• aventyr-gruppresa-indien

Äventyrsresa med volontärjobb – Genom Indien på fyra veckor

 • Destination:
 • Reslängd från : 4 veckor
 • Pris från:
  27,900 sek

På den här unika äventyrsresan genom Indien får du uppleva landet från ett lokalt perspektiv och bidra med din kunskap på något av vår lokala samarbetspartners volontärprojekt i Goa. Under fyra veckor besöker du fyra mycket olika delstater tillsammans med en lokal guide, som även finns på plats under ditt volontärarbete.

Resan är fyra veckor lång – tre veckors resande och cirka en veckas volontärarbete i Goa.
Resan startar i New Delhi och avslutas i Goa
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns, men resan är delvis ganska fysiskt krävande
Barnfamiljer välkomna, men medföljande barn bör ha fyllt 10 år

2024
4 veckor: 27 900:-
Vill du jobba i Goa längre än en vecka? Det kostar bara 2 500:- eller 2 900:- per extravecka (beroende på projekt) inklusive mat och boende!

2024 & 2025
Den första måndagen i varje månad (med ankomst i Delhi dagen innan, alltså på söndagen).
Ingår:
✅ Hjälp med planering inför din resa
✅ Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela resan
✅ Hämtning på flygplatsen i Delhi, och transfer till första nattens boende
✅ Alla aktiviteter, resor och inträden under resans gång, även tåg- och bussbiljetterna
✅ Lokala guider och samordnare som alltid är tillgängliga under hela resan och under volontärarbetet
✅ Allt boende under din vistelse
✅ Tre måltider per dag måndag till fredag, två på helgerna
✅ En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
✅ En donation till volontärprojektet
✅ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Transfer från volontärboendet i Goa efter avslutad resa
Du bör boka ditt flyg till Delhi så att du landar dagen innan resan börjar (du ska alltså landa på söndagen). Observera att resan slutar i Goa, som ligger nästan 200 mil från New Delhi. Personalen på plats hjälper dig gärna att boka flygbiljett från Goa till New Delhi, eller tågbiljett. Att åka tåg tar cirka 30 timmar och kan vara en intressant upplevelse! Ett tredje alternativ är att boka hemresan direkt från Goa till Sverige. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Indien har e-visum, som du ansöker om här. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. Ett visum som gäller i 30 dagar kostar 25 dollar och det kan du som tidigast ansöka om 30 dagar innan inresan i Indien, och senast 7 dagar innan.
Om du ska stanna i Indien längre än 30 dagar behöver du ett 1-årsvisum. Det kostar 40 dollar och även det kan du ansöka om elektroniskt, via samma sajt.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en risk att smittas av malaria i vissa delar av Indien, och Goa är ett riskområde. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Äventyrsresa och volontärarbete – upplev Indien på riktigt!

På den här äventyrsresan lär du känna Indien inifrån och får garanterat minnen för livet. Bland höjdpunkterna finns Himalayas sluttningar i Shimla, tibetansk kultur i Dharamshala, kärleksförklaringen Taj Mahal i Agra, den fängslande öknen i Rajasthan, färgstarka Mumbai, den UNSECO-skyddade ruinstaden Hampi och stränderna i Goa.

Du kommer att få vandra genom djungeln, rida kameler i öknen, upptäcka palats, tempel, uråldriga monument och världsarvsplatser tillsammans med nyfunna lokala och internationella vänner, för att avslutningsvis ge lite kärlek och omtanke tillbaka som volontär under den sista veckan i Goa.

gruppresa-indien-aventyr

Exakt vad som händer varje dag kan komma att justeras på plats beroende på väder och annat som är utanför vår kontroll, men i stora drag ser planeringen ut så här:

Dag 1 (söndag): Ankomst i New Delhi. När du landat i New Delhi möts du av en engelsktalande representant från vår samarbetspartner som håller upp en skylt med ditt namn vid utgångshallen på flygplatsen. Första natten bor du på guesthouse i New Delhi.

