• undervisning-vietnam

Volontärresa: Undervisa på en skola utanför Hanoi i Vietnam!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  9,400 sek

Här får du en unik möjlighet att uppleva livet på landsbygden i Vietnam, på ett litet volontärprojekt. Du bor tillsammans med andra volontärer på ett guesthouse och har även möjlighet att kombinera undervisningen med att hjälpa till på ett barnhem för barn med olika funktionshinder.

Du bor på guest house, i eget rum om du inte vill dela med någon
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Engelska på gymnasienivå

2019
1 vecka: –
2 veckor: 9.400:-
3 veckor: 10.700:-
4 veckor: 12.000:-
5 veckor: 13.300:-
6 veckor: 14.600:-
7 veckor: 15.900:-
8 veckor: 17.200:-

Vill du välja en annan reslängd än vad som finns här? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2019 även för projektstart under 2020.
2019 & 2020
Varje måndag hela året, men under skolloven ordnas bara speciallektioner under vissa veckor – kolla med oss innan du bokar! Under det vietnamesiska nyåret i slutet av januari/februari är det här projektet stängt.
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i Hanoi
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker din hemförsäkring)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du bör boka ditt flyg till Hanoi så att du landar dagen innan projektet börjar. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Ska du stanna i Vietnam i högst 15 dagar behöver du inte ansöka om visum i förväg. Du får det när du landar i Vietnam.

Ska du vara i Vietnam i 16-30 dagar kan du skaffa e-visum på https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn. Se upp för bluffsidor! Sedan Vietnam införde e-visum i början av 2017 har det ploppat upp flera sidor som påstår sig ordna visum men som bara tar betalt utan att skicka något.

För vistelser på längre än 30 dagar måste du ordna visum på Vietnams ambassad i Stockholm. Visumet du får i Sverige ger dig tillåtelse att stanna i Vietnam i 30 dagar. När du väl är i Vietnam kan du söka förlängning av ditt visum. Man brukar kunna få stanna ytterligare 30 dagar. Därefter kan det vara möjligt att förlänga med 10 dagar till men då måste man visa upp en flygbiljett ut ur landet inom dessa 10 dagar. Tänk på att visumet är giltigt för inresa i sex månader från det datum det utfärdats, så ansök inte för tidigt. Du kan läsa mer om visum till Vietnam här: http://www.vietnamemb.se/en/service/visa.html

Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Koleravaccin kan också vara bra att ta. Malaria finns ibland i norra Vietnam – kolla med en vaccinationscentral innan du åker. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbete som lärare i en fattig by i norra Vietnam

Det här undervisningsprojektet drivs i samarbete med våra vänner på centret för barn med funktionshinder i Bavi, och passar perfekt för dig som vill hjälpa barn från mycket fattiga familjer till en bättre framtid, men inte känner dig helt bekväm med att jobba med barn med handikapp. Det går även utmärkt att kombinera de båda projekten, dock är kortaste tiden per projekt 2 veckor.

Skolan ligger mycket vackert på den vietnamesiska landsbygden, ungefär 5 mil från Hanoi. Områdets rika bördiga mark ger ett landskap med mycket flora och fauna och ett sagoland för den naturintresserade. Bavi ligger en mil från Son Tay, en liten stad med alla moderna bekvämligheter och en intressant historia. Till Hanoi tar det 90 minuter med buss.

volontärarbete-skola-vietnam

Du undervisar barnen i engelska några timmar varje vardag. Du undervisar ensam om du känner dig bekväm med det, eller tillsammans med skolans ordinarie lärare eller andra volontärer. Om du vill får du även gärna delta i andra lektioner och aktiviteter, som idrott, lek och spel, både på och utanför skolan. Som volontär i Vietnam har du stora möjligheter att göra verklig skillnad i fattiga barns liv. Det handlar inte bara om att lära dem engelska, utan kanske minst lika mycket om att någon bryr sig och ser dem!

Barnen är mellan 7 och 11 år, och du jobbar ca 8.30 till 16.30 med två timmars lunchrast.

Observera att det är sommarlov i Vietnam i juni, juli och augusti. Det här projektet är öppet även då, men ser lite annorlunda ut – skolan arrangerar sommarlektioner för barn i alla åldrar och under friare former.  Det är även ett kortare lov i februari, då det vietnamesiska nyåret firas, och lite spridda kortare lovperioder under året – kolla gärna med oss för detaljer innan du bokar!

volontärarbete-undervisning-vietnam

 

Boende för våra volontärer

Du bor på guest house ca 5 kilometer från skolan. Du får tillgång till cykel och kan njuta av härliga cykelturer genom den vietnamesiska landsbygden till och från centret på morgnar och eftermiddagar. Vår lokala koordinator visar var den bästa maten finns, och kan även tipsa om var du får tag i specialkost för den som vill ha det. Maten ingår i priset.

Du handtvättar din egen tvätt, eller lämnar in den på tvätt för en billig penning. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för barnen och lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

volontärarbete-fritid-vietnam

 

Att tänka på inför din volontärresa till Vietnam

• Hanoi har ett behagligt klimat. Varmast är det i från maj till september men temperaturen går sällan över 30 grader. Det regnar också mycket under sommaren.

• Vintern är sval och torr, som fin svensk sommar, och på nätterna går temperaturen sällan under 10 grader. Ta med en varm jacka.

• Ta gärna med bilder hemifrån, det kommer att uppskattas av barnen, personalen och volontärer från andra länder att se hur du har det hemma.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback