• volontärresor-sri-lanka-undervisa-munkar

Volontärresa: Undervisa munkar på Sri Lanka!

 • Destination:
 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  3,900 sek

Ett specialprojekt för dig som är intresserad av buddhism, och vill kombinera ditt volontärarbete med kulturutbyte och att lära dig mer om theravadhabuddhismen. Välj mellan att volontärarbeta i Kandy eller i Hanguranketha, en timme sydost om Kandy. 

Du jobbar med projektet i minst en vecka*
Det här är lika mycket kulturutbyte som volontärarbete!
Minimiålder: 18 år
Maxålder: 65, men det är flexibel gräns
Förkunskapskrav: Engelska på gymnasienivå

2019
1 vecka: 3.900:-*
2 veckor: 5.600:-
3 veckor: 7.300:-
4 veckor: 8.900:-
5 veckor: 10.700:-
6 veckor: 12.500:-
7 veckor: 14.300:-
8 veckor: 15.900:-
9 veckor: 17.700:-**
 
*Kortast möjliga volontärvistelse är 2 veckor, men det går bra att kombinera det här projektet med kulturveckan eller med något av våra andra projekt på Sri Lanka. 
**Vill du stanna längre än 9 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2019 även för projektstart under 2020.
2019 & 2020
Alla måndagar, men det här projektet är inte tillgängligt i april, juli, augusti, november och december.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Colombo
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till templet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt, men oftast räcker hemförsäkringen)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska helst boka ditt flyg till Colombo så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen fram till klockan 21.00. Vi kan även ordna så att du blir hämtad på flygplatsen redan på lördagen, och då betalar du bara 350 kr extra för mat och boende på lördagen.
Om du landar en annan dag än lördag eller söndag ingår inte hämtning. Då kan du antingen ta dig till Kandy med taxi på egen hand eller betala extra för hämtning som vi arrangerar.
Projektets sista dag är en fredag, och det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen om du vill. Vi hjälper dig gärna att hitta bra biljetter!
Turistvisum som gäller i 30 dagar söker du på http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm:
http://www.stockholm.embassy.gov.lk.
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot hepatit A och B samt i vissa fall tyfoidfeber. Malaria finns inte på Sri Lanka. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällarna.

 

Volontärarbete med engelskundervisning för buddhistmunkar och noviser

Din huvudsakliga uppgift är att undervisa munkar och munknoviser i engelska – både genom att prata engelska med dem och genom skriv- och läsövningar.

Kreativitet uppskattas, och du får gärna blanda in andra ämnen än ren engelskträning – exempelvis miljöfrågor, geografi, matematik eller annat som intresserar dig. Självklart är religion och buddhism också något som är intressant att ta upp och diskutera, och vi hoppas och tror att du kommer att lära dig mycket själv.

volontär-undervisa-munkar-srilanka

Vissa av munkarna kommer att stanna i templet hela livet, medan andra att leva mer ”vanliga” liv förr eller senare. Det är vanligt att familjer placerar sina söner i ett tempel en kortare eller längre tid, för att studera buddhism, men även för att lära sig annat. Ibland är fattigdom en bidragande orsak till att pojkar bor i tempel och studerar i tempelskolor, ibland är det främst av religiösa skäl.

frivillig-arbeid-sri-lanka-munkar

Engelska är viktigt att lära sig vare sig man ska förbli munk eller senare vill studera vidare och hitta jobb, exempelvis i den snabbt växande turismindustrin i landet. Som volontär på det här projektet får du en unik inblick i lankesiskt vardagsliv och kultur, på ett mycket djupare plan än turister – och är du intresserad av buddhism kommer det att vara extra givande.

 

Välj mellan två destinationer för din volontärresa

Det här projektet är tillgängligt på två platser: Kandy och Hanguranketha. I Kandy bor du under kulturveckan (om du väljer att vara med på den), och här jobbar även flertalet av volontärerna från vecka 2, fördelade på flera olika projekt. Om du vill ha många volontärer att umgås med rekommenderar vi att du stannar i Kandy, som är Sri Lankas näst största stad.

Om du hellre vill ha färre västerlänningar omkring dig och uppleva vardagslivet i en mindre stad på Sri Lankas högland kan Hanguranketha vara ett bättre alternativ. Hanguranketha ligger ca en timmes resväg sydost om Kandy, ungefär halvvägs på vägen till Nuwara Eliya.

I Hanguaranketha deltar de äldre munkarna ofta i ceremonier under dagen, och barnen studerar även andra ämnen, så engelskundervisningen oftast koncentrerad till ca två timmar på förmiddagarna. Om du även vill jobba på eftermiddagarna finns det möjlighet att undervisa skolbarn i engelska efter skolan, eller att hjälpa till med renovering av tempel, skolor och andra viktiga byggnader efter lunch.

karta sri lanka

 

Det här projektet tar inte emot volontärer i april, juli, augusti och november. Det gör även uppehåll på följande lokala helgdagar:

2019: 15 januari, 4 och 19 februari, 4 och 20 mars, 11-17 april, 19 april, 1 och 18 maj, 5 juni, 16 juli, 12 och 12 augusti, 13 september, 12 november, 11 och 25 december.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Kombinera ditt volontärarbete på Sri Lanka med en kulturvecka!

Vill uppleva mer av Sri Lanka än bara volontärarbetet? Anmäl dig till kulturveckan i Kandy också! De flesta bokar kulturveckan som inledning på sin volontärresa, men det går även att lägga den som avslutning eller som en paus i arbetsveckorna.

 

Boende för våra volontärer på Sri Lanka

Under introduktionsveckan bor du på vår lokala samarbetspartners center i Kandy, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till  tv, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är helt eller mestadels vegetarisk och av lokal karaktär.

volontärresor-srilanka-boende-kandy

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet på volontärboendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

Om du väljer att volontärarbeta i Hanguranketha bor du även där tillsammans med andra volontärer, i ett mysigt litet hus med fin trädgård. Huset ligger några kilometer från centrala Hanguranketha.

volontärboende Hanguranketha

 

Att tänka på inför din volontärresa till Sri Lanka

• Det finns gott om bankomater och affärer i Kandy, så det mesta kan köpas på plats.

• Från oktober till december är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

• Kandy och Hanguranketha ligger uppe i bergen mitt på Sri Lanka, vilket ger ett svalare och behagligare klimat än längs kusterna.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback