• Volontärresa till Bali och undervisa på skola

Volontärresa: Undervisa i Ubud på Bali!

På Bali behövs både erfarna lärare och nybörjare – din tidigare erfarenhet avgör hur mycket ansvar och eget arbete du tilldelas. Men även du som aldrig undervisat tidigare kommer att välkomnas med öppna armar! Du undervisar i engelska, och kommer även att få vara med och arrangera idrott, spel och lekar för barnen.

Första veckan är en introduktionvecka
Du bor i volontärcenter i Ubud, som är Balis kulturella medelpunkt
Minimiålder: 18 år
Maxålder: Ingen övre gräns.
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 5.900:-
3 veckor: 7.400:-
4 veckor: 9.000:-
5 veckor: 10.600:-
6 veckor: 12.200:-
7 veckor: 13.800:-
8 veckor: 15.400:-
9 veckor: 17.000:-
10 veckor: 18.600:-
11 veckor: 20.200:-
12 veckor: 21.800:-
13 veckor: 23.400:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.
2018 & 2019
Varje måndag
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen på Bali
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till skolan
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Bali (Denpasar flygplats) så att du landar mellan kl 06 och 20 dagen innan projektet börjar, dvs söndagen. Då ingår gratis hämtning på flygplatsen. Om du landar en annan dag eller senare på söndagskvällen kostar hämtningen 350 kr extra. Kommer du till Bali tidigare i veckan kan vi även hämta dig upp dig i Ubud på söndagen utan extra kostnad. Sista dag på projektet är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Du behöver skaffa visum på Indonesiens ambassad i Stockholm innan du åker. Du kan antingen göra det personligen eller via post. Visumet du ska söka heter ”B-211” (Social Visa) och det tar högst tre arbetsdagar att utfärda. Med det visumet kan du stanna i Indonesien i upp till 60 dagar, och det går att förlänga på plats upp till fyra gånger.

Du behöver bifoga ett inbjudningsbrev som du får av oss när du har bokat, och vi hjälper dig självklart genom visumprocessen utan kostnad. Läs mer här:
http://indigotravel.se/nya-visumregler-for-volontararbete-pa-bali/
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B. Malaria finns inte på Bali.

 

Introduktionsveckan – en bra start på din tid som volontär på Bali

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka i Ubud (uttalas ”O-bood”) – Balis kulturella centrum. Under veckan får du lära dig grunderna om den balinesiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Måndag: Vi börjar veckan med en genomgång av programmet, och därefter får du delta i en föreläsning och diskussion om balinesisk kultur. Efter lunch besöker vi Ubud Monkey Forest, eller ”Sacred Monkey Forest Sanctuary” som det egentligen heter. Det är en av Ubuds största turistattraktioner. Här bor runt 600 långsvansade makaker, och det går bra att mata dem om du vill. Det finns bananer att köpa på på plats. Aporna är inte rädda för människor, men vi rekommenderar att inte låta dem klättra på dig och du ska självklart inte försöka lyfta upp dem. Att bli biten eller riven av en apa är ingen bra start på din resa, och det är bättre att betrakta dem på lite avstånd. Inom området finns också tre intressanta hinduiska tempel från 1300-talet som är väl värda ett besök.

På kvällen väntar en välkomstmiddag med balinesisk mat och traditionell dans i Ubud Palace, där Balis kungafamiljer bodde en gång i tiden. Nu är palatset öppet för allmänheten, och ger en intressant inblick i balinesisk arkitektur och kultur.

bali-kulturvecka-volontär

Tisdag: Lektion i det lokala språket – balinesiska – på förmiddagen. Balinesiska talas av mindre än 4 miljoner människor och är inget lätt språk att lära sig, men om du kan några ord och fraser kommer att det att imponera på lokalbefolkningen och göra deras leenden ännu bredare! Efter lunch tar vi en rundtur i området och besöker bland annat en av Bali berömda risterrasser, som inte bara är vackra att titta på utan funktionella. I kuperat landskap gäller det att hindra avrinning och erosion. Vi får samtidigt en inblick i det fridfulla vardagslivet på landet på Bali.volontärarbete-bali-kulturintroduktion

Onsdag: Ytterligare en språklektion på förmiddagen, och efter lunch får du lära dig att måla batik på lokalt sätt. Ska du göra det någonstans är Bali det bästa stället – ordet batik härstammar från Indonesien och här är man experter på det. Batikmålning passar alla åldrar.

