Planerar du att åka på en volontärresa eller äventyrsresa under 2018? Vi måste tyvärr höja priserna på vissa av våra projekt och resor vid årsskiftet eftersom vi då får högre kostnader, men fram till dess gäller samma priser som för 2017. Om du bokar en volontärresa eller äventyrsresa senast den 31 december i år betalar du alltså det pris som finns på sidan nu – även om du startar under 2018.

Du kan alltid ändra dina planer i efterhand. Det går bra att ändra startdatum och antal veckor senare, om dina planer skulle ändras.

Framför allt är det äventyrsresorna som kommer att kosta mer under nästa år, eftersom vi då måste betala mer till våra lokala samarbetspartners för dem. De har även flaggat för prishöjningar på volontärresor till bland annat Fiji och Bali, samt för sköldpaddsprojektet på Sri Lanka och orangutangprojektet i Malaysia – och tyvärr kan det bli fler projekt som påverkas.

Våra volontärresor kommer även i fortsättningen att vara billigare hos oss än om du bokar liknande resor hos någon annan – men om du är ute i god tid finns det ännu mer pengar att spara.

Fast pengar är ju inte allt. För oss är det absolut viktigaste att kunna erbjuda bästa service innan avresa och under projektet, att bara skicka volontärer till projekt som vi själva valt ut genom våra erfarenheter på plats i Asien, och att hjälpa dig som är osäker att hitta vilken volontärresa som passar bäst för just dig. Men samtidigt vill vi ge så många som möjligt möjligheten att åka som volontärer till Asien genom att erbjuda så billiga volontärresor som möjligt.

Det gör vi genom att pressa våra kostnader i botten. Vi har inget dyrt kontor i Sverige, och har en slimmad organisation som bara består av två personer. Ingen av oss lever på IndiGo, utan sköter det vid sidan om andra jobb och åtaganden, mest för att vi tycker det är roligt och givande. Den lilla vinst vi gör går tillbaka in i verksamheten – till att hitta, besöka och kvalitetssäkra nya projekt, och till att hjälpa barn i extra stort behov av hjälp via vår fond I Mina Skor.

Vi satsar på kvalitet och inte kvantitet. I vanliga fall kostar kvalitet extra, men hos oss är det tvärtom. Hos IndiGo får du personlig och snabb service från experter på plats i Asien – till lägsta pris!