• volontarresor-thailand

Äventyra & Volontära: Elefanter & trekking i norra Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  13,900 sek

En intressant Thailandsresa där du kan kombinera trekking och boende med en hilltribe i Chiang Rai, volontärarbete med elefanter utanför Chiang Mai och – om du vill – lägga till 8 dagar i södern!

Resan startar och slutar i Bangkok
Välj mellan volontärarbete eller trekking i Chiang Rai
Möjlighet att lägga till 8 dagar i södra Thailand
Minimiålder: 18 år
Observera att det här är en populär resa som ofta blir fullbokad – vi försöker att alltid ha startdatumen uppdaterade, men kolla med oss innan du bokar ditt flyg

2021
14 dagar: 13.900:-
Tillägg – Stranda i södern, 8 dagar: Hör av dig för aktuellt pris
Startdatum för dig som är mellan 18 och ca 50 (men även för dig över 50, om du vill åka med en yngre grupp):
 
2021
Januari: –
Februari: –
Mars: –
April: –
Maj: –
Juni: –
Juli: 4
Augusti: 8
September: –
Oktober: 17
November: –
December: –
 
Startdatum för dig som är 50+ och vill åka tillsammans med personer runt din ålder (men även de här datumen är öppna för alla åldrar):
 
2021
Januari: –
Februari: –
Mars: –
April: –
Maj: 16
Juni: –
Juli: 18
Augusti: –
September: –
Oktober: 31
November: –
December: –
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
💗 Hämtning på Suvarnabhumi flygplats i Bangkok och transfer till volontärboendet
💗 Introduktion till den lokala kulturen och projekten av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Alla resor inom Thailand och alla aktiviteter enligt program
💗 Vissa måltider (specificerade i projektbeskrivningen)
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
💗 En donation till projektet
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Mat, utöver specificerade måltider
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Suvarnabhumi flygplats i Bangkok så att du landar på resans första dag (det är alltid en söndag), mellan klockan 06 och 20. Då ingår hämtning på flygplatsen.
 

Du kommer att komma tillbaka till Bangkok med nattåg från Chiang Mai på morgonen/förmiddagen på lördagen två veckor senare, och det är ganska vanligt att tågen är mer eller mindre försenade. Från tågstationen till flygplatsen kan det ta allt från halvtimme till två timmar med taxi, beroende på trafiken. Det går även att ta tunnelbana och flygplatståg, det tar ungefär en timme.
 

Om du ska flyga hem direkt bör du boka ett flyg som lyfter tidigast vid 15-tiden på lördagen, så du slipper stress vid eventuella tågförseningar och trafikstockningar.

Ska du stanna i högst 30 dagar behöver du inget visum. Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.
Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria kan finnas på landsbygden utanför Chiang Rai, men risken att smittas är väldigt liten. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Lär känna norra Thailand, Lahu-folket och elefanter!

Den här äventyrsresan passar dig som är nyfiken på norra Thailand – långt från turistfällorna i söder. Vi på IndiGo kan varmt rekommendera den här resan. Norra Thailand är en av våra favoritplatser i världen, och Chiang Rai längst upp i norr är vår hemmaplan i Thailand.

På den här resan får du möjlighet att volontärarbeta med rehabilitering av elefanter på Elephant Jungle Sanctuary utanför Chiang Mai, gå på trekking eller volontära med en hill tribe utanför Chiang Rai, cykla runt bland de intressanta ruinerna i Ayutthaya och få en guidad heldag i Bangkok!

Vill du har lite strand och öliv också? Inga problem – du kan förlänga resan med en 8 dagar lång resa till Khao Sok Nationalpark och Koh Phangan (förutsatt att minst två andra resenärer också bokat förlängningen).

 

 Programmet dag för dag

Dag 1: Vi ordnar så du blir upphämtad på flygplatsen i Bangkok och skjutsad till hotellet, som ligger nära världsberömda Khao San Road. Beroende på vilken tid du landar har du dagen och/eller kvällen på dig att koppla av efter flygresan eller ge dig ut och utforska Bangkok på egen hand.

Mat: Inga måltider ingår den första dagen. Boende: Dubbel- eller trippelrum på hotell med luftkonditionering (Rambuttri Hotel).

Dag 2: Resans guide tar dig med till några ”måsten” i Bangkok, en fullspäckad dag som slutar med en välkomstfest på Khao San Road, Bangkoks backpackermekka.