Torsdag: Matlagningskurs på förmiddagen – lär dig laga balinesisk mat. Resultatet äter vi förstås till lunch! Eftermiddagen blir ännu en workshop: du får göra din egen Canang Sari, en liten korg med ris och blommor som de flesta hinduer på Bali ger som tack till gudarna varje dag, eller så ofta de har möjlighet.

frivillig-arbeid-bali-indonesia

Fredag: Introduktionsveckan fortsätter i religionens tecken, och avslutas med ett besök på Pura Tirta Empul – Balis mest kända tempel. Det började byggas år 962 och är tillägnat Vishnu. Templet är känt för sitt heliga och rena källvatten, och många av Balis invånare kommer ofta hit för ett renande bad. Var beredd på att vattnet är kallt!

Pura Tirta Empul bali volontär

Helgen är ledig. Du kan till exempel upptäcka mer av Bali på egen hand eller med de andra volontärerna, eller koppla av på någon av de många stränderna.

Här hittar du en video från vår volontär Emilia, som var på Bali i 8 veckor våren 2015 – lite fritidstips! 

 

Vad gör man som volontärlärare på Bali?

Den totala arbetstiden per dag är ca fem timmar, varav två används till förberedelser på förmiddagarna och tre till undervisning på eftermiddagarna. Du undervisar antingen på en lokal skola eller på vår lokala samarbetsarbetspartners undervisningscenter. Du undervisar antingen ensam, om du känner dig bekväm med det och har tidigare erfarenhet från undervisning, eller tillsammans med en lokal samordnare eller en annan volontär.

volontärarbete-bali-undervisning-skola

Glöm traditionella engelskalektioner – här är det bara din fantasi som sätter gränserna! Lektionerna kan innefatta lekar, sång, musik, idrott, ritande eller något annat som gör att barnen tycker att det är roligt att lära sig engelska och blir motiverade att fortsätta. Volontärarbete ska vara roligt – och det är det här!

Du kommer garanterat att mötas av leenden och glädje – lokalbefolkningen på Bali är kända för sin vänlighet och öppenhet, och barnen är förstås inga undantag!

volontärresa-skola-bali

 

Undervisningsprojektet är stängt under följande lokala helgdagar:

2018:

 • 21 september
 • 12-13 oktober (det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)
 • 17 oktober (det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)
 • 24 december – 4 januari 2019 (det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)

Den 27 november till 8 december är det examensveckor, och färre elever än vanligt deltar i engelskundervisningen.

2019:

 • 1-4 januari (helgdagar – det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)
 • 5-9 mars (examensvecka – det går bra att jobba för förskolan istället)
 • 16 och 21 mars
 • 21-25 maj (examensvecka – det går bra att jobba för förskolan istället)
 • 28 maj – 7 juni (helgdagar – det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)
 • 17 augusti
 • 12 och 17 oktober
 • 3-7 december (examensvecka – det går bra att jobba för förskolan istället)
 • 24 december – 4 januari (helgdagar – det går bra att jobba med skolrenovering och städning istället)

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer

Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Pejeng, strax utanför Ubud, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. I mån av plats finns det möjlighet att uppgradera till ett privatrum mot en extra kostnad.

volontärboende-ubud-bali

Du får tillgång till wifi, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna – brunch och middag). Maten är mestadels lokal, och ris eller nudlar är basen i de flesta rätter. Det finns vegetariska alternativ.

volontärboende-ubud-bali2

Du handtvättar din egen tvätt, eller kan lämna in den för maskintvätt för en liten extrakostnad. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning – det är inte att rekommendera under hälsoveckan. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. I volontärhuset får du inte dricka alkohol. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt deltagande.

 

Att tänka på inför din volontärresa till Bali

• Det finns många bankomater och affärer i Ubud, så det mesta går att köpa på plats.

• Om du vill ringa hem kan du enkelt köpa ett nytt SIM kort i de allra flesta butiker, vår personal på plats hjälper dig gärna.

• Det är regnperiod på Bali från december till mars – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Riitta och Anette, 50+
  Svara

  Första veckans introduktionsvecka innehåller bra med aktiviteter och språkklass vilket ger en bra introduktion till och överblick över kultur samt den närmaste omgivningen.

  Den andra veckans undervisning upplevdes som en rivstart. Vi samlades utanför Green Lions kontor för att bli transporterade ut till skolorna. Barnen här på Bali har delvis en annan fostran än den vi är vana vid så det blev lite krock i starten. Krocken kan givetvis delvis beror på våra olika förväntningar på varandra. Eleverna vill leka och ha roligt medan vi volontärer har ett krav på oss om att hålla en undervisning som utvecklar deras engelska, vilket är vårt huvuduppdrag. Vi uppfattar att behovet är stort gällande engelska undervisning, oavsett inriktning man väljer inom volontärarbetet.

  Vi uppfattar att det är en skillnad mellan pojkar och flickor och att pojkar kan värderas högre. Ett tips innan ankomst till Bali är att man förbereda sig hemma. Har man ingen vana för undervisning är det ett bra tips att tala med någon pedagog och få tips och råd innan man åker. Barn har olika behov beroende på sin ålder. Vi har även hört av andra volontärer som inte haft erfarenhet av undervisning, att de innan avresa önskar att de tag in mer information om hur man undervisar, för att göra ett bättre arbete utifrån de förutsättningar som finns här.

  De volontärer som kommer till Bali är i varierande åldrar, de flesta runt 20 års åldern men även äldre förekommer. Det går bra att resa ensam som volontär. Gemenskap uppstår på de olika homestay som finns runt om i Ubud och som man blir placerad vid. Personalen är tillmötesgående och väldigt hjälpsamma. Volontärerna brukar också hjälpa varandra med tips och råd inför undervisning.

  Volontärboendet är enkelt men förhållandevis rent. Man får enkel kost tre gånger om dagen och på helger får man två gånger om dagen. Man är ledig varje helg och många passar då på att åka iväg på olika resemål runt om på Bali.

  Vi har trivts väldigt bra med vårt volontärarbete och med den lokala organisationen i Ubud. Vi tycker de ger en bra introduktion om Bali. Bali är en fantastiskt fin ö, lätt att resa runt i. Finns många vackra platser att besöka om man vill. Fritidsproblem finns inte, oavsett vilka aktiviteter man är intresserad av, finns något för alla!

 • Emilia
  Svara

  Denna resan är bland det bästa jag har gjort! Mina 8 veckor på Bali skulle jag inte byta mot något annat.
  Det var så fint att få lära känna barnen och få hjälpa dom att lära sig engelska. Både Indigo och Green Lion (dom som har hand om en i Ubud) var båda väldigt hjälpsamma med allt!
  Bali är en fantastisk plats, alla människorna är så vänliga och Ubud är verkligen en plats att älska.
  Så om ni är intresserade av detta projektet eller något annat på Bali, tveka inte!

  Har lagt ut lite bilder på min blogg från och under resan —–> http://eewmiliaa.blogg.se/category/tva-manader-pa-bali.html

 • Dita, 24, Falun
  Svara

  Jag vill tacka er för all den hjälp jag fått inför volontärresan! Utan det hade jag inte känt mig så säker och bekväm med resan. Jag är otroligt nöjd med både min insats och personalen på Green Lion på Bali 🙂

 • Hanna Svantesson
  Svara

  Jag har trivts jättebra med programmet här, Green Lion och projektet har varit över mina förväntningar! 🙂 Tillmötesgående personal och kul och utmanande projekt!