• kina-aventyrsresa-sepia

Äventyrsresa med volontärjobb – Lär känna Kina på riktigt

 • Destination:
 • Reslängd från : 4 veckor
 • Pris från:
  17,900 sek

På grund av COVID-19 och omstruktureringar hos vår samarbetspartner i Kina kommer den här resan tyvärr inte att arrangeras under 2022.

Det här är en perfekt äventyrsresa för dig som vill resa runt och prova på att volontärarbeta i Kina – men betoningen är på resa och inte på volontärarbete. Du kommer att lära dig massor om kinesisk kultur och får uppleva Kina från insidan.

Resan börjar i Chengdu i Sichuan och slutar i Haikou på ön Hainan
Du får volontärjobba med pandor och möjlighet att se delfiner
Du bor på vandrarhem/hotell och på vår samarbetspartners volontärcenter
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns. Barnfamiljer välkomna, men medföljande barn bör ha fyllt 12 år.

2022
4 veckor: 17.900:- 
2022
Inga datum inplanerade ännu.
Ingår:
? Hjälp med planering inför din resa, inklusive ett inbjudningsbrev som du behöver till din visumansökan
? Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela resan
? Hämtning på flygplatsen i Chengdu
? Alla aktiviteter, resor och inträden under resan
? Lokala guider och samordnare som alltid är tillgängliga under hela resan och under volontärarbetet
? Allt boende under din vistelse
? Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
? En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
? En donation till volontärprojektet
? Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från Hainan efter avslutad resa
Du bör boka ditt flyg till Chengdu så att du landar dagen innan resans första dag, dvs på en söndag, mellan kl 8 på morgonen och midnatt. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Turistvisum som gäller i 30 eller 60 dagar skaffar du på Chinese Visa Application Service Center i Stockholm eller Göteborg. Du får ett inbjudningsbrev och några andra dokument av oss när du har bokat, som du ska bifoga din visumansökan. Visumet gäller för inresa i tre månader från det datum det utfärdas, så sök inte för tidigt.

Om du åker tillsammans med någon går det även att skaffa e-visum, via något av de svenska företag som erbjuder den tjänsten.

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns normalt inte i de här delarna av Kina, men vi rekommenderar ändå att kolla med din husläkare eller en vaccinationscentral. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Unik äventyrsresa genom tre spännande provinser i Kina! 

Den här äventyrsresan till Kina passar perfekt för dig som vill kombinera ditt resande med volontärarbete, uppleva massor av nya platser och få en mycket djupare förståelse för Kina än den som bara åker dit som turist. Till höjdpunkterna hör pandareservatet i Bifengxia, vacker natur i Yangshou, lantliv och workshops i kinesisk kultur i Gongcheng, trekking i Longsheng, öliv med delfiner i Zhanjiang och volontärarbete och stränder på ön Hainan.

Att resa på egen hand i Kina kan vara knepigt. Här har du hjälp av en lokal expert som förklarar hur saker fungerar, löser alla problem och ser till att du hamnar rätt. Samtidigt är det en resa för aktiva och miljömedvetna resenärer som vill göra en samhällsinsats genom att volontärarbeta under resans gång. Har du ett öppet sinne och är nyfiken på att uppleva Kina ”på riktigt” kan vi varmt rekommendera den här äventyrsresan!

Programmet kan komma att justeras något beroende på väder och andra omständigheter, men ser i stora drag ut så här:

Dag 1 (söndag):

Vi möter dig på flygplatsen i Chengdu och följer med dig till Mrs Panda Hostel i Chengdu, där du kommer att tillbringa de två första nätterna.

Dag 2 (måndag):

Vi tjuvstartar upplevelserna med ett tidigt besök på Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding, för att förbereda dig inför din tid som volontär i pandareservatet. Därefter väntar frukost, och sightseeing till fots i Chengdu, som är en stad med drygt fyra miljoner invånare. Vi besöker bland annat Tianfu square, People’s park och Kuan & Zhai Alley, en kulturgata med gammal arkitektur och många små butiker.

Kvällen avslutas med en välkomstmiddag med hotpot – ett måste i Sichuan!

aventyrsresa-kina-guilin

 Dag 3 (tisdag):

På tisdagförmiddagen åker vi till Bifengxia pandareservat, som ligger utanför Ya’an – en vacker bussresa genom det kinesiska bergslandskapet. Efter en gemensam lunch på reservatet håller vi en briefing om dina kommande arbetsuppgifter, registrering, och du får din pandaskötaruniform. Du får träffa reservatets personal som du kommer att jobba tillsammans med.

Pandareservatet är det största i Kina och hör till Wolong naturreservat, 15 mil från Chengdu, som är huvudstad i Sichuanprovinsen. Som volontär här ges du en unik möjlighet att uppleva pandorna på nära håll, och samtidigt aktivt bidra till pandornas fortlevnad. Det har fötts så många nya pandor här att centret kunnat återinföra några av dem till det vilda – ett fantastiskt resultat! Målsättningen är att rädda jättepandorna från utrotning.

Du bor på hotell i anslutning till reservatet.

Dag 4 (onsdag):

Du som är intresserad av volontärarbete inom djurvård  kommer att lära dig mycket på det här projektet. Reservatet bedriver uppfödning, forskning och undervisning. Som volontär får du bland annat förbereda pandornas mat, mata dem och göra rent i deras inhägnader.

Den här dagen jobbar du med att hjälpa centrets personal med rengöring, förbereda pandornas mat, som till största delen består av bambu, och annat som ingår i den dagliga skötseln.  Som volontär kommer du mycket närmare pandorna än turister som bara stannar ett par timmar.

eventyrreise-kina-panda-frivillig-arbeid

Dag 5 (torsdag):

Vi tar bussen tillbaka till Chengdu efter frukost, och på eftermiddagen besöker vi stans största park – Huanghuaxi Park – och taoisttemplet Qingyang. På kvällen bjuds du på en föreställning av Sichuan-opera, där snabba byten av ansiktsmasker är en stor del av showen.

Dag 6 (fredag):

Vi får lära oss mer om Chengdu för förmiddagen, och besöker stadsmuseet. Efter lunch tar vi bussen till Huanglongxi Ancient Town, med rötter som sträcker sig 1700 år bakåt! Här finns bland annat vackra gamla byggnader från Ming- och Qingdynastierna.

Dag 7 (lördag):

Endagsutflykt till Leshan, en mysig stad som är mest känd för världens största buddhastaty i sten, inhuggen i en bergsvägg och ett av UNESCOS:s världskulturarv. Vi kommer tillbaka till Chengdu på eftermiddagen.

eventyrresie-kina-leshan

 Dag 8 (söndag):

Efter frukost hoppar vi på snabbtåget till Guilin i Guangxi-provinsen – en resa som tidigare tog ungefär 24 timmar, men som vi tack vare det nya snabbtåget avverkar på ungefär 8! Mat under tågresan ingår inte i resans pris, men det går bra att köpa enkel mat, godis och dryck på tåget.

Vi kommer fram till Guilin på eftermiddagen, och byter till buss som tar oss till lilla Fengyan, där vi kommer att tillbringa de närmaste dagarna. Här bor du på vår samarbetspartners eget center, ett stort, vackert och gammalt men nyrenoverat hus. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till wi-fi och bjuds på tre mål mat varje dag. Maten är av lokal karaktär – mycket ris, nudlar, grönsaker och lite kött. Vegetarisk mat finns för den som vill ha.

Dag 9 (måndag):

Om du vill får du gärna ta sovmorgon den här dagen. Efter frukost tar vi med dig på en rundvandring i byn, och du får göra dig hemmastadd och lära dig mer om kinesisk kultur och vardag på landsbygden.

Du får lära dig lite grundläggande ord och fraser på kinesiska, besöka den lokala marknaden, och du får lära känna de volontärer som stannar längre i Fengyan. Ni bor i samma hus.

kina-rundresa-billig

Dag 10 (tisdag):

En fullspäckad dag, som börjar med ett besök hos en lokal familj från Yao-folket – en av Kinas många folkgrupper med en egen och intressant kultur. Här får du lära sig hur man gör olje-te, en lokal specialitet.

Efter frukost väntar en lektion i Tai Chi, och därefter en workshop om kinesisk kultur med fokus på landets många festivaler. På eftermiddagen besöker vi byn Hongyan – en ”Socialism Model Village”.

Dag 11 (onsdag):

Efter frukost och ännu en språklektion besöker vi staden Lian Hua, där vi köper ingredienser till den matlagningslektion som resulterar i dagens middag.

eventyrreise-kina-fengyan

Dag 12 (torsdag):

På förmiddagen får du lära dig grunderna i kinesisk kalligrafi, och efter lunch besöker vi Gongcheng. Här väntar besök på två av stadens finaste tempel: Konfuciustemplet och Guangdongtemplet, och på yao-museet. Du har även möjlighet att upptäcka mer av Gongcheng på egen hand eller tillsammans med andra deltagare, innan det är dags att åka tillbaka till boendet i Fengyan där det blir grillkväll.

