• kulturvecka-chengdu-volontär-kina

Kulturvecka i Kina: Lär känna Chengdu

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,900 sek

Planerar du en volontärresa med pandor till Kina? Eftersom det bara går att volontärarbeta i en vecka på det projektet erbjuder vi den här veckan som en möjlighet att förlänga din resa till Kina på ett givande sätt.

Lär dig mer om Kinas uråldriga och intressanta kultur, vandra bland bergen i Qingcheng, blanda gammalt och ultramodernt, gå på kinesisk opera, upplev världens till ytan största byggnad och världens största buddhastaty i sten!

Det går bra att vara med på kulturveckan före eller efter pandaprojektet
Kontakta oss om du bara vill vara med på kulturveckan
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna.

2020
1 vecka i samband med bokning av volontärresa till Kina: 3.900:-
 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2020 även för resa under 2021.
2020
Januari: –
Februari: –
Mars: –
April: –
Maj: 4
Juni: 1
Juli: 6
Augusti: 3
September: 7
Oktober: –
November: –
December: –
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Chengdu
¤ Mat
¤ Boende
¤ 24 timmars assistans under projektet och före avresa
¤ En donation till I Mina Skor
Ingår inte:
¤ Flygbiljett tur & retur
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker hemförsäkringen)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Chengdu så att du landar dagen innan projektets första dag, dvs på en söndag. Vi ordnar hämtning mellan kl 8 på morgonen och midnatt. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna! Om kulturveckan är din sista vecka i Chengdu går det bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Turistvisum som gäller i 30 eller 60 dagar skaffar du på Chinese Visa Application Service Center i Stockholm eller Göteborg. Du får ett inbjudningsbrev och några andra dokument av oss när du har bokat, som du ska bifoga din visumansökan. Visumet gäller för inresa i tre månader från det datum det utfärdas, så sök inte för tidigt.

Om du åker tillsammans med någon går det även att skaffa e-visum, via något av de svenska företag som erbjuder den tjänsten.

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns normalt inte i Chengdu, men vi rekommenderar ändå att kolla med din husläkare eller en vaccinationscentral, eftersom det händer att malaria sprids från andra delar av Kina ibland, särskilt under regnperioden. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

En perfekt början eller avslutning om du ska volontärjobba med pandor!

Om du planerar en volontärresa med pandor i Kina går det utmärkt att kombinera din resa med den här veckan. Kulturveckan utgår från Chengdu, liksom pandaprojektet, och det går bra att boka in den här veckan antingen före eller efter din vecka som volontär med pandor. Tänk bara på att kulturveckan endast startar den första måndagen i varje månad. Pandaprojektet startar varje vecka.

Chengdu är huvudstad i Sichuan-regionen, och dess historia sträcker sig 2 300 år bakåt. Staden har ett rikt kulturarv och många sevärdheter.


 

Programmet dag för dag

Måndag: Introduktion – lär känna den lokala personalen och de andra deltagarna, och få en genomgång av hela veckans aktiviteter. Därefter bjuder vi på en lektion i kinesiska, och en workshop i kinesisk kultur. Du får lära dig mer om vad du ska göra och inte göra för att respektera den lokala kulturen i Kina.

Efter lunch besöker vi Huanglongxi, fem mil söder om Chengdu. Huanglongxi har anor från 200-talet före vår tideräkning, och här får du en intressant inblick i Kinas historia. Vi avslutar kvällen med hot pot – ett måste när du är i Sichuan!

kulturuke-kina-Huanglongxi

Tisdag: Efter frukost diskuterar vi kulturella skillnader mellan Kina och västvärlden. Varför kan kineser ofta kan upplevas som lite oartiga och högljudda? Varför är det så viktigt att inte ”förlora ansiktet” i Kina? Varför är gruppen nästan alltid viktigare än individen? Varför är det inte så viktigt att komma i tid till ett möte i Kina? Här får du chansen att lära dig mer!

Därefter får du fördjupa dig i Kinas intressanta kultur på ett helt annat sätt: lär dig måla en traditionell kinesisk operamask!

Efter lunch besöker vi ett intressant exempel på det ”nya” Kina: Chengdu Global Center – världen största byggnad! Här finns allt och lite till, men vi siktar in oss på vattenparken. Här finns stora vattenrutschbanor och allt annat som man kan förvänta sig, och även en artificiellt strand och varma källor för dig som hellre tar det lugnt och kopplar av. Vi äter middag på centret (ingår inte i priset, utan du får själv välja vad du vill äta), och avslutar kvällen med att se en kinesisk film.

kulturuke-chengdu-kina

Onsdag: En heldagsutflykt till berget Qingcheng, 8 mil nordväst om Chengdu. Här väntar hiking, besök på vackra gamla taoist-tempel och sjön Minjiang. Vi äter picnic-lunch på en av de 36 bergstopparna. Området runt Qingcheng är ett världsarv skyddat av UNESCO och ett av Kinas viktigaste platser för taoismen.

Hikingen är enkel, men ta med skor som är bekväma att vandra i.

Qingcheng kulturuke

Torsdag: Vi besöker ett av Chengdus många museum på förmiddagen, där du får lära dig mer om stadens långa och intressanta historia. Efter lunch väntar templet Wenchu med rötter i Tang-dynastin, och möjlighet till shopping på både gågatan Chunxi Road med över 700 butiker och i det moderna Taikoo Li Chengdu.

På kvällen ser vi en föreställning med traditionell kinesisk opera. Det är en annorlunda upplevelse – ta med öronproppar om du är känslig för starka ljud.

kinesisk opera chengdu kina

Fredag: Vi avslutar kulturveckan med ännu en heldagsutflykt – den här gången till Leshan, 14 mil söder om Chengdu. Här besöker vi jättebuddhan i sten,  som vakar över floden och staden sedan mer än tusen år. Den imponerande statyn är 71 meter hög, uthuggen i berget, och skapades mellan år 713 och 813.

Vi avslutar kvällen på Bar Street i Chengdu, där du själv får välja vad du vill äta till middag (den ingår inte i priset den här dagen).

eventyruke-kina-leshan

 

Boende för våra volontärer och deltagare i Chengdu

I Chengdu bor du på vandrarhem, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten, centralvärme och luftkonditionering. Oftast bor man på ett vandrarhem som heter Mrs Panda Hostel.

boende chengdu

Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna: brunch och middag). Maten är av lokal karaktär – mycket ris, nudlar, grönsaker och lite kött. På tisdagen och fredagen under kulturveckan ingår middagen inte i priset.

boende chengdu2

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande och volontärarbete.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback