• äventyrsresa-thailand-kambodja

Äventyra & volontära: Hjälp till i Thailand och Kambodja

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  15,900 sek

Vill du volontärarbeta och resa i Sydostasien, men har lite svårt att bestämma dig för vilket land du vill åka till och vad du vill göra? Vill du resa runt, uppleva massor av nytt och samtidigt volontärarbeta? Då kan det här vara den perfekta resan för dig!
Under två fullspäckade veckor hinner vi med Chiang Mai, att volontärjobba med elefanter i norra Thailand, en heldag i Bangkok och jobba med samhällsprojekt i Kambodja – och dessutom utforska Kambodjas stolthet Angkor Wat!

Det här är både äventyrsresa och volontärarbete
Volontärjobba med elefanter utanför Chiang Mai i Thailand
Upplev Angkor-komplexet i Kambodja
Volontära med samhällsprojekt i Siem Reap i Kambodja
Nattåg från Chiang Mai till Bangkok och flyg från Bangkok till Siem Reap ingår
Åldersgräns: 18 år
Åk med en grupp där de flesta är under 50, eller en grupp där de flesta är 50+
Observera att det här är en populär resa som ofta blir fullbokad – vi försöker att alltid ha startdatumen uppdaterade, men kolla med oss innan du bokar ditt flyg

2021
15.900:-
Startdatum för dig som är mellan 18 och ca 50 (men även för dig över 50, om du vill åka med en yngre grupp):
 
2021
Januari: –
Februari: –
Mars: –
April: –
Maj: –
Juni: –
Juli: –
Augusti: –
September: –
Oktober: –
November: 19
December: –
 
2022
Januari: –
Februari: –
Mars: –
April: 22
Maj: –
Juni: 17
Juli: –
Augusti: –
September: –
Oktober: 14
November: –
December: 16

Startdatum för dig som är 50+ och vill åka tillsammans med personer runt din ålder (men även de här datumen är öppna för alla åldrar):
 
2021
Januari: –
Februari: –
Mars: –
April: –
Maj: –
Juni: –
Juli: –
Augusti: –
September: –
Oktober: 1
November: 5
December: 3
 
2022
Januari: 14
Februari: 11
Mars: 11
April: 8
Maj: –
Juni: 3
Juli: 1
Augusti: –
September: –
Oktober: –
November: 4
December: 2
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under resan
💗 Hämtning på flygplatsen i Chiang Mai
💗Allt boende under resan
💗 Mat enligt specifikation
💗 Nattåg från Chiang Mai till Bangkok
💗 Flyg från Bangkok till Siem Reap (Kambodja)
💗 All transport inom Thailand och Kambodja
💗 Dagspass och guidning i Angkor-komplexet
💗 En donation till I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
💗 En donation till elefantprojektet i Chiang Mai
💗 En donation till volontärprojektet i Siem Reap
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett från Sverige – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
Du bör boka ditt flyg till Chiang Mai så att du landar på resans första dag (det är alltid en fredag). Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna! Notera att resan slutar i Siem Reap i Kambodja.
Till Thailand behöver du inget visum om du ska stanna i högst 30 dagar.

Till Kambodja kan du snabbt och enkelt skaffa e-visum
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A, och i vissa fall hepatit B och tyfoidfeber. Malaria finns inte i de delar av Thailand och Kambodja du bor i under resan. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Volontärarbete med elefanter i Thailand och samhällsbyggnad i Kambodja

Den här äventyrsresan innehåller ovanligt mycket volontärarbete, men du hinner även med att besöka några höjdpunkter i Chiang Mai och Bangkok, och de fantastiska tempelruinerna i Angkor i Kambodja. En perfekt resa för dig som dig som vill maximera två veckor i två länder och volontärjobba med både elefanter och samhällsprojekt!

Programmet dag för dag
Dag 1 (fredag): Vi ordnar så du blir hämtad på flygplatsen i Chiang Mai och skjutsad till hotellet. Beroende på vilken tid du landar har du dagen och/eller kvällen på dig att koppla av vid poolen eller ge dig ut och utforska Chiang Mai på egen hand.

Mat: Inga måltider ingår den här dagen. Boende: Delat dubbelrum på hotell med luftkonditionering och pool (Royal Peninsula Hotel).

Dag 2 (lördag): Dags att utforska några av Chiang Mais fina tempel och andra sevärdheter tillsammans med guiden och dina nya resekompisar.

Besök gärna vår favoritrestaurang i Chiang Mai, Free Bird Cafe. Den ligger nära Chang Puak Gate, vid norra vallgraven, och drivs av politiska flyktingar från Burma. Allt överskott går till att hjälpa deras landsmän med utbildning och mänskliga rättigheter – och dessutom har de god burmesisk mat, många vegetariska alternativ och bra kaffe.

Kvällen är fri för egna aktiviteter. Missa inte Chiang Mai Night Bazaar, som är en av Thailands största nattmarknader. Här finns allt du kan tänkas vilja köpa med dig, från kinesiskt krimskrams till äkta thailändska antikviteter. Tänk på två saker när du shoppar: köp inget av elfenben, och om du vill köpa en liten buddhastaty bör du kolla upp vilka restriktioner som gäller för export, annars finns det en liten risk att den blir beslagtagen på flygplatsen.

Mat: Frukost ingår. Boende: Dubbelrum på hotell med luftkonditionering.

eventyrresie-thailand-chiang-mai

Dag 3-6 (söndag till onsdag): Vi tar songtaew ut på landsbygden, till Chiang Mai Elephant Sanctuary. Här väntar en unik upplevelse: ett ekoturism-projekt där elefanter är huvudpersonerna. Här bor du enkelt och på lokalt sätt – det är en del av upplevelsen! Sängarna består av madrasser på golvet, och det finns inget varmvatten.

frivillig-arbeid-elefanter-thailand

Elefanter! Mata elefanter, bada med elefanter, lär känna deras unika personligheter och bli en del av gemenskapen på den här fristaden för omhändertagna elefanter. Till volontärarbetet hör även att plantera och skörda frukt och grönt som blir elefantmat, enklare renovering vid behov, och att följa med elefanterna på promenader genom djungeln. Elefantridning är självklart inte tillåtet.

Mat: Frukost, lunch och middag ingår. Boende: Flerbäddsrum med myggnät och delade badrum.

volontarresa-elefanter-thailand

Dag 7 (torsdag): Sista morgonen med elefanterna, innan vi åker tillbaka till Chiang Mai för en guidad tur bland några av stadens gränder, marknader och tempel. På vägen stannar vi vid det vackra templet Wat Padarapirom, besöker en hilltribemarknad i bergen och besöker ett ställe där du får se hur man tillverkar papper av elefantdynga!

På eftermiddagen får du tillgång till varm dusch och njuta av alla moderna bekvämligheter vi tar för givet i vardagen igen, massor av upplevelser och intryck rikare. På kvällen hoppar vi på nattåget till Bangkok. *

*Vid vissa tillfällen går det inte att förboka tågbiljetter på den här sträckan. Då åker vi bekväm nattbuss istället.

Mat: Frukost ingår. 

Dag 8 (fredag): Vakna i Bangkok, där du får frukost och en guidad tur i staden som aldrig sover. Kvällen får du tillbringa hur du vill, men de flesta brukar välja Khao San Road. Vi bor på ett mysigt hotell runt hörnet.

Mat: Frukost ingår. Boende: Dubbelrum på hotell med luftkonditionering.

volontärresa till bangkok

Dag 9 (lördag): Mot Kambodja! Vi flyger till Siem Reap, där du får göra vad du har lust med på eftermiddagen – men missa inte välkomstmiddagen på kvällen!

Mat: Frukost och middag ingår. Boende: Dubbelrum på hotell med luftkonditionering och pool (Karma Hotel).angkor wat i Kambodja

Dag 10 (söndag): Vi vaknar tidigt för att se något väldigt speciellt – Angkor när solen går upp! Det här är inte bara ett tempel utan en hel stad av fascinerande gamla tempel i varierande kondition. Angkor Wat är så viktigt för Kambodja att det till och med är avbildat på landets flagga. Det är även med på UNESCO’s världsarvslista. Ett dagspass och en halvdag med guidning ingår.

Mat: Frukost ingår. Boende: Dubbelrum på hotell med luftkonditionering och pool (Karma Hotel).

Dag 11-14 (måndag till torsdag): Dags att volontärarbeta i Siem Reap! Här är hjälpbehovet stort, och många familjer lever i djup fattigdom. Här får du volontärjobba med renovering, bygg, vattenrening eller annat praktiskt.

volontararbete-kambodja

Mat: Frukost och lunch ingår. Boende: Dubbelrum på hotell med luftkonditionering och pool (Karma Hotel). Hotellet ingår även natten till dag 15 (som alltid är en fredag).

Dag 15 (fredag): Det går bra att stanna på hotellet till lunchtid, och ska du resa vidare på kvällen och vill lämna bagaget under dagen är det inga problem.


Fotnot: Programmet kan komma att ändras lite på grund av väder eller andra yttre faktorer, och de hotell som anges kan i vissa fall bytas ut mot hotell med liknande standard.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende på äventyrsresan och under volontärarbetet

I Chiang Mai, Bangkok och Siem Reap bor du på hotell, i delat dubbelrum. På elefantprojektet utanför Chiang Mai bor du på lokalt sätt, i enkelt flerbäddsrum.

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela resan är miljöinriktad och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/volontärarbete.

 

Att tänka på inför din äventyrsresa till Thailand och Kambodja

💗 Jobba med elefanter gör man inte i finkläder. Ta med tunna bomullskläder som du inte är rädd om, en keps eller solhatt och solskyddskräm. Var beredd på lite skit under naglarna!

💗 I Kambodja kan du betala med amerikanska dollar eller den lokala valutan, Riel. Tänk på att smutsiga eller skadade dollarsedlar oftast inte tas emot, och att riel inte går att växla bort utanför Kambodja, så gör dig av med dem innan du lämnar landet. Det går även bra att betala med Thai-Baht på de flesta ställen i Siem Reap och Angkor Wat.

💗 Regnperioden varar från maj till september. Det regnar inte varje dag, men tropiska skyfall som dränker det mesta förekommer. Ta med paraply och flip-flops, eller köp det billigt i Thailand!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Gabriella
  Svara

  STORT tack för hjälpen och för alla snabba svar på mina frågor innan jag åkte! Resan passade mig perfekt – en bra blandning mellan att resa och att volontära och alla på plats i Thailand och Kambodja var så snälla och hjälpsamma. Det var fantastiskt att få komma så nära elefanter och känna att man gjorde det på ett schysst sätt, och Angkor Wat var en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att spendera två veckor på!! 😀