Dag 2: Efter frukost tar vi tåget till Shimla, en resa som tar ca 10 timmar. Från Delhi till Kalka har tåget luftkonditionering och säten som går att fälla bakåt, och i Kalka byter vi till ”leksakståget” – en UNESCO-skyddad smalspårig järnväg från 1906 som till största delen går i bergig terräng och är känd för sina hisnande vyer över bergen och omgivande byar. Vi kommer fram till Shimla på eftermiddagen och checkar in på ett guesthouse där du hinner ta en dusch innan middagen väntar. Jämfört med hektiska Delhi kommer det här att kännas som en annan värld.

Dag 3: Dusch och frukost, och därefter en första genomgång med den lokala samordnaren och guiden, där du får en uppdatering av alla praktiska detaljer, innan det är dags att inviga vandringskängorna på indisk mark!  Vi besöker Hanuman-templet, som ligger på Shimlas högsta punkt (2250 meter över havet), och resten av dagen får du tillbringa med att upptäcka mer av den här mysiga staden, besöka den lokala marknaden och acklimatisera dig till luften vid Himalayas fot.

indien-aventyrsresor-shimla

Sent på eftermiddagen tar vi lokalbussen till en liten bergsby två timmar från Shimla. Ta med en liten ryggsäck med ombyteskläder och dricksvatten – resten av ditt bagage tas om hand på ett säkert sätt. Du tillbringar natten hos en lokal familj, en unik chans att se hur deras vardag ser ut som dessutom ger ett välkommet tillskott i kassan hos familjen.

Dag 4: Efter frukost påbörjar vi en sju timmar lång vandring i bergen. Njut av vacker natur, frisk luft och många roliga möten med lokalbefolkningen!  Målet är en fantastisk utsiktspunkt 3100 meter över havet, med otroliga vyer över Himalayas. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Shimla, där vi bor på guesthouse. Vi lovar att du kommer att sova gott efter den här dagen!

aventysresor-indien-trekking-shimla

Dag 5: På förmiddagen väntar en vandring genom skogen, där vi besöker historiska monument och tempel, innan det är dags att ta bussen till Dharamshala. Vi kommer fram dit sent på kvällen och checkar in på ett mysigt hotell. Bussresan tar ca 9 timmar.

Dag 6: Efter frukost besöker vi McLeod Ganj, där Dalai Lama bor. McLeod Ganj kallas även ”Lilla Lhasa” och det är lätt att förstå varför. Här är det buddism och tibetansk kultur som dominerar. Vi besöker ett vackert buddistiskt tempel, ett pittoreskt vattenfall och den lokala marknaden där du kan passa på att köpa något typiskt tibetanskt, om du vill. Kvällen avslutas med en traditionell tibetansk middag i McLeod Ganj, och vi övernattar på hotell i Dharamshala.

indien-aktivt-resande-McLeod Ganj1

Dag 7: Tillbaka till Delhi, där du får uppleva Lotustemplet, Gandhi-museet och det röda fortet.

Dag 8: Efter en tidig frukost tar vi morgontåget från Delhi till Agra. Tågresan tar ungefär 11 timmar, och vi kommer fram till Agra tidigt på kvällen och checkar in på ett hotell nära Taj Mahal. Om du vill kan du utforska lite av Agra på egen hand eller tillsammans med dina nya resekompisar, eller bara ta det lugnt i området runt hotellet.

aventysresa-indien-taj-mahal1

Dag 9: Upplev soluppgången över världsberömda Taj Mahal – en av resans höjdpunkter för de flesta. Ingen resa till Indien är fulländad utan att besöka detta fantastiska mausoleum, som både finns på UNESCO:s världsarvslista och räknas som ett världens sju underverk! Från Agra tar vi nattåget till Udaipur – ”sjöarnas stad”.

Dag 10: Låter Udaipur bekant? Kanske minns du namnet från Djungelboken? Bagheera är född här! Delar av Bondfilmen Octopussy är också inspelad i Udaipur. Det första dagen här tar vi det lugnt, tar en båttur på sjön Pichola och njuter av livet.

aktivt-resande-indien-udaipur1

Dag 11: Tempeldag – vi besöker två vackra tempel från 700-talet och 900-talet utanför Udaipur. Efter en lugn eftermiddag och middag på boendet tar vi nattbussen till Jaisalmer.

