Funderar du på att ta med dina barn på en volontärresa utomlands? Det tycker vi är en utmärkt idé! Det går utmärkt att ta med barn på flera av våra volontärprojekt och äventyrsresor runt om i Asien. Här bjuder vi på en snabbguide till vilka projekt och länder vi i första hand rekommenderar för dig som vill åka på en volontärresa tillsammans med dina barn:

Jobba på barnhem utanför Phuket i Thailand. Här har vi haft flera barnfamiljer som haft en fantastisk tid som volontärer. Det är ett litet barnhem som drivs av lokala eldsjälar, och de tar emot barnfamiljer med öppna armar. Barnen blir snabbt en del av storfamiljen. Enda kruxet här är att volontärplatserna är begränsade, så vi rekommenderar att boka i god tid.

Volontärjobba med elefanter i Thailand. Även det här är ett populärt projekt populärt bland barn och tonåringar. Upplev livet i en by på landet i Surin i östra Thailand, där det mesta kretsar kring elefanterna. Observera att elefantridning inte är tillåtet här. Man jobbar med elefanterna från marken och får bada med dem i floden.

Kulturutbyte på ön Palawan i Filippinerna. Ett projekt som vi valt att inte rubricera som volontärarbete, utan som kulturutbyte. Du och din familj får möjlighet att dela vardagen med lokalbefolkningen på paradisön Palawan, och delta i deras dagliga aktiviteter – som i första hand innefattar fiske och ridodling. Ni bor 100 meter från stranden!

Volontärarbete med sköldpaddorSri Lanka och Nusa Penida utanför Bali. Båda projekten är barnvänliga och det går även utmärkt att ta med barn på introduktionsveckorna till den lokala kulturen i Kandy respektive Ubud.

Äventyrsresan på Borneo. En barnvänlig äventyrsresa för som passar perfekt för familjer som är intresserade av djur och natur. Man bor på samma ställe under nästan hela resan och åker på dagsturer från Kuching i Sarawak, så ni behöver inte packa väskorna varje dag.

Äventyrsresan på Bali. Även här bor man på samma ställen under hela resan, och för dig som inte vill volontärarbeta kan vi även erbjuda en kortare variant av den här resan, där den första veckan består av en introduktion till balinesisk kultur i Ubud och den andra veckan är en ren äventyrsvecka.

Äventyrsresan på Sri Lanka. Passar utmärkt för lite äldre barn och tonåringar. De första två veckorna är basen i Kandy, mitt på Sri Lanka, och den sista veckan bor man vid stranden i Ambalangoda, på Sri Lankas sydöstra spets.

 

Boendet behöver i de flesta fall anpassas, så att ni får ett eget rum. Det kan vi ordna genom boende hos en lokal värdfamilj eller i ett eget rum på volontärboendet mot en extra kostnad. Kontakta oss med era önskemål så tar vi det därifrån!

Vi har även andra volontärresor och äventyrsresor där det är möjligt att ta med barn och tonåringar. Har du hittat någon som verkar intressant, men som vi inte listat här? Hör av dig så bollar vi idéer! 🙂