– Kohomada! Volontärarbeta på Sri Lanka!

  Upplev Sri Lanka som volontär! Vi erbjuder flera spännande volontärresor till Sri Lanka. Du kan volontärarbeta på barnhem eller undervisa på en skola, eller volontärjobba med handikappade barn. Eller så kan du hjälpa sköldpaddor och elefanter, volontära med tempelrenovering, eller unna dig en vecka bara för dig själv och lära dig grunderna i yoga, meditation och ayurveda. 

  Som volontär på Sri Lanka väntar ett spännande land i stor förändring. Den förödande tsunamin i december 2004 tog 35.000 liv bara på Sri Lanka, och återuppbyggnaden av landet hann knappt påbörjas förrän ett blodigt inbördeskrig startade – och tog ännu fler liv. Men nu har Sri Lanka kommit på fötter igen och är redo att ta emot besökare. Landet är dock fortfarande mycket fattigt, och behovet av volontärer på Sri Lanka är stort.

  Runt 40% av Sri Lankas befolkning lever i det som kategoriseras som ”djup fattigdom”,  med mindre än 15 kr om dagen att spendera. Många av dem är barn. Genom att volontärarbeta på Sri Lanka kan du inspirera dem till fortsatta studier och en möjlighet till ett bättre liv för sig själva och sina familjer. Därmed förstärks samhället inifrån, och som volontär bidrar du till att bygga en starkare grund för kommande generationer på Sri Lanka.

  Buddhismen är den största religionen på Sri Lanka, och det finns ett antal intressanta tempel att pricka av för dig som är intresserad av religion och kultur. I den trevliga staden Kandy, som är landets näst största och vår bas på Sri Lanka, finns templet Sri Dalada Maligawa med Buddhas heliga tand – enligt legenden togs en hörntand från Buddhas kremerade kropp och placerades här som en hyllning.

  Sri Lanka har tropiskt klimat, med distinkta torr- och regnperioder. Från maj till augusti drar monsunerna in över den sydöstra halvan av ön. Från oktober till januari är det norra och östra delarnas tur att dränkas, men här regnar det inte lika mycket som i sydöst. I Kandy, där flera av våra projekt finns, är det generellt svalare och mer behagligt klimat än på östkusten.

  Vill du veta mer om volontärarbete på Sri Lanka? Fråga oss!