Dag 13 (fredag):

Dags att ta farväl av Fengyan. Nästa destination: Yangshuo! Det här är en mysig liten stad omgiven av berg och en fantastiskt vacker natur. Här finns det mesta du kan ha saknat i lilla Fengyan; affärer, barer, kaféer och västerländsk mat. Yangshuo blev populärt bland backpackers redan på 80-talet, men det är ändå relativt skonat från massturism.

Efter lunch cyklar vi ut på landet och vandrar upp för Moon Hill. Ser landskapet bekant ut? Du kanske har sett Moon Hill på omslaget till Lonely Planets guide till Kina! Middag äter vi på ”Western street”, och här kan du hitta västerländsk mat om det är något du har saknat på andra ställen i Kina. Middag ingår inte i resans pris den här dagen, utan du kan själv välja var och vad du vill äta.

På kvällen finns möjlighet att besöka  Impression Liusanjie, en berömd ljusshow skapad av  Zhang Yimou, som även ansvarade för öppnings- och avslutningsceremonierna i OS i Peking 2008.  Detta är valfritt och ingår inte i resans pris, men för den som vill kostar biljetterna runt 200 kr.

gruppresa-kina-moon-hill

 Dag 14 (lördag):

Resan går vidare, och vi tar bussen till Xingping. Här väntar vacker natur, och om du tycker att du känner igen dig här också har du nog sett landskapet på baksidan av 20-yuansedeln! En bambuflotte tar dig upp för Li-floden. Du som gillar naturupplevelser kommer att älska det!

Efter lunch cyklar vi runt i Xingping, innan det är dags att åka tillbaka till Yangshuo för att äta middag och koppla av.

Dag 15 (söndag):

Dags att åka vidare igen. Den här gången väntar Longsheng, världsberömt för sina risterrasser. Vi stannar till i Guilin och äter lunch, och är framme i Dazhai vid 17-tiden. Natten tillbringar vi på vandrarhem i Dazhai.

eventyrreise-kina-dazhai-trekking

Dag 16 (måndag):

Trekking bland risterasserna i Dazhai. Njut av vacker natur, stillhet och frisk luft! I området bor Yao-folket, och du kommer att märka att nästan alla Yao-kvinnor har extremt långt hår – enligt tradition klipper de sig bara en gång i livet, strax innan de gifter sig.

Dag 17 (tisdag):

Vi tar bussen till Guilin, där du får spendera eftermiddagen som du vill – kanske en snabb sightseeingtur, eller kinesisk massage för att mjuka upp muskler och leder efter två dagars trekking? På kvällen tar vi nattåget till Zhanjiang.

rundresa-kina-zhanjiang

 Dag 18 (onsdag):

Vi kommer till Zhanjiang tidigt på morgonen. Zhanjiang ligger vid havet i Guangdong-provinsen, i södra Kina, nära gränsen till Vietnam. Det är en mysig stad med bra kollektivtrafik och behagligt klimat, särskilt på sommarhalvåret. Även här arrangerar vår samarbetspartner volontärarbete, och du bor tillsammans med internationella volontärer i deras eget hus.

Du får göra dig hemmastadd på boendet och ta det lugnt fram till lunch. Därefter väntar en guidad tur i Zhanjiang, och på eftermiddagen kopplar vi av på stranden.

Dag 19 (torsdag):

Vi åker över till Donghai Island och äter frukost där innan det är dags att bekanta sig med ön, som ligger i sydkinesiska havet, strax söder om Zhanjiang. Efter lunch besöker vi ett skyddsområde för bevarande av deltadelfiner – kinesiska ”vita” delfiner, som egentligen är rosa! Du får träffa centrets personal, som berättar om verksamheten för att bevara delfinerna.

Vi får även uppleva lokal kultur, och kvällen avslutas med grillfest. Vi tillbringar natten på ön, på delfincentrets boende.

Dag 20 (fredag):

Efter frukost tar vi en båt ut till havs, där du – om du har tur – kan få se några av delfinerna i sin naturliga miljö. Det finns möjlighet att fiska från båten för den som vill. Efter lunch på delfincentret får du tillbringa eftermiddagen som volontär där, och hjälpa till att hålla stranden ren från skräp.

