Volontärarbeta i Malaysia med IndiGo!

  Upplev spännande Malaysia och Borneo som volontär! Genom IndiGo kan du åka på en volontärresa till Borneo och jobba på förskola eller skola, eller delta i vår fartfyllda äventyrsresa – eller varför inte kombinera volontärarbete med äventyrande och både ge och ta av Borneos spännande och annorlunda kultur? Dessutom har vi ett intressant djurprojekt i norra Malaysia, där kan du jobba med orangutanger.

  Borneo är världens tredje största ö, och är uppdelad på tre olika länder: Malaysia, Indonesien och lilla Brunei. Norra Borneo hör mestadels till Malaysia, och det är här vi har våra volontärprojekt och äventyrsresan. De utgår från staden Kuching i Sarawak-provinsen, som bjuder på en intressant blandning av gammalt och nytt, och av många olika kulturer. Kuching betyder katt.

  Annars är det inte i första hand katter de flesta tänker på när Borneo kommer på tal – utan apor och andra exotiska djur. På Borneo finns orangutanger, näsapor, spökdjur, pygméelefanter, världens mest utrotningshotade variant av noshörningar,  näshornsfåglar och massor av andra exotiska djur – och dessutom över 15.000 olika sorters växter, varav 6.000 bara finns på Borneo!

  Andra tänker kanske på Borneos urinvånare – dajakerna – som en gång i tiden var fruktade huvudjägare. Nu är de betydligt fredligare, och du behöver inte vara rädd att bli av med huvudet som volontär på Borneo. Däremot kan du fortfarande få en inblick i deras levnadssätt och de unika långhus många av dem fortfarande bor i, även om de flesta numer av uppgraderats med moderna bekvämligheter.

  Vill du jobba med djur? Då ska du åka till Taiping, i Perak-provinsen i Malaysia. Där kan du jobba med att hjälpa orangutanger som lever under fria former, på en egen liten ö i en insjö.

  Malaysia och Borneo bjuder på klassiskt regnskogsklimat, med en dagstemperatur runt 30 grader året runt, som sjunker till runt behagliga 23-24 grader på nätterna. Till skillnad från till exempel Thailand regnar det året runt, men mest regn får man vara beredd på i december och januari, och minst från mars till maj.

  Vill du veta mer om volontärarbete i Malaysia och på Borneo? Fråga oss!