Dag 12: I Jaisalmer, ca 15 mil från gränsen till Pakistan, får du chans att duscha och vila lite, innan det är dags för en av resans höjdare – vi skippar buss och tåg och tar kameler istället! Kamelkaravanen tar dig ut i Thar-öknen, där vi tillbringar natten i tält. Garanterat ett minne för livet! Från oktober till april är det under 20 grader på nätterna i öknen, och vi rekommenderar att du tar med en sovsäck – särskilt från november till februari. Då är det kallt.

rundresor-indien-kamelsafari1

Dag 13: Din kamel och en jeep tar dig tillbaka till Jaisalmer. Vi hinner med att titta runt lite i stan och äta middag innan vi tar nattbussen tillbaka till Udaipur.

Dag 14: En lugn lördag i Udaipur. Du får prova på dockteater som är typisk för Rajasthan och upptäcka stan på egen hand eller tillsammans med de andra deltagarna. På kvällen tar vi nattbussen till Mumbai.

gruppresor-indien-udaipur1

Dag 15: Vi kommer till Mumbai tidigt på morgonen. Mumbai hette tidigare Bombay och är Indiens mest folkrika stad med runt 20 miljoner invånare. Vi besöker Gateway of India och tar färjan till ön Gharapuri där vi besöker intressanta Elephanta Caves, ett av UNESCO’s världsarv.

aktivt-resande-mumbai1

Dag 16: Vi tar snabbtåget till Goa tidigt på morgonen, och vi kommer fram dit redan före lunch. I Goa bor du på vår samarbetspartners center och träffar de andra volontärerna, som stannar längre i Goa.

Dag 17: Vi besöker Old Goa, med många intressanta byggnader och kyrkor från kolonialtiden, och ett kryddplantage där du får se hur många av de kryddor vi använder i Sverige odlas. Vi hinner även med ett mysigt litet vattenfall.

Dag 18: Efter frukost väntar en matlagningslektion. Du får lära dig att lara något som är typiskt för Goa, och resultatet hamnar förstås på lunchtallriken. Därefter väntar Dr Salim Ali Bird Sancturay, där du får en glimt av det lokala djurlivet. På kvällen hoppar vi på nattbussen till Hampi.

eventyrreise-india-hampi

Dag 19: Vakna i Hampi! Du får tillgång till rummet redan på morgonen så du kan ta en dusch, och därefter får du uppleva det som finns kvar av Vijayanagara, som en gång i tiden var huvudstaden i ett av de största Hindurikena. På det 26 kvadratkilometer stora området finns inte mindre än 500 tempel. Här finns både hinduiska tempel och palats samt en del lämningar från den muslimska invasionen.

Dag 20: Ledig förmiddag och du får göra vad du vill i den här fascinerande ruinstaden. Efter lunch tar vi bussen tillbaka till Goa.

aventyrsresande-indien-goa1

Dag 21: Prova på en autentisk ayurvedabehandling — avkopplande för både kropp och själ. Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter.

Dag 22: Ledig söndag i Goa. Njut av sol och bad på någon av Goas många stränder, umgås med de andra volontärerna eller bara ta det lugnt och summera alla intrycken från resan!

Dag 23-27: Volontärarbete i Goa! Du kan jobba med samhällsprojekt, med gatuhundar och andra utsatta djur, eller på vår samarbetspartners egen skola för barn från kringresande familjer. Du får veta på plats exakt vad som erbjuds när du kommer dit. Ett perfekt sätt att avsluta en fantastisk resa som garanterat ger minnen för livet för dig som resenär och volontär i Indien!

volontararbete-indien-goa1

Dag 28 (lördag): Avresa. Det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen. Fast du kommer förmodligen att vilja stanna längre! Vill du volontärarbeta längre än en vecka? Kontakta oss så sätter vi ihop ett specialpaket!

 


Vill du se fler bilder från den här resan? Vi tyckte vår volontär Emma tog så fina bilder att vi satte ihop en liten video med dem!


 

Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende under vår äventyrsresa genom Indien

Under rundresan bor du på lokala, noggrant utvalda guesthouses och små hotell, och hos en lokal värdfamilj i Shimla. I Goa bor du på vår lokala samarbetspartners center, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Där har du tillgång till wifi och kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag. Det serveras främst indisk mat, mestadels vegetarisk. Under de kyliga månaderna (oktober till april) rekommenderar vi att du tar med en sovsäck.