äventyrsresa-bangkok-thailand-khao-san

Mat: Frukost och middag ingår. Boende: Dubbel- eller trippelrum på hotell med luftkonditionering (Rambuttri Hotel).

Dag 3: Ledig förmiddag i Bangkok. Vid lunchtid startar vi resandet, och första stoppet blir i Ayutthaya, som var ett eget kungadöme från 1351 till 1767. Genom öppenhet och tolerans mot utländska handelsmän och diplomater kom en stor del av handeln i Asien att gå via Ayutthaya.  Idag återstår bara ruiner – men vackra och intressanta ruiner!

Mat: Frukost och middag ingår. Boende: Delat dubbelrum på hotell med luftkonditionering och pool (Ayothaya Hotel).eventyrreise-thailand-ayutthaya

Dag 4: Vi upplever Ayutthayas UNESCO-skyddade gamla stadsdelar och de många vackra tempelruinerna från cykelsadeln. Resten av dagen kan du tillbringa till fots bland templen om du vill, eller upptäcka vad resten av Ayutthaya har att erbjuda. Kanske en thai-massage på eftermiddagen, efter cyklandet?

På kvällen hoppar vi på nattbussen till Chiang Rai, så långt upp i norra Thailand du kan komma och nära gränsen till både Burma och Laos. Resan tar hela natten, men det är värt det. Vi lovar!

Mat: Frukost ingår

Dag 5: Vi kommer fram till Chiang Rai på morgonen, och du får checka in på hotellet för att ta igen lite förlorad sömn om du behöver. Resten av dagen får du göra vad du vill i IndiGos hemstad i Thailand – vi rekommenderar det vita templet (Wat Rong Khun) och det svarta huset (Baan Dam) – skapade av två av norra Thailands mest kända konstnärer, som båda kommer från Chiang Rai. Var beredd på oväntade och intressanta detaljer på båda ställena!

Mat: Frukost ingår. Boende: Delat dubbel- eller trippelrum på hotell med luftkonditionering (Rinlada Hotel).

äventyrsresor-thailand-chiangrai

Dag 6: På förmiddagen åker vi vidare upp i bergen, till en av de många hilltribe-byar som omger Chiang Rai. Här får du bo hos en lokal familj från Lahu-folket, och dela deras vardag. Vi kommer fram i lagom tid för en välkomstmiddag med lokal mat – och här får du möjlighet att prova på lokala delikatesser.

Här bor du som lokalbefolkningen: i flerbäddsrum med madrasser på golvet. Det finns myggnät, och dusch – men inget varmvatten och inga västerländska toaletter.

Mat: Frukost och middag ingår. Boende: Enkelt flerbäddsrum med delat badrum.

Dag 7: Trekking eller volontärarbete! Hilltribes lever mestadels i små byar i bergen i Thailand, Burma, Laos och Kina. De har sina egna språk, egen kultur och egna traditioner. I Thailand räknas de som statslösa – många är inte thailändska medborgare trots att de bott i landet i generationer, och har inte samma rättigheter som thailändarna. Exempelvis har många v dem inte tillgång till vanlig skolgång, utan måste driva sina egna skolor eller undervisa sina barn i hemmet. På den här resan kommer du att få en unik inblick i deras vardag, och som en bonus får du uppleva den fantastiska naturen i bergen i norra Thailand!

Dag 7 och 8 får du välja mellan att volontära med samhällsbyggnad eller engelskundervisning i den by du bor i, eller att gå på trekking bland hilltribe-byarna i området.

Mat: Frukost, lunch och middag ingår. Boende: Enkelt flerbäddsrum med delat badrum.

volontärresor-thailand-hilltribe

Dag 8: Trekkingen och volontärarbetet fortsätter. Om du har valt att vandra kommer du tillbaka till byn på eftermiddagen, och då avslutas även volontärarbetet för de som har valt att göra det istället. På kvällen samlas vi kring lägerelden, utbyter erfarenheter från de två senaste dagarna och sjunger Kumbaya. Eller så struntar vi i det sista. 😉

Mat: Frukost, lunch och middag ingår. Boende: Enkelt flerbäddsrum med delat badrum.

frivillighet-thailand-chiang-rai

Dag 9: Vi tar farväl av byborna och åker vidare – till Chiang Rais ”storasyster” Chiang Mai, som ligger 20 mil åt sydväst. Här bor vi på guest house med swimmingpool, och vi avslutar kvällen på den lokala marknaden. Vi rekommenderar ett besök på vår favoritrestaurang i Chiang Mai, Free Bird Cafe. Den ligger nära Chang Pueak Gate, vid norra vallgraven, och drivs av politiska flyktingar från Burma. Allt överskott går till att hjälpa deras landsmän med utbildning och mänskliga rättigheter – och dessutom har de god burmesisk mat, många vegetariska alternativ och bra kaffe!

