 och 18 på söndagen, och även på lördagen – men om du ankommer till Suva redan på lördagen kostar den första natten på boendet 400 kr extra. Landar du en annan dag eller senare på söndagskvällen hittar vi en annan lösning. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Du får visum på flygplatsen när du landat. Uppge att du ska volontärarbeta. Då får du ett affärsvisum, som gäller i 14 dagar. Ska du stanna längre hjälper den lokala personalen dig att ordna en förlängning.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber.
Malaria finns inte på Fiji. Däremot finns en annan sjukdom som sprids av myggor – denguefeber.
Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Kulturveckan – en bra början på din volontärresa till Fiji

Den lokala personalen möter upp dig på flygplatsen i Nadi på söndagen. Det går även bra att flyga direkt till Suva, om du föredrar det. Om du landar i Nadi ser vi då till till att du hamnar på rätt buss till Suva, och personalen i Suva möter upp dig vid busstationen när du kommer fram. Bussen mellan Nadi flygplats och Suva tar ca 4,5 timmar.Volontärresa Fiji introduktion

Den här veckan är en valfri introduktionsvecka för dig som ska volontärarbeta på Fiji, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Programmet kan komma att ändras lite beroende på väder, säsong och annat, men ser i stora drag ut så här:

måndagen börjar vi med en introduktion till den lokala kulturen och traditioner på Fiji. Du får information om vad du ska göra och inte göra på Fiji för att respektera lokalbefolkningen och få ut så mycket som möjligt av din tid på Fiji. Efter lunch väntar en rundtur i huvudstaden Suva. Vi besöker den bästa marknaden, hamnen och andra sevärdheter.

introduktionsvecka-fiji

tisdagen börjar vi med en språklektion – du vill väl kunna säga något mer än bara ”bula” (som betyder hej)? Efter lunch får du prova på traditionellt hantverk – vävning, träsnideri eller målning.

onsdagen väntar ännu en språklektion, och efter lunch får du lära dig laga mat på fijianskt sätt. Du får även lära dig att göra Fijis nationaldryck kava, som dricks till både vardag och fest och har lugnande egenskaper.

torsdagen besöker vi Suva Museum och Colo-I Forest Park, där vi även dukar upp en picnic-lunch. På kvällen bjuds du på en (aningen försenad) välkomstfest!

Fredagen ägnar vi åt att förbereda dig för ditt volontärarbete på bästa sätt, och du får besöka de olika volontärprojekten.

fiji-volontaerarbete-intriduktionsvecka

Helgen är ledig. Du kan åka runt på egen hand, njuta av en dag på stranden eller bara ta det lugnt och koppla av.

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback