• aventyrsresa-thailand

Äventyra & Volontära: Elefanter och ö-liv i Thailand

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  15,900 sek

En annorlunda och kul äventyrsresa genom Thailand. Volontärjobba med elefanter i Chiang Mai och upplev södra Thailands stränder och öar runt Koh Samui!

Resan startar i Chiang Mai i norra Thailand och slutar i Bangkok
Flyg från Chiang Mai till Koh Samui ingår
Minimiålder: 18 år
Observera att det här är en populär resa som ofta blir fullbokad – vi försöker att alltid ha startdatumen uppdaterade, men kolla med oss innan du bokar ditt flyg

2021
15.900:-
2021
Januari: –
Februari: –
Mars: –
April: –
Maj: –
Juni: 2
Juli: 7
Augusti: 4
September: –
Oktober: 6
November: 10
December: –
Ingår:
💗 Hjälp med planering inför din resa
💗 Dygnet-runt assistans innan avresa och under hela projekttiden
💗 Hämtning på Suvarnabhumi flygplats i Bangkok och transfer till volontärboendet
💗 Introduktion till den lokala kulturen och projekten av de lokala samordnarna
💗 Allt boende under din vistelse
💗 Vissa måltider (specificerade i projektbeskrivningen)
💗 Alla resor inom Thailand, inklusive flyg från Chiang Mai till Koh Samui, och alla aktiviteter enligt program
💗 En donation till vår fond I Mina Skor, som går helt oavkortat till två barnhem och familjer som lever med HIV/AIDS i Chiang Rai i norra Thailand
💗 En donation till elefantprojektet utanför Chiang Mai
💗 En donation till sköldpaddsprojektet på Koh Tao
💗 Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
❎ Flygbiljett – men vi hjälper dig gärna med förslag på flyg som kan passa
❎ Reseförsäkring – obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring
❎ Eventuella vaccinationer
❎ Eventuella visumkostnader
❎ Utdrag från belastningsregistret
❎ Mat, utöver specificerade måltider
❎ Transfer från volontärboendet till flygplatsen efter avslutat projekt
Du bör boka ditt flyg till Chiang Mai så att du landar på resans första dag (det är alltid en onsdag). Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Ska du stanna i högst 30 dagar behöver du inget visum. Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.
Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria finns inte i de delar av Thailand vi besöker, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Volontärarbeta med elefanter och äventyra i Thailands övärld!

En unik volontärresa där du hinner med mycket mer än ”bara” volontärarbete. Du får volontärarbeta med omhändertagna elefanter utanför Chiang Mai i norra Thailand innan vi flyger till ön Koh Samui i södra Thailand. Där väntar äventyr på Samui, och relax på den lilla ön Koh Tan.

Därefter avslutas resan med tre dagar på mysiga Koh Tao, där du bland annat får besöka ett sköldpaddsreservat och snorkla, innan det är dags att åka upp till Bangkok för hemresa eller vidare äventyr på egen hand.

Programmet dag för dag
Dag 1: Vi ordnar så du blir upphämtad flygplatsen i Chiang Mai och skjutsad till det hotell vi bor på den första natten. Landar du senare än klockan 21 ordnar vi ett flygplatshotell och transfer till stan morgonen efter istället – utan extra kostnad.

Om du flyger direkt från Sverige kan du boka flyg direkt till Chiang Mai (de går nästan alltid via Bangkok) – eller så kan du boka returbiljetter till Bangkok och boka ett inrikesflyg från Bangkok till Chiang Mai med ett lokalt flygbolag. Det finns biljetter från ca 200 kr, och vi hjälper dig gärna. Nok Air och Air Asia har oftast billigast biljetter.

Mat: Ingen mat ingår den här dagen. Boende: Delat dubbelrum på hotell med luftkonditionering och pool.

Dag 2: Efter ett första ”officiellt” möte med den lokala personalen och de andra resenärerna är det dags att åka till elefantreservatet, som ligger norr om stan. Här finns omhändertagna elefantmammor och deras kalvar (ja, det heter faktiskt så!). Du får volontärarbeta med att ha hand om dem, lära känna deras unika personligheter och bli en del av gemenskapen på Elephant Jungle Sanctuary.

Till volontärarbetet hör även att plantera och skörda frukt och grönt som blir elefantmat, enklare renovering vid behov, och att följa med elefanterna på promenader genom djungeln. Elefantridning är självklart inte tillåtet.