Mat: Frukost ingår. Boende: Delat dubbelrum på hotell med luftkonditionering och pool (Wangburapha Hotel).

äventyrsresor-thailand-chiang-mai

Dag 10: Efter frukost är det dags att åka till elefantreservatet. Här finns omhändertagna elefantmammor och deras kalvar (ja, det heter faktiskt så!). Här får du volontärarbeta med att ha hand om dem, lära känna deras unika personligheter och bli en del av gemenskapen på Elephant Jungle Sanctuary.

Här bor vi enkelt, i flerbäddsrum med madrasser på golvet. Det finns myggnät, västerländska toaletter och dusch, men inget varmvatten.

Mat: Frukost, lunch och middag ingår. Boende: Enkelt flerbäddsrum med delat badrum

frivillig-arbeid-elefanter-thailand

Dag 11: En heldag med elefanterna. Hjälp till förbereda deras mat, tvätta dem, häng med de elefanter som gillar mänskligt sällskap (utan att tumma på säkerheten) och gå på djungelpromenader med dem. Något du däremot inte får göra är att rida på dem – elefantridning är inte något vi stödjer.

Mat: Frukost, lunch och middag ingår. Boende: Enkelt flerbäddsrum med delat badrum

volontärarbete-utomlands-thailand-elefanter

Dag 12: Vi tar adjö av elefanterna och paddlar bambuflotte på floden som flyter genom bergslandskapet vid reservatet (om vädret tillåter). På eftermiddagen åker vi tillbaka till Chiang Mai och checkar in på hotellet igen, du kan ta en varm dusch, byta kläder och göra dig redo för en kväll i Chiang Mai.

Chiang Mai Night Bazaar är svår att missa. Här finns allt du kan tänkas vilja köpa med dig, från kinesiskt krimskrams till äkta thailändska antikviteter – eller varför inte få ett porträtt målat av en duktig konstnär till ett bra pris? Tänk på två saker när du shoppar: köp inget av elfenben (det är både olagligt och dumt – elefantbetar ska förstås sitta på elefanter och inte på ditt skrivbord), och om du vill köpa en liten Buddhastaty bör du kolla upp vilka restriktioner som gäller för export, annars finns det en liten risk att den blir beslagtagen på flygplatsen.

Mat: Frukost ingår. Boende: Delat dubbelrum på hotell med luftkonditionering och pool (Wangburapha Hotel).

upplevelseresor-thailand-chiang-mai

Dag 13: Ledig dag i Chiang Mai. Gillar du gamla fina tempel rekommenderar vi Wat Chiang Man, stans äldsta tempel, som påbörjades redan i slutet av 1200-talet.

Ett annat ”måste” är Wat Doi Suthep, strax norr om Chiang Mai. Hit tar du dig enkelt med songtaew (delad taxi) från Chang Puak Gate. Det är bara 15 km fågelvägen till templet, men det kan ta upp till en timme eftersom vägen slingrar sig upp för branta bergväggar. Väl framme är det 309 trappsteg upp till själva templet, där en fantastisk utsikt över hela Chiang Mai väntar.

På kvällen hoppar vi på nattåget tillbaka till Bangkok. Platsbiljett med säte som förvandlas till en säng när det är dags att sova ingår, och det finns luftkonditionering. Ibland är de lite för generösa med kylan, så vi rekommenderar en varm tröja och långbyxor att sova i.

Mat: Frukost ingår. 

thailand-eventyrresier-chiang-mai-doi-suthep

Dag 14: Vi kommer fram till Bangkok på morgonen, och det är dags att säga hejdå – om du inte lägger till en 8 dagars förlängning i södra Thailand! Då checkar du in på hotellet där allt började, och har en ledig dag i Bangkok, som avslutas med lite fest på kvällen för de som vill.


 

Tillägg: Stranda i södern!

Dag 15: Ledig dag i Bangkok, och en chans att sova ut. I väntan på att ta nattåget söderut finns det massor kvar att göra – så mycket att vi har lite svårt att välja. Vi som driver IndiGo har bott i Bangkok i över tio år och kommer gärna med tips, beroende på vad du är intresserad av. Ett annorlunda museum är Siriraj Medical Museum, där du kan se både det ena och det andra – vad sägs om siamesiska tvillingar i glasburkar eller balsamerade massmördare? Eller så kan du bara ta en promenad i parken. Lumphini Park, till exempel.

På kvällen samlas gruppen igen för att njuta av lite thaimassage, innan vi tar vi nattåget till Surat Thani, och fortsätter kommande morgon till Khao Sok Nationalpark.

Mat: Frukost ingår. Boende: Sovplats på nattåg.

singelresor-thailand-khao-sok

Dag 16: I Khao Sok nationalpark bor vi i bungalows som flyter på vattnet i sjön Rachaprapha. Koppla av, bada och njut av tillvaron!

Ingen mat ingår. Boende: Flytande bungalow. Observera att det bara finns en stor säng i alla bungalows – inga rum med två separata sängar.

Dag 17: Transfer med minibuss och färja till Koh Phangan, där vi bor på en resort vid stranden. Det finns även en pool, och vi kommer fram tidigt på eftermiddagen.

Frukost ingår. Boende: Resort.

Dag 18: Ledig dag – njut av stranden eller poolen på Koh Phangan. Det finns även möjlighet till snorkling. Koh Phangan förknippas ofta med de stora Full Moon parties som hålls en gång i månaden. Då förvandlas ön från en förhållandevis lugn semester-ö till fest och mycket mer människor. Inte alla respekterar den lokala kulturen, och de här festerna passar inte alla. Du avgör själv om du vill vara med eller inte, om du råkar vara på Koh Phangan när det är fullmåne. Datumen hittar du här.

Frukost ingår. Boende: Dubbelrum med luftkonditionering på resort vid stranden (Mac’s Bay Resort).

gruppresor-thailand-koh-phangan

Dag 19: Heldag på och i vattnet – vi åker båt runt ön och det finns möjlighet att snorkla för den som vill.

Frukost ingår. Boende: Dubbelrum med luftkonditionering på resort vid stranden (Mac’s Bay Resort).

Dag 20: Ännu en ledig dag i paradiset. Om du har lust att se en annan ö går det att ta båt till lilla Koh Tao, som ligger norrut, eller till stora Koh Samui, som ligger strax söder om Koh Phangan. På kvällen väntar lite avslutningsfest för den som vill, även om resan inte är riktigt slut ännu.

Frukost ingår. Boende: Dubbelrum med luftkonditionering på resort vid stranden (Mac’s Bay Resort).

thailandsresa-koh-phangan

Dag 21: Transfer tillbaka till Bangkok, med färja och tåg eller buss. Vi är tillbaka vid Khao San Road ca klockan 21 – i lagom tid för att hinna duscha och kasta dig ut i Bangkoknatten, om du orkar.

Frukost ingår. Boende: Dubbel- eller trippelrum på hotell med luftkonditionering (Rambuttri Hotel).

Dag 22: Resans sista dag, och det går bra att stanna på hotellet fram till kl 12 om du vill. Sugen på mer resande? Från Bangkok finns alla möjligheter.

Frukost ingår. 


Obs: På den här resan krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 225 kr + porto och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Att tänka på inför din äventyrsresa med volontärarbete till Thailand

💗 Jobba med elefanter gör man inte i finkläder. Ta med tunna bomullskläder som du inte är rädd om, en keps eller solhatt och solskyddskräm. Var beredd på lite skit under naglarna.

💗 Tänk på att det är kallt på nätterna i norra Thailand från november till slutet av februari. Ta med varma sovkläder eller en lätt sovsäck.

💗 Regnperioden i norr varar från maj till september. Det regnar inte varje dag, men tropiska skyfall som dränker det mesta förekommer. Ta med paraply och flip-flops, eller köp det billigt i Bangkok.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Karin, 60+, Gävle
  Svara

  Om man är äldre och vill resa till Thailand för att ligga på stranden och jäsa i två veckor är det här inte rätt resa, men om man gillar att vara aktiv och uppleva massor av nytt passar den perfekt. Jag rekommenderar även förlängningen i södra Thailand – den var ”pricken över i” och en perfekt avslutning på en kul resa.

  Som jag skrev tidigare kommer jag att rekommendera både Indigo Travel och den här resan till alla som vill lyssna – jag har redan sålt in den hos min systerson och hans flickvän. De kommer att åka nästa sommar.

  Tack igen från en nöjd och glad tant! 😉