• frivillig-arbeid-sri-lanka-barnehage

Volontärresa: Jobba på förskola på Sri Lanka!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  6,200 sek

Volontärarbeta på en förskola i Kandy i Sri Lanka och lär ut engelska på ett roligt och inspirerande sätt! Du kommer att lära dig massor själv som en bonus.

Första veckan är en introduktionsvecka
Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Kandy
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 6.200:-
3 veckor: 7.700:-
4 veckor: 9.400:-
5 veckor: 11.000:-
6 veckor: 12.700:-
7 veckor: 14.400:-
8 veckor: 16.100:-
9 veckor: 17.800:-
10 veckor: 19.500:-
11 veckor: 21.200:-
12 veckor: 22.900:-
13 veckor: 24.600:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma priser som för 2018 även för resa under 2019.
2018 & 2019
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Colombo
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till förskolan du jobbar på
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska helst boka ditt flyg till Colombo så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen hela dagen, från tidig morgon till midnatt. Vi kan även ordna så att du blir hämtad på flygplatsen redan på lördagen, och då betalar du bara 350 kr extra för mat och boende på lördagen. Om du landar en annan dag än lördag eller söndag ingår inte hämtning. Då kan du antingen ta dig till Kandy med taxi på egen hand eller betala extra för hämtning som vi arrangerar. Projektets sista dag är en fredag, och det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen om du vill. Vi hjälper dig gärna att hitta bra biljetter!
Turistvisum som gäller i 30 dagar söker du på http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm:
http://www.stockholm.embassy.gov.lk.
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Malaria behöver du bara oroa dig för i ett litet område längst i norra Sri Lanka, långt från Kandy. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.


 

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Sri Lanka

Du blir upphämtad på flygplatsen i Colombo på söndagen. Den första veckan  är en gemensam introduktionsvecka för alla nyanlända volontärer, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Måndag: Efter frukost går vi igenom hela programmet, och du får möjlighet att ställa frågor. Du får lära dig grunderna i lankesisk kultur och en språklektion. Vi visar dig runt i Kandy så att du lär dig hitta och på kvällen besöker vi en traditionell dansföreställning.

frivillig-arbeid-sri-lanka-introduksjon

Tisdag: Sri Lanka är bland annat känt för sina kryddodlingar, teplantage och sina ädelstenar. För att få en djupare förståelse för landets historia besöker vi en kryddodling, en teodling och ett ädelstensmuseum. Vi hinner även med ett besök på den brittiska kyrkogården från kolonialtiden och en båttur på Kandy Lake.

Onsdag: Idag får du lära dig laga mat på lokalt vis, och vi besöker ett lokalt tempel där du får lära dig mer om lankesisk buddhism och prova på meditation. Efter tre dagar har du redan lärt dig mer om Sri Lanka än många turister gör på flera veckor!

volontärarbete-srilanka-introduktionsvecka

Torsdag: Vi besöker en lokal familj som visar hur man målar batik på lokalt sätt. Lunch hos familjen ingår. Efter lunch besöker vi en av Sri Lankas största attraktioner: Sri Dalada Maligawa, ett vackert buddhistiskt tempel där enligt legenden en av Buddhas tänder finns. Templet kallas därför ofta ”Temple of the tooth”.Sri Dalada Maligawa sri lanka volontärresa

Fredag: Vi besöker ett hinduiskt tempel, äter indiskt till lunch och får avkopplande ayurveda-massage som avslutning på kulturveckan.

Helgen är ledig. Du kan åka runt på egen hand eller tillsammans med andra volontärer, eller bara ta det lugnt i Kandy.

 

Hur ser vardagen ut på det här projektet?

