• volontärresor-indien-förskola-udaipur

Volontärresa: Jobba på förskola i Udaipur, Indien!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  5,600 sek

Volontärarbeta på en förskola i Udaipur – Bagheeras födelsestad och ”österns Venedig” i Indiens största delstat Rajasthan!

Första veckan är en introduktionsvecka
Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 5.600:-
3 veckor: 7.100:-
4 veckor: 8.700:-
5 veckor: 10.300:-
6 veckor: 11.900:-
7 veckor: 13.500:-
8 veckor: 15.100:-
9 veckor: 16.700:-
10 veckor: 18.300:-
11 veckor: 19.900:-
12 veckor: 21.500:-
13 veckor: 23.100:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.

2018 & 2019
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Udaipur
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Udaipur så att du landar dagen innan projektet börjar. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Om du ska stanna i Indien i högst 60 dagar kan du ansöka om e-visum. Använd ingen annan sajt – det finns flera bluffsidor som erbjuder e-visum till Indien. För längre vistelser än 60 dagar har CKGS i Stockholm i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp.Malaria finns sporadiskt i Rajasthan, beroende på årstid. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter, samt att sova med myggnät.

 

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Indien

Den första veckan  är en gemensam introduktionsvecka för alla volontärer, där du får lära dig grunderna om den indiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.  Du blir upphämtad på flygplatsen i Udaipur av en representant från vår lokala samarbetsorganisation på söndagen.

volontärresa-indien-introduktionsvecka

Måndagen börjar med yoga innan frukost, och förmiddagen ägnas åt praktisk information, en genomgång av veckans schema och en introduktion till indisk kultur, med särskilt fokus på området runt Udaipur och resten av Rajasthan. Du får en genomgång om vad ska göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen.

Efter lunch besöker vi det imponerande stadspalatset och det berömda Jagadishtemplet, och avslutar eftermiddagen med en lokal dansföreställning innan det är dags att åka tillbaka till boendet för att äta middag.

Även tisdagen börjar vi med en lektion i yoga. Därefter får du en lektion i hindi – vi går igenom alfabetet, och du får lära dig några nyttiga fraser. Du får även lära dig göra chai-te.

På eftermiddagen besöker vi en lokal konstskola där du får prova på att måla på traditionellt sätt, och vi besöker en stor marknad där det mesta finns att köpa eller bara titta på. På kvällen hålls en liten sammankomst där du får lära känna de deltagare som startat tidigare och redan har börjat volontärarbeta.

volontärresor-indien-matlagning

Efter frukost på onsdagen får du lära dig laga indisk mat. Vi besöker vi den lokala grönsaksmarknaden för att köpa ingredienser till matlagningslektionen som resulterar i dagens lunch! På eftermiddagen är det utflyktsdags igen – vi besöker två av Udaipurs vackra sjöar; Badi och Fatesagar. På kvällen ser vi Bollywoodfilm i volontärhuset.

Torsdagen börjar med yoga, och efter frukost får du lära dig grunderna i något som är en självklarhet för många indier – Bollywooddans! På eftermiddagen väntar ännu en vacker sjö – och vi tar en båttur på fina Lake Pichola och njuter av den imponerande utsikten över Udaipur från en närliggande höjd.

Introduktionsveckan avslutas på fredagen med en tågresa till Chittorgarh, en mysig gammal stad drygt tio mil från Udaipur. Här besöker vi stans största sevärdheter och monument och äter autentisk lokal mat.

Helgen är ledig. Du kan till exempel upptäcka mer av Udaipur eller Rajasthan på egen hand, fortsätta utöva den yoga och meditation du lärt dig eller bara ta det lugnt och njuta av tillvaron.

 

Volontärarbeta på förskola i Udaipur!

Barnen är runt 4-5 år, och kommer mestadels från familjer med låg inkomst. Ofta är föräldrarna taxichaufförer, hembiträden, städare eller har andra yrken som inte kräver utbildning. De flesta pratar hindi hemma, och det är även det främsta språket hos personalen – men de kan tillräckligt med engelska för att kunna tolka om det behövs.

Att behärska engelska är en förutsättning för att högre utbildning i Indien, och här hjälper du barnen att få en bra start på sin skolgång. Dock är fokus ofta mer på spel och lekar än på traditionell undervisning – men det finns ju inget som hindrar att ni har roligt samtidigt som barnen lär sig engelska!volontärresa-indieb-dagis-udaipur

Du kommer att bli välkomnad med öppna armar och många nyfikna blickar – barnen träffar inte många västerlänningar och att förbättra sin engelska för att kunna prata med dig och de andra volontärerna är en morot för många.

Här arbetar man från klockan 9.30 till 12, och du får gärna vara kreativ och komma med egna förslag och idéer. Det finns även läroplaner att följa, och de lokala samordnarna hjälper till att planera dagarna.

Om du vill volontära även på eftermiddagarna finns det ofta möjlighet att även delta i engelskundervisning för barn från fattiga familjer i Udaipurs slum. Då undervisar och umgås du med dem mellan klockan 16 och 18. Du kan läsa mer om det här.

frivillig-arbeid-barnehage-india

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar och skollov:

2018: 26 januari, 12-16 februari, 2, 19, 29 och 30 mars, 2 till 21 april10 maj till 1 juli, 15 augusti, 20 till 24 augusti, 3 och 13 september, 2 oktober, 8 till 12 oktober, 17 och 19 oktober, 27 oktober till 11 november, 20 och 23 november, 9 december till 2 januari 2019.

2019: 21 mars, 17 och 19 april, 5 juni, 12 och 15 augusti, 10 september, 2, 8 och 28 oktober, 12 november, 25 december.

De längre uppehållen beror på skollov och centrala prov. Datumen för 2019 är inte fastställda ännu. Under de perioderna går det bra att volontära med barn på specialundervisningsprojektet istället (endast eftermiddagar vissa dagar – kolla gärna med oss för exakta datum).

 

Boende för våra volontärer

Du bor på vår lokala samarbetspartners center, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön.  Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du bjuds på tre mål mat varje dag. Maten är indisk och mestadels eller helt vegetarisk.

volontärboende-udaipur

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/arbetande.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Indien

• En stor del av Rajasthan består av öken! Glöm inte solglasögon, heltäckande kläder och hög solskyddsfaktor.

• Det är extremt varmt från april till juni – ibland över 40 grader i skuggan! Efter värmen kommer regnperioden i juli och augusti.

• Från november till mars är det vinter, och det kan vara riktigt kallt på nätterna. Ta med varma kläder och sovsäck.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Linnea, 23, Linköping
  Svara

  De senaste fem veckorna i Indien har jag upplevt mer och fått mer nya intryck än på ett helt år hemma i Sverige – det är jätte svårt att sammanfatta allt i några meningar. Indien är fantastiskt. Och kaotiskt. Och stort. Och väldigt väldigt speciellt. Och så kommer lilla jag från lilla Sverige och ska undervisa barnen i engelska. Jag som aldrig undervisat all tidigare! Tur att personalen på plats var så hjälpsam. Vad som var bäst? Barnen förstås! Och känslan av att fixa en enorm utmaning och utvecklas själv på köpet. Win-win, och starkt rekommenderat!