Mat: Frukost, lunch och middag ingår. Boende: Flerbäddsrum med myggnät och delade badrum.

frivillig-arbeid-elefanter-thailand

Dag 3:  En heldag med elefanterna. Hjälp till förbereda deras mat, tvätta dem, umgås med dem som vill utan att tumma på säkerheten och gå på promenad med dem i djungeln. Något du däremot inte får göra är att rida på dem – elefantridning är inte något vi stödjer.

Mat: Frukost, lunch & middag ingår. Boende: Sovsal vid elefantlägret.

elefanter-volontär-thailand

Dag 4: Njut av den sista morgonen med elefanterna, innan vi åker tillbaka till Chiang Mai och checkar in på ett mysigt hotell. Du får ta en varm dusch och njuta av alla moderna bekvämligheter vi tar för givet i vardagen igen, massor av upplevelser och intryck rikare.

Resans guide och samordnare visar runt i Chiang Mai, som är norra Thailands största stad. Vi avslutar dagen på Chiang Mai Night Bazaar, en av Thailands största kvällsmarknader. Här finns allt du kan tänkas vilja köpa med dig, från kinesiskt krimskrams till äkta thailändska antikviteter. Tänk på två saker när du shoppar: köp inget av elfenben (det är både olagligt och dumt – elefantbetar ska förstås sitta på elefanter och inte på ditt skrivbord), och om du vill köpa en liten buddhastaty bör du kolla upp vilka restriktioner som gäller för export, annars finns det en liten risk att den blir beslagtagen på flygplatsen.

Mat: Frukost och middag ingår. Boende: Delat dubbelrum på hotell med luftkonditionering och pool.

äventyrsresa-chiang-mai-indigo

Dag 5: På morgonen får du en briefing om vad som väntar på nästa destination: Koh Samui! På förmiddagen flyger vi från Chiang Mai till Surat Thani, via Bangkok (flygbiljetten ingår). I Surat Thani byter vi till buss och slutligen färja.

Vi kommer fram till boendet på Samui sent på eftermiddagen. Här bor vi i ett av vår lokala samarbetspartners egna hus, som har ett stort gemensamt sovrum för upp till sex personer och tre dubbelrum. Alla rum har luftkonditionering.

Mat: Frukost ingår. Boende: Hus med flerbäddsrum, dubbelrum och luftkonditionering.

koh samui1

Dag 6: Den första heldagen på Koh Samui får du lära känna Thailands näst största ö, och resans samordnare och guide tar med gruppen till några av de största sevärdheterna på förmiddagen. Resten av dagen får du själv bestämma vad du vill göra – kanske en eftermiddag på stranden?

Mat: Frukost och lunch ingår. Boende: Hus med flerbäddsrum, dubbelrum och luftkonditionering.

Dag 7: Vi tar en tur med privat båt till den lilla ön Koh Tan, strax söder om Samui. Här väntar lugn och stillhet, och du kommer inte att se många turister jämfört med Samui.

Mat: Frukost ingår. Boende: Hus med flerbäddsrum, dubbelrum och luftkonditionering.

Dag 8: Ledig dag på Koh Samui. Du kan bada i havet, få massage på stranden… eller kanske göra något mer äventyrligt – här finns klippklättring, yoga, linbana, windsurfing, go-kart, skjutbana, kitesurfing, parasailing, jet ski, bungyjump, cykling, frisbee-golf, minigolf , fotbollsgolf, vattenfall… valet är ditt!

Det finns även möjlighet att besöka vackra Ang Thong marina nationalpark, som består av 42 små öar med berg, djungel och stränder. Här finns goda möjligheter att snorkla om du vill.

Mat: Frukost ingår. Boende: Hus med flerbäddsrum, dubbelrum och luftkonditionering.

ang-thong-marina-nationalpark-indigo

Dag 9: Dags för ett riktigt äventyr: kör ATV (All Terrain Vehicle) på delar av Samui som inte går att nå med andra fordon! Vi utlovar en riktig adrenalinrush! Oroa dig inte för säkerheten, flera duktiga expertinstruktörer följer med och guidar dig genom både det tekniska och hur du kör på ett säkert sätt. Tycker du det låter i häftigaste laget går det förstås att hoppa över den här aktiviteten.

Mat: Frukost ingår. Boende: Hus med flerbäddsrum, dubbelrum och luftkonditionering.

Dag 10: Dags för nästa ö: Koh Tao – en numera inte helt välbevarad hemlighet för oss svenskar.  På den här 21 kvadratkilometer lilla ön finns bra snorkling och det finns även möjlighet till dykning för dig som har dykcert.

Mat: Frukost ingår. Boende: Delat dubbelrum på resort med luftkonditionering och pool.

Dag 11: Vi besöker Koh Tao Marine Conservation project, ett sköldpaddsreservat som vi stödjer tillsammans med vår lokala samarbetsorganisation. En del av resans pris går hit, och du får se med egna ögon vad pengarna används till.

Beroende på säsong får du antingen se de havssköldpaddor som tagits om hand för vård på centret, eller snorkla i havet och se sköldpaddorna i sitt naturliga element – då ska du självklart bara titta på dem på lite avstånd för att inte störa eller stressa dem.

Mat: Frukost ingår. Boende: Delat dubbelrum på resort med luftkonditionering och pool.

eventyrresie-thailand-koh tao1

Dag 12: Heldag med båt runt Koh Tao. Simma, snorkla, sola eller bara ta det lugnt på båten. På kvällen bjuder vi på avslutningsmiddag, även om resan inte riktigt är slut ännu!

Mat: Frukost, lunch & middag ingår. Boende: Delat dubbelrum på resort med luftkonditionering och pool.

Dag 13: Transfer med färja och buss eller tåg till Bangkok, där vi checkar in på hotell nära berömda backpackergatan Khao San Road. Resan tar ca 8 timmar. Fest på kvällen för de som orkar och vill!

Mat: Frukost ingår. Boende: Dubbel- eller trippelrum på hotell med luftkonditionering.

Dag 14: Resans sista dag, och det går bra att stanna på hotellet fram till kl 12 om du vill. Sugen på mer resande? Från Bangkok finns alla möjligheter. Kolla gärna våra äventyrsresor på TAC, där vi har flera prisvärda och bra resor genom Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam, som alla börjar och slutar i Bangkok.

 

Att tänka på inför din äventyrsresa med volontärarbete till Thailand

💗 Jobba med elefanter gör man inte i finkläder. Ta med tunna bomullskläder som du inte är rädd om, en keps eller solhatt och solskyddskräm. Var beredd på lite skit under naglarna.

💗 Solskydd behöver du förstås även på öarna i södra Thailand.

💗 Regnperioden i norr varar från maj till september. Det regnar inte varje dag, men tropiska skyfall som dränker det mesta förekommer. På Koh Samui är det regnperiod från oktober till december.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går minst 100 kr helt oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till undervisningsavgifter, skoluniformer, skolmaterial, kläder, julklappar och födelsedagspresenter till våra fadderbarn i Chiang Rai i norra Thailand. Barnen kommer från familjer där en eller båda föräldrarna lever med HIV/AIDS, och har en sammanlagd inkomst på under 1.500 kr i månaden. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Linus, 23
  Svara

  Det här är en kanonresa på alla sätt! Jag har svårt att plocka ut något som var enskilt ”bäst” – men närkontakten med elefanterna kommer jag aldrig att glömma. Jag var lite skeptisk till det innan jag åkte med tanke på alla skriverier om att man inte ska stödja elefantläger, men det här är nåt helt annat. Ingen elefantridning och annat dumt. Bara glädje!

  Koh Tao var också väldigt fint. Hela resan var en perfekt kombination av äventyr och avkoppling, och den gav verkligen mersmak på Thailand. Stort tack för att hjälp innan avresa och för att ni har koll på allt man behöver veta!

 • Felicia, 20
  Svara

  Hej! Här kommer lite feedback: Resan var fantastisk! Det enda som väl inte var på topp hela tiden var vädret, men det varnade ni ju lite för innan jag bokade så det är inget klagomål utan bara en personlig reflektion. Note to self: Det är regnperiod i Thailand i augusti! Å andra sidan älskade elefanterna regn och gyttjebad, och att se dem glada vägde upp att vara dyblöt själv nästan hela dagen. (Och det regnade inte varje dag, vi fick ganska mycket solsken också!)

  Jag gillade kombinationen av norra och södra Thailand, man fick se och uppleva väldigt mycket på kort tid. Jag var i Thailand för några år sen med mina föräldrar, på en klassisk charterresa, och det här var något helt annat – och SÅ mycket bättre! 🙂