• frivillig-arbeid-skole-filippinene

Volontärresa: Undervisa på ön Palawan i Filippinerna!

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  5,900 sek

Som volontär på Palawan i Filippinerna har du alla möjligheter att njuta av livet samtidigt som du gör en viktig insats som lärare för barn från fattiga familjer!

Första veckan är en introduktionsvecka till den lokala kulturen
Det går att hoppa över introduktionsveckan om du vill
Du bor på vår lokala samarbetspartners center, 100 meter från stranden!
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
1 vecka: 5.900:-
2 veckor: 7.300:-
3 veckor: 8.900:-
4 veckor: 10.500:-
5 veckor: 12.100:-
6 veckor: 13.700:-
7 veckor: 15.300:-
8 veckor: 16.900:-
9 veckor: 18.500:-
10 veckor: 20.100:-
11 veckor: 21.700:-
12 veckor: 23.300:-

Vill du stanna längre än 12 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.

2018 & 2019
Varje måndag hela året.
Det är skollov följande perioder:
April och maj (2 månader)
Oktober och november (2 veckor)
Jul och nyår (2 veckor)
Under dessa perioder arrangeras istället speciallektioner utanför skolan.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Puerto Princesa
¤ Transfer till Aborlan
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till skolan
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Eventuella visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Puerto Princesa International Airport, Palawan, så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs en söndag. Hämtning på flygplatsen sker mellan kl 10 och kl 17 och ingår i priset, så försök passa in din ankomst efter detta. Om det inte går tar det ca 90 minuter med taxi eller två timmar med buss från flygplatsen till boendet. Vi kan även hämta upp dig under samma tider på lördagen utan extra kostnad, och då betalar du bara 350 kr extra för en extranatt på boendet. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen.
Är du svensk medborgare behöver du inte söka om visum i förväg – ska du stanna på Filippinerna i högst 30 dagar behöver du inget visum alls, och ska du stanna mellan 31 och 59 dagar söker du om visum på flygplatsen när du landat. Ska du stanna ännu längre går det att förlänga visumet på plats. Du kan även skaffa visumet på Filippinernas ambassad i Oslo (via post) innan avresa, om du föredrar det. Ambassaden i Oslo hanterar även svenska visumansökningar, eftersom Filippinerna inte har någon ambassad i Sverige.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Det finns en risk att drabbas av malaria på Palawan. Prata med din husläkare eller vaccinationscentral om vilket skydd du behöver. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Palawan är ett paradis – men det behövs volontärer även här!

Palawan är en långsmal ö längst västerut i den filippinska övärlden, och kallas ofta ”Den sista utposten”. Klimatmässigt och geografiskt påminner ön mer om närliggande Borneo än om om resten av Filippinerna. Flera säsonger av Robinson har spelats in på småöarna runt Palawan, och vid en första anblick är det ett paradis med fantastiska stränder och ett djur- och naturliv i världsklass.

Palawan blev framröstad som ”världens bästa ö” av den mycket ansedda resetidningen Condé Nast Travelers läsare 2014! Men skrapar man lite på ytan upptäcker man att det finns fattigdom och stora sociala problem även här, och behovet av volontärer är stort.

volonär-palawan-filippinerna

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Filippinerna

Du blir upphämtad på Puerto Princesa International Airport på söndagen.  Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka för alla nyanlända volontärer, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området. Introduktionsveckan är valfri på Palawan – du kan välja att vara med på den eller att börja volontärjobba direkt på måndagen den första veckan.

frivillig-arbeid-filippinene-introduksjonsuke

måndagen börjar vi med en introduktion till den lokala kulturen och traditioner på Filippinerna. Du får information om vad du ska göra och inte göra för att respektera lokalbefolkningen och få ut så mycket som möjligt av din tid som volontär på Palawan. Vi tar dig med på en rundvandring i området så att du lär dig hitta. På kvällen väntar en välkomstmiddag tillsammans med de andra nyanlända volontärerna.

Tisdagen börjar vi med en språklektion. Även om de flesta pratar mer eller mindre engelska kan det vara bra att kunna några grundläggande fraser på palawano, som det lokala språket heter, och på eftermiddagen väntar en lektion i matlagning på palawankt vis. Resultatet hamnar på middagsbordet!

onsdagen besöker vi öns största stad Puerto Princesa, ett populärt turistmål som flera gånger blivit utsett till Filippinernas ”cleanest and greenest”! Här väntar en heldag med det bästa stan har att erbjuda.

volontär-palawan-filippinerna-introduktion

Torsdagen bjuder på utflykter på närmare håll – i området kring Narra – och vi besöker den lokala marknaden och ett populärt vattenfall där den som vill kan simma. Vi hinner även med en briefing om de olika volontärprojekten på Palawan innan det är dags för middag.

Fredagen ägnar vi åt att förbereda dig för ditt volontärarbete på bästa sätt, och efter lunch får du prova på att mjukstarta volontärjobbandet, så att du vet vad som väntar kommande vecka.

Helgen är ledig. Du kan åka runt på egen hand, njuta av en dag på stranden eller bara ta det lugnt och koppla av.

 

 

Hur ser vardagen ut som volontärlärare på Palawan?

Utbildning är nyckeln till en bättre framtid, och att vara duktig på engelska är en grundförutsättning både när det gäller fortsatta studier och arbete. Barnen kommer mestadels från fattiga familjer på landsbygden, och som volontär här kommer du att aktivt bidra till att förbättra deras chanser till en ljusare framtid. Som volontärlärare på Filippinerna får du stöd och hjälp av vår koordinator och skolans ordinarie engelskalärare, och tidigare erfarenhet från undervisning  är inget krav.

volontärresor-filippinerna-undervisning

Du undervisar barn mellan 7 och 16 år. Hur du vill lägga upp undervisningen är till stor del upp till dig. Du kan använda de kursböcker som finns, eller jobba mer fritt med tyngdpunkt på att prata och förstå talad engelska.  Det kommer att uppskattas extra mycket om du även är med och anordnar aktiviteter utanför skoltid, som idrott och lekar. Det kan också underlätta att ta med sig bilder, planscher, musik och annat som kan göra undervisningen och skoldagen roligare. Volontärjobb ska vara roligt – både för dig och eleverna!volontär-palawan-filippinerna-undervisning

Du jobbar 9.30-11.30 och vi serverar lunch kl 12. Eftermiddagens undervisningspass ligger mellan kl 13.30 och 15.30. Kl 16 förbereder du morgondagens aktiviteter tillsammans med vår koordinator. Middagen står på bordet kl 18.

 

Under skolloven arrangeras workshops och lektioner utanför skolan.

Det är skollov på Palawan under följande perioder:

2018: 17 december – 2 januari 2019

2019: 1 april – 10 juni, 21 oktober – 4 november, 16 december – 6 januari 2020

 

Projektet gör uppehåll på följande lokala helgdagar: 

2018: 24, 25 och 31 december.

2019: 1 januari, 5 och 25 februari, 9 och 18-19 april, 1 maj, 6 och 12 juni, 12, 21 och 26 augusti, 1 november, 24-25 och 30-31 december.

Under de dagarna arrangeras istället aktiviteter för barnen i byn, utom under jul och nyår – då kan du istället vara med och fira med lokalbefolkningen!


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer på Palawan

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i Aborlan, ungefär mitt på öns östra kust, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär. Det finns wifi på boendet, räkna dock med att det inte går snabbt. Närmsta strand ligger 100 meter från boendet, men här finns det ganska gott om brännmaneter ibland – så om du vill simma rekommenderar vi att du går en en annan strand, en kvart bort.

Du handtvättar din egen tvätt, eller så kan du lämna in den för en billig penning. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

volontärboende-palawan

 

Att tänka på inför din volontärresa till Filippinerna

• Närmsta stad heter Narra och ligger ca 30 minuter med bil från boendet. Där finns bankomater och det mesta annat du kan tänkas behöva.

• Palawan har ett behagligare klimat än stora delar av Filippinerna, med regn som är mer jämnt fördelat under året och en behaglig medeltemperatur året runt.

• Det är även mindre risk att utsättas för brott på Palawan än exempelvis i Manila eller Cebu.

 

Det här projektet passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands och jobba med barn.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Therese, 29, Sollentuna
  Svara

  Hej! Här kommer svaren på era frågor!

  Vad var det bästa med resan?
  – Allt! Att åka iväg som volontär var ett av de bästa besluten jag någonsin tagit! Att få träffa alla fantastiska människor och lära känna en ny kultur var helt fantastiskt. Men om jag måste välja en sak som var bäst med resan så var det att träffa alla underbara barn!

  Skulle du rekommendra andra att jobba som volontärer på det här projektet genom oss?
  – Utan tvekan.

  Varför/varför inte?
  – Ni har varit otroligt behjälpliga genom hela processen och alltid svarat på frågor snabbt. Det har gått smidigt och jag har fått relevant information i god tid.

  Var det något du inte var nöjd med? Om ja, har du några förslag på förbättringar?
  – Såhär i efterhand, så hade jag nog sett att jag hade fått ytterligare information om hur vad boendet var utrustat med och vilka typer av kläder som är att föredra. När man arbetar med projektet i skolan, så måste man ha kläder som täcker axlarna och knäna. Den informationen hade jag inte fått t.ex. och det hade varit bra att få den innan jag åkte.

  Har du några tips och råd till de som funderar på att arbeta på skolprojektet på Palawan?
  – Boka! Du kommer inte ångra dig. Det är krävande emellanåt att vara lärare åt 30 glada barn med spring i benen. Men man får så otroligt mycket tillbaka och att lära känna dessa barn var helt fantastiskt! Undervisning är nyckeln till deras framtid och genom att åka dit som volontär och undervisa dem, är du en del av deras framgång. Det är den bästa upplevelsen någonsin!