– Namaste! Volontärjobba i Indien med IndiGo!

  Upplev Indien som volontär! Vi erbjuder flera givande volontärresor till Indien. Du kan volontärjobba med barn som har fysiska eller psykiska handikapp, lära ut en engelska på en skola, volontärarbeta med utsatta djur eller hjälpa till på ett lokalt sjukhus med små resurser.

  Eller varför inte kombinera resande i Indien med volontärarbete på vår äventyrsresa? Eller unna dig en vecka bara för dig själv och lära dig grunderna i yoga, meditation och ayurveda? Valet är ditt, och vi hjälper dig gärna att hitta det projekt som passar bäst för dig som volontär i Indien!

  Indien är världens största demokrati. En ny medelklass är på snabb frammarsch i Indien, men fattigdomen är fortfarande enorm – särskilt på landsbygden. Det finns officiellt 438 lokala språk i landet, och engelska används ofta för att överbrygga språkförbistringarna, men i slummen är det fortfarande hindi och andra språk som dominerar.

  Kastväsendet gör det svårare att ta sig ur fattigdomen. Trots nyrikedomen lever fortfarande många indier under svältgränsen och har mycket begränsade möjligheter till utbildning. Enligt den Asiatiska Utvecklingsbanken lever hälften av Indiens befolkning i det som klassas som ”djup fattigdom” – det är över 600 miljoner människor!

  Behovet av engagerade volontärer är mycket stort, och i Indien kan du göra verklig skillnad som volontär. Du kan naturligtvis inte hjälpa alla, men ibland kan ett leende eller några uppmuntrande ord betyda mer än man tror. Våra volontärresor till Indien är noga utvalda för att optimera behov och resurser – du kommer att få göra en mycket viktig insats där den behövs mest.

  Indien är ett mycket intressant land att resa runt i, om man stoppar ned en stor portion tålamod i ryggsäcken. Här finns allt – berg, djungel, öknar och stränder. Gillar du sol och bad passar volontärarbete i Goa perfekt. Vill du hellre uppleva en mindre ”turistig” region av Indien kan vi varmt rekommendera att åka som volontär till Rajasthan, där du bland mycket annat får möjligheten att rida kamel i öknen.

  Valet är ditt, och vad du än väljer så lovar vi att din volontärresa till Indien kommer att ge dig minnen för livet!


  Är du sugen på att resa runt i Indien före eller efter volontärresan? Vår systerorganisation TAC har många bra och prisvärda äventyrsresor i Indien – vi hjälper dig gärna att hitta kombinationer som passar!