• aventyrsresa-volontar-vietnam

Äventyra & Volontära: Vietnam från Hanoi till Hoi An

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  12,900 sek

En äventyrsresa för dig som både vill uppleva Vietnam och volontärarbeta! Är du sugen på en resa men saknar resekompisar? Här får du trevligt resesällskap på köpet.

Resan startar i Hanoi och slutar i Hoi An
Du bor på hotell med luftkonditionering
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Inga

2021
13.900:- 
Eventuellt måste vi höja priset vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2020 även för resa under 2021.
2021
Januari: –
Februari: –
Mars: –
April: –
Maj: –
Juni: –
Juli: 2
Augusti: 6
September: –
Oktober: 15
November: 19
December: –
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Hämtning på flygplatsen i Hanoi
💗 Allt boende under resan
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under resan
💗 Vissa måltider (specificerade i resans beskrivning)
💗 All transport inom Vietnam och alla aktiviteter
💗 En donation till I Mina Skor
💗 En donation till volontärprojektet i Hué
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
Du ska boka ditt flyg till Hanoi så att du landar på resans första dag (det är alltid en fredag). Resan avslutas i Hoi An, på en onsdag.
Ska du stanna i Vietnam i högst 15 dagar och har svenskt pass behöver du inget visum.

Ska du vara i Vietnam i 16-30 dagar kan du skaffa e-visum på https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn. Se upp för bluffsidor! Sedan Vietnam införde e-visum i början av 2017 har det ploppat upp flera sidor som påstår sig ordna visum men som bara tar betalt utan att skicka något.

För vistelse längre än 15 dagar kan du även ordna visum på Vietnams ambassad i Stockholm. Då får du ett visum som gäller i antingen 30 eller 90 dagar. Tänk på att visumet är giltigt för inresa i sex månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Du kan läsa mer om visum till Vietnam här: http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns normalt inte i Hanoi och längs kusten i Vietnam, men kolla gärna med en vaccinationscentral innan du åker för de senaste uppdateringarna. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

En spännande äventyrsresa för dig som både vill uppleva Vietnam och volontärarbeta. Och för dig som gillar platser som börjar med bokstaven H. 😁

Resan startar i huvudstaden Hanoi, och tar dig med till världsberömda och UNESCO-skyddade Halongbukten där du får paddla kajak bland kalkstensformationerna och övernatta i båt. Därifrån följer vi kusten söderut, och du kan blicka ut över det imponerande Hai Van-passet på vägen till Hué, där du får tillbringa tre dagar med att volontärarbeta och ge lite kärlek tillbaka till lokalbefolkningen. Avsluta äventyret med strand, hav och kultur i mysiga Hoi An.

Saknar du resesällskap? Inga problem. Över 70% av deltagarna på den här resan åker ensamma, och det är alltid lätt att hitta nya vänner. Den här resan är öppen för alla mellan 18 och 75.


 

Resans program dag för dag (med reservation för ändringar beroende på väder eller annat som inte går att planera i förväg):

Dag 1: Hanoi. Vi ordnar så du blir upphämtad på flygplatsen i Hanoi och skjutsad till hotellet, som ligger i centrala stan. Beroende på vilken tid du landar har du dagen på dig att koppla av efter flygresan eller ge dig ut och utforska Hanoi på egen hand. På kvällen träffas gruppen för en första gemensam middag och en drink eller två, och du får lära känna dina nya resekompisar och resans lokala guider.

Mat ingår inte. Boende: Lucky 3 Hotel. Dubbelrum med separata sängar och luftkonditionering.

aventyr-hanoi-vietnam

Dag 2: Hanoi. Efter ett obligatoriskt ”Goooood morning, Vietnam!!” visar resans guide runt till fots i Hanoi, en intressant stad med tydliga influenser från bland annat Frankrike och Kina. Första gången Hanoi blev huvudstad var 1010, fast då under namnet Thăng Long. Detta år räknas som stadens grundande, och Hanoi är därmed den äldsta huvudstaden i Sydostasien.

Dagen avslutas med en traditionell vietnamesisk välkomstmiddag, med klassiska vårrullar och phở  (uttalas ”fö”) – kanske världens godaste nudelsoppa.

Mat: Frukost och middag ingår. Boende: Lucky 3 Hotel. Dubbelrum med separata sängar och luftkonditionering.

gruppresa-hanoi

Dag 3: Hanoi till Halongbukten. Efter frukost lämnar vi Hanoi, och åker mot havet. Vi kommer fram till Halong Bay (eller Halongbukten) vid lunchtid. Här väntar en båt, som kommer att vara vårt hem det kommande dygnet!

Bukten består av ett tätt nätverk med 1 969  kalkstensöar, var och en med en kompakt djungelvegetation på toppen. Flera av öarna är ihåliga, med enorma grottor. Hang Dau Go  är den största grottan i området. Några av öarna har flytande fiskebyar.

Här seglar vi runt och upplever vardagen bland de många öarna. Den som vill kan simma och paddla kajak (kajakhyra ingår i resans pris). Lunch och middag ingår, och vi sover på båten. Passa på att njuta av solnedgången med utsikt över bukten!

Mat: Frukost, lunch och middag ingår. Boende: Båt. Dubbelhytt med separata sängar och luftkonditionering.

halongbukten-aventyrsresa-vietnam

Dag 4: Halongbukten till Ninh Binh. Börja dagen med yoga eller tai chi på båtens tak! Vi tillbringar förmiddagen med mer hav och strand, innan det är dags att åka vidare – till lilla Ninh Binh, som är utgångspunkt för några av Vietnams mest intressanta grottor.

Mat: Frukost och lunch ingår. Boende: Nam Hoa Hotel. Dubbel- eller trippelrum med separata sängar och luftkonditionering.

Dag 5: Ninh Binh. Vi börjar dagen på cykel, och rullar fram längs risfält och pittoresk vietnamesisk landsbygd tills vi när floden Tam Coc. Där väntar roddbåtar, och du får låta benen vila och låta armarna ta över – njut av att glida fram mellan kalkstensbergen!

På kvällen hoppar vi på nattbussen till Hué.

Mat: Frukost ingår. Övernattning: Nattbuss (ca 8 timmar)

vietnam-gruppresa-Ninh Binh

Dag 6: Hué. På morgonen kommer vi fram till Hué, som var Vietnams huvudstad från 1802 till 1945 och har drygt 300.000 invånare. Du får tillgång till ett hotellrum så du kan ta en dusch innan det är dags att se vad den här mysiga staden har att erbjuda.

De flesta av sevärdheterna är koncentrerade till ett ganska litet område i centrala Hué. Delar av den gamla staden finns med på Unescos Världsarvslista, även om tyvärr mycket bombades sönder av amerikanerna 1968.

Kejsarstaden är fyra kvadratkilometer stor och omges av en mur och vallgrav. Innanför ligger själva kejsarstaden med befästning och palats, omgärdad av en mur som är 2,5 km lång. I centrum av citadellet ligger den ”Förbjudna staden” som är en kopia av originalet i Peking.

Vi kryssar fram längs Parfymfloden som flyter genom Hué, och gör ett besök på Thien Mu-pagoden – den största och kanske mest imponerande i hela Vietnam.

Mat: Frukost ingår. Boende: Cherry Hotel. Dubbel- eller trippelrum med separata sängar och luftkonditionering.

aventyresa-vietnam-hue

Dag 7-9: Volontärarbete i Hué. Dags att kavla upp ärmarna, hugga i och hjälpa till! Volontärarbetet drivs in samarbete med en väletablerad och seriös välgörenhetsorganisation, och för att du och de andra deltagarna ska göra så mycket nytta som möjligt bestäms det oftast inte förrän några dagar innan exakt vad arbetet kommer att bestå av. Du får hjälpa till med det som behövs mest för tillfället.

Det kan innebära att bygga inhägnader för kycklingar, som annars ofta springer lösa och riskerar att bli överkörda. Andra veckor får volontärerna vara med och bygga enkla men funktionella hus för Hués fattigaste invånare, hjälpa till att skapa vattenreningssystem eller praktisk bidra till att utveckla hållbart och ekologiskt jordbruk.

Du behöver inte ha några speciella förkunskaper, utan arbetet anpassas till dina förutsättningar.