Vi tillbringar även den här natten i boendet på delfincentret.

kina-resa-zhanjiang

 Dag 21 (lördag):

Efter frukost åker vi tillbaka till Zhanjiang, och checkar in på volontärboendet igen. Resten av dagen och kvällen får du spendera som du vill i Zhanjiang, och middag ingår inte av praktiska skäl.

Dag 22 (söndag):

Vi tar tåget till Haikou – ”kokosnötsstaden” och  huvudstaden på ön Hainan. Hainan betyder ”söder om havet” och kallas ibland för Kinas Hawaii. Även här har vår lokala samarbetspartner ett eget boende, och du får checka in där när vi kommer fram till Haikou på eftermiddagen.

Dag 23 (måndag):

På morgonen får du en introduktion till Hainan och den lokala kulturen, och därefter besöker vi en lokal fruktodling där du får prova på att plocka antingen färska papaya eller guava.

Efter lunch besöker vi Hainan Volcano Park, ett vackert område runt en slocknad vulkan.

aventyrsresa-kina-haikou

Dag 24 (tisdag):

Du får lära dig mer om det kinesiska skolsystemet, och vi besöker en lokal skola. Efter lunch kan du koppla av på stranden!

Dag 25 (onsdag):

Den första av tre dagar med volontärarbete i Haikou. På förmiddagen får du antingen hjälpa till med jordbruk på lokalt sätt eller lära ut engelska på en skola, beroende på årstid och dina egna önskemål.

Efter lunch får du en rundtur i Haikou, och du kan passa på att testa olika lokala snacks på Arcade Street. Middag ingår inte den här dagen, utan du får själv bestämma var och vad du vill äta.

eventyrreise-kina-hainan

Dag 26 (torsdag):

Volontärarbete med antingen jordbruk eller undervisning fram till lunch, och på eftermiddagen besöker vi Haikou Movie Town, ett slags kinesiskt Bollywood i miniatyr skapat av filmregissören Xiaogang Feng.

Dag 27 (fredag):

En sista förmiddag med volontärarbete, och vi avslutar resan på stranden efter lunch!

volontararbete-kina

Dag 28 (lördag):

Utcheckning från boendet efter frukost. Observera att resan börjar i Chengdu och slutar i Haikou, och tänk på det när du bokar ditt flyg. Du kan köpa en tur-och-returbiljett till Chengdu och ta ett inrikesflyg från Haikou till Chengdu på lördagen. Alternativt kan du boka din hemresa direkt från Haikou.


Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende under äventyrsresan till Kina

Under resan bor du på noga utvalda guesthouses, där du får dela rum med en eller flera andra resenärer av samma kön. I Fengyan, Zhanjiang och Haikou bor du på vår samarbetspartners volontärcenter. Du bjuds på tre mål mat nästan varje dag. Vissa måltider ingår inte, av praktiska skäl.

Du handtvättar din egen tvätt, och på vissa ställen längs resan finns möjlighet att lämna in den för maskintvätt mot en extra kostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela resan är miljöinriktad och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande.

 

Att tänka på inför din äventyrsresa till Kina

? Var beredd på att resan innehåller en hel del tid i buss och på tåg

? Resan går från bergslandskap till strand, så du behöver båda varma kläder och solskydd

? Var beredd på att vissa kineser ibland kan upplevas som lite oartiga och högljudda. De bara är så, de menar inget illa. ?

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Pontus
  Svara

  Låter ju hur kul som helst… nån som vill hänga på i juni??

 • Mari C. Karlsen
  Svara

  Dette ser sjukt kult ut 🙂 Vurderer denne turen på det sterkeste! Kanskje redan oktober 2016, hmm? ?

 • Elin Adriansson
  Svara

  Äventyrsresan är ett jättebra sätt att få se mycket av Kina och andra delar än de stora, turistiga städerna. Skönt att allting ingår till ett bra pris. Perfekt att ha en ledare med sig eftersom nästan ingen kan engelska och då kan ledaren även låta en få smaka massa kinesisk mat och kan förklara allt man vill veta.

 • Hedda
  Svara

  Is it possible to stay for longer than 4 weeks as a volunteer? How much does it cost?

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hi Hedda,
   Yes, it is. It’s possible to volunteer with an Ocean Conservation project on Honghai Island, near Haikou. The volunteer fee for this project is 4300 kr per week for 2021.