Som volontär på förskola i Kandy jobbar du tillsammans med förskolornas ordinarie personal, och tidigare erfarenhet från undervisning är inget krav. Förskolorna vi samarbetar med ligger både inne i Kandy och på landsbygden och eleverna kommer mestadels från fattiga familjer.

frivillig-arbeid-barnehage-sri-lanka

 

Du undervisar förskolebarn mellan 4 och 5 år, och i vissa fall även lite äldre skolbarn – särskilt under skolloven, då det bedrivs undervisning under friare former utanför förskolorna. Hur du vill lägga upp arbetet är till stor del upp till dig. Du kommer huvudsakligen att lära ut engelska på ett roligt sätt, men du kan även bli ombedd att delta i annan undervisning inom till exempel musik och drama.

Det kommer att uppskattas extra mycket om du även är med och anordnar aktiviteter utanför skoltid, som idrott och lekar. Det kan också underlätta att ta med sig bilder, planscher, musik och annat som kan göra undervisningen och skoldagen roligare. Volontärjobb ska vara roligt – både för dig och eleverna!

volontär-skola-srilanka

Engelska är mycket viktigt att lära sig för barnen, och som volontär på Sri Lanka gör du det lättare för dem att hitta jobb i framtiden, exempelvis i den snabbt växande turismindustrin i landet. Som volontär på Sri Lanka får du dessutom en unik inblick i lankesiskt vardagsliv och kultur, på ett mycket djupare plan än turister.

 

Det är skollov på Sri Lanka i april, juli, augusti och december. Då arrangeras workshops och undervisning på annat sätt istället. 

Observera att projektet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2018: 1 och 31 januari, 13 februari, 1 och 30 mars, 11-17 april, 30 april, 1 och 29 maj, 15 och 27 juni, 27 juli, 22 augusti, 24 september, 24 oktober, 6 och 20-22 november, 25 december.

2019: 15 januari, 4 och 19 februari, 4 och 20 mars, 11-17 april, 19 april, 1 och 18 maj, 5 juni, 16 juli, 12 och 12 augusti, 13 september, 12 november, 11 och 25 december.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer på Sri Lanka

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i Kandy, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till  tv, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är helt eller mestadels vegetarisk och av lokal karaktär.

volontärresor-srilanka-boende-kandy

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet på volontärboendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Sri Lanka

• Det finns gott om bankomater och affärer i Kandy, så det mesta kan köpas på plats.

• Från oktober till december är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

• Kandy ligger uppe i bergen mitt på Sri Lanka, vilket ger ett svalare och behagligare klimat än längs kusterna. Ingen risk för tsunamis heller!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Lovisa, 21, Malmö
  Svara

  Ungarna var fantastiska, det var så roligt att åka till ”jobbet” varje dag. Det enda negativa var att två veckor var alldeles för kort! Jag hoppas jag får möjlighet att åka tillbaka nästa år. Stort tack för all hjälp från er!

 • Oscar, 20, Nybro
  Svara

  Det var väldigt flexibelt att byta projekt och även byta stad och del utav landet om man så önskade vilket i mitt fall var bra, jag valde också att hoppa över introduktionsveckan då projekten kändes så bra och jag var redan ”varm i kläderna” så att säga då jag kommit in i allt så bra…så sammanfattningsvis så var resan helt fantastisk och jag får tacka så mycket för all hjälp med förberedelser och efter mitt försenade flyg!!

  • Afrim Abazi
   Svara

   Hej tänkte kolla om någon som vet vad tempel heter eller vilken stad det ligger tempel samt där man undervisar barn. Vet att man sover i katugastota, skulle veta vart utanför kandy man jobbar som lärare och renovering av tempel Med vänlig hälsning, Afrim Abazi

 • Catherine
  Svara

  Hej Afrim!

  Jag var på Sri lanka i Maj- Juni 2015.
  Bland annat undervisade engelska jag munkar i ett tempel, minns tyvärr inte namnet på templet tyvärr kan dock säga att det var en bussresa på ca 30minuter från hemmet i Katugastota/ Kandy.
  Renoveringsprojekten kan vara på lite olika ställen i Kandy beroende på vad som behövs att fixa, alternativen som fanns när jag var där var mellan något tempel vid Katugastota eller Hill Country.

  Hoppas svaret kom till nytta!