Mat: Frukost, lunch och middag ingår under volontärdagarna. Boende: Cherry Hotel. Dubbel- eller trippelrum med separata sängar och luftkonditionering.

volontararbeta-i-vietnam

Dag 10: Hué till Hoi An. Dags för en välförtjänt vilodag efter tre dagar av hårt men givande arbete. Efter att ha tagit farväl av de människor du bidragit till att hjälpa – det brukar bli många varma kramar och uppskattande leenden – går resan vidare till mysiga Hoi An.

Om vädret tillåter stannar vi vid Elephant Springs, en naturlig källa där det går att bada för den som vill. Om det regnar eller om gruppen hellre vill vandra görs ett stopp i vackra Da Nang istället. Där får du uppleva Marble Mountain, apberget (Son Tra Mountain) och den nybyggda Golden Bridge, som hålls uppe av två enorma stenhänder. Vi kommer fram till Hoi An på eftermiddagen.

Mat: Frukost ingår. Boende: Golden River Hotel. Dubbel- eller trippelrum med separata sängar och luftkonditionering. Hotellet har en utomhuspool.

resekompisar-vietnam-resa

 

Dag 11: Hoi An. Dags för lite motion igen! Vi utforskar Hoi An från cykelsadeln, och cyklar från gamla stan och ut på landsbygden längs kusten. Där får du prova på något typisk vietnamesiskt: åka korgbåt! Det är små, runda båtar av flätad bambu, tätade med kåda, som använts av lokala fiskare i generationer. Vi paddlar ut till en närbelägen ö, där du kan utmana lokalbefolkningen på con quay (har du testat fidget spinners förstår du principen) och koppla av.

Eftermiddagen får du tillbringa hur du vill i Hoi An. Är du sugen på strand och hav finns Cua Dai Beach och ön Cu Lao Cham, som ligger i bukten utanför Hoi An.

Mat: Frukost ingår. Boende: Golden River Hotel. Dubbel- eller trippelrum med separata sängar och luftkonditionering. Hotellet har en utomhuspool.

vietnam-resekompisar

Dag 12: Hoi An. Den sista heldagen på resan får du bestämma själv vad du vill göra, och det finns mycket att välja på i Hoi An.

Om du är intresserad av arkeologi och gamla tempel är My Son (uttalas ”Mi Söön”) väl värt ett besök. Det ligger ca tre mil från centrala Hoi An, och hit tar du dig enklast genom att boka transfer med hotellet eller genom guiden. Du kan även hyra en moped och ta dig dit på egen hand.

Missa inte den pittoreska marknaden, och vill du lära dig laga vietnamesisk mat finns även möjlighet att boka in dig på en matlagningslektion. Eller kanske besök på några av stans många konstgallerier?

Se bara till att vara tillbaka till middagsdags – en gemensam avslutningsmiddag med dina reskompisar ingår.

Mat: Frukost och middag ingår. Boende: Golden River Hotel. Dubbel- eller trippelrum med separata sängar och luftkonditionering. Hotellet har en utomhuspool.

resekompisar-vietnam-gruppresa-hoi-an

Dag 13: Hoi An. Resans sista dag, och det går bra att behålla rummet till lunchtid om du vill. Den lokala personalen hjälper dig gärna att ordna transfer till flygplatsen om du ska flyga vidare direkt, eller till bussterminalen om du ska resa vidare i Vietnam på egen hand. Ska du vidare med tåg behöver du ta dig tillbaka upp till Da Nang.

Mat: Frukost ingår. 

 


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Att tänka på inför din äventyrsresa med volontärarbete till Vietnam

💗 Volontärarbetet är fysiskt, och ofta smutsigt. Ta med tunna bomullskläder som du inte är rädd om, en keps eller solhatt och solskyddskräm. Var beredd på lite skit under naglarna. Eller lera upp till knäna. 😉

💗 Tänk på att det är kallt på nätterna i norra Vietnam från november till slutet av februari.

💗 Regnperioden i norr varar från juni till september. Det regnar inte varje dag, men tropiska skyfall som dränker det mesta förekommer. Ta med paraply och flip-flops, eller köp det billigt i Hanoi.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback