– Hello lah! Volontärjobba i Singapore med oss!

  Upplev Singapore som volontär! Tack vare vårt nära samarbete med en väletablerad och seriös djurskyddsorganisation kan vi erbjuda ett mycket intressant projekt i Singapore där du som volontär hjälper till att skydda och bevara många känsliga sorters reptiler och andra djur från illegal handel.

  Singapore är en ögrupp, en stad och ett land nästan mitt på ekvatorn. Det är en modern och tätbefolkad storstad med en unik blandning av kinesisk, brittisk, malaysisk och indisk kultur. Vid en första anblick kan Singapore tyckas vara en steril, dyr och tråkig storstad, men faktum är att över hälften av landet består av grönska, inklusive över 50 stora parker och fyra naturreservat, så för dig som volontär finns det mycket att se!

  Singapore byggs ut i vattnet med hjälp av land som tas från dess egna kullar, havsbottnen och grannländer. Som resultat av detta växte Singapore från 581,5 km² på 1960-talet till 697,2 km² idag, och kan komma att växa ytterligare 100 km² fram till 2030. Ungefär 23% av Singapores landområde består, trots den stora urbaniseringen, av skog och naturreservat.

  Singapore är känt för sin lagstiftning – mycket är förbjudet och medför höga böter, vilket har lett till att landet är väldigt säkert att vistas i. Det är dödsstraff på drogsmuggling och införsel av vapen. Officiellt är det även förbjudet att föra in bland annat piratkopior, tuggummi och publikationer från Jehovas Vittnen i Singapore! Engelska talas av nästan alla – dock en lokal variant som kallas ”Singlish”. Lägg till ett ”lah” i slutet av varje mening så smälter du in!

  Som volontär i Singapore kommer du att träffa på alla sorters kulturer. Singapore är ett populärt resmål och turism är en av landets största näringar. En stor del av landets dragningskraft kan tillskrivas dess kulturella mångfald som avspeglar nästan 200 år av kolonial historia med invandring av kinesiska, malajiska, indiska, eurasiska och arabiska grupper.

  Klimatet i Singapore varierar inte mycket under året. Det är varmt, runt 32-33 grader, och regnar ofta, men mest från november till januari.

  Vill du veta mer om volontärarbete i Singapore? Fråga oss!