Du kan handtvätta dina kläder, eller lämna in dem för maskintvätt mot en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela äventyrsresan är miljöinriktad och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande. Observera att du måste vara tillbaka på hotellet/boendet senast klockan 22.30 under resans alla dagar av säkerhetsskäl.

 

Att tänka på inför din äventyrsresa till Indien

✔ Ta med kläder efter väder! Det är kallt på vintern i Shimla och Rajasthan, extremt varmt i Rajasthan från april till juni, regnigt i Goa från juni till augusti…

✔ Var beredd på mycket resande med tåg och buss. Det är 250 mil mellan Dharamshala längst i norr och Goa i söder.

✔ Ta med en stor portion tålamod. Indien är överbefolkat och vädret inte alltid behagligt, men med en positiv inställning kommer du att få massor av fantastiska upplevelser och minnen för livet.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Felicia, 24, Visby
  Svara

  Samlade intryck här: http://steenstravels.blogg.se/2013/december/

 • Pontus, 22, Örebro
  Svara

  Jag fattade inte riktigt hur stort och varierat Indien är förrän jag åkte på den här roadtrippen med er. I vanliga fall åker jag helst på egen hand, men i ett land som Indien där det mesta är kaotiskt och inte riktigt funkar som det är tänkt var det skönt att ha med sig en lokal guide som styrde upp allting och såg till att vi fick uppleva maximalt av Indien. Stort kredd till er och till all lokal personal i Indien som fixade alla mina små problem!

 • Dennis & Jonna
  Svara

  Det här var definitivt en resa långt utöver vad vi hade förväntat oss. Visst, boendet är enkelt, man åker mycket buss, vädret var inte alltid på topp…. Men som upplevelse betraktat var det fantastiskt!! Som en fyra veckor lång, spännande dokumentär som man inte kunde slita sig ifrån! Det enda vi ångrar är att vi inte bokade fler volontärveckor i Goa efter resan, arbetet där gav verkligen mersmak men det var för kort. Vi vill ha mer!! 🙂

 • Mari
  Svara

  Hei! Jeg lurer på hvor store grupper som pleier å dra på denne turen?

  • Lennie Segerblad
   Svara

   Hej Mari,

   Det varierar lite, men det brukar vara ganska små grupper. Oftast mellan 4 och 10 personer.

 • Herman, 19, Ringsaker
  Svara

  Indiaturen var over all forventning! 3 veldig hektiske uker i starten men angrer ikke et sekund på at jeg ble med på dette. Fikk sett og opplevd veldig mye på kort tid og siden vi bare var 5 stk i gruppen ble vi veldig godt kjent med hverandre. Høydepunktene var Taj Mahal og overnattingen i ørkenen. Den siste uka valgte jeg å jobbe på eldrehjemmet i Goa, dette var en veldig fin opplevelse og jeg skulle gjerne vært her litt lenger. Bostedet i Goa var litt skuffende, mye på grunn av at det var veldig nytt og ikke møblert utover senger og spisebord. Alt i alt var dette en super tur som jeg lærte mye av.

 • Caroline, 21, Stockholm
  Svara

  Min resa var overall bra, fick se så himla mycket grejer, nästan lite för mycket intryck slutet på vecka tre innan Goa. Men det var ju det jag hade bokat, så det är ju bara bra! Därför var det skönt att spendera sista veckan på ett enda ställe och få ta in allt. Vår guide var riktigt bra och ingen i vår grupp blev magsjuka! Tack och lov! Haha. Utan guiden hade man ju definitivt blivit magsjuk även om det kan hända även på denna typ av resa.

  Jag skulle definitivt rekommendera att resa på denna resan om man är nyfiken på Indien och jag kände direkt när jag kom till Indien att jag var glad att jag inte åkte helt själv till Indien, för det är såå himla annorlunda. Både kultur men även transport, att ta sig runt, och sociala koder. Så att åka med en guide var verkligen tipp topp!

 • Milena, 19, Råholt
  Svara

  Elsket hele turen og alt var veldig bra planlagt! Tusen takk. 🙂