• volontärarbete-indien-goa-slum-skola

Volontärresa: Undervisa kringresande barn i Goa!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  5,600 sek

Hjälp barn från fattiga, kringresande familjer i Goa till en utbildning genom volontärarbete på vår samarbetspartners egen skola!

Första veckan är en introduktionsvecka
Du jobbar med barnen i minst en vecka
Du bor på vår samarbetspartners center i Saligao

2017
2 veckor: 5.600:-
3 veckor: 7.100:-
4 veckor: 8.700:-
5 veckor: 10.400:-
6 veckor: 12.100:-
7 veckor: 13.800:-
8 veckor: 15.500:-
9 veckor: 17.200:-
10 veckor: 18.900:-
11 veckor: 20.600:-
12 veckor: 22.300:-
13 veckor: 24.000:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2017 även för projektstart under 2018.

2017
Januari: 2, 16
Februari: 6, 20
Mars: 6, 20
April: 3, 17
Maj: 1, 15
Juni: 5, 19
Juli: 3, 10, 17, 24
Augusti: 7, 21
September: 4, 18
Oktober: 2, 16
November: 6, 20
December: 4, 18
 
2018
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen på Goa
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till skolan
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Goa (Dabolim flygplats) så att du landar dagen innan projektet börjar. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
CKGS i Stockholm har i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien. Om du ska stanna i Indien i högst 30 dagar kan du ansöka om e-visum. För längre vistelser än 30 dagar är processen lite krångligare, men det är normalt inga problem att få turistvisum som gäller i upp till 6 månader från det datum det utfärdats. Läs mer på http://www.in.ckgs.se/.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. På det här projektet rekommenderar vi även rabiesvaccination, om du inte har det sedan tidigare. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Goa. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Introduktionsveckan – en bra början på din tid som volontär i Indien

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i Goa.

På måndagen går vi igenom praktiska detaljer och schemat, och eftermiddagen åker vi runt i Goa så du blir bekant med omgivningarna och de andra volontärerna. På tisdagen får du lära dig grunderna om Indiens historia, får prova på att laga indisk mat och vi går igenom vad du ska göra och inte göra i Goa och resten av Indien.

frivillig-arbeid-i-india-goa

Onsdagen ägnas åt yoga och meditation, en genomgång av Indiens religioner och ett besök i ett hinduiskt tempel. På torsdagen blir det mer yoga och meditation, och vi besöker ett kryddplantage. Vi hinner även med att besöka några av Goas många stränder, och äter middag på en av dem.

På fredagen besöker vi Goas huvudstad Panjim, och den gamla stadskärnan i Goa där vi bland annat gör ett stopp i den berömda kyrkan St. Francis Xavier. På kvällen går vi och ser en Bollywood-film.

volontärresa-indien-introduktionsvecka-goa

Helgen är ledig, och du kan till exempel upptäcka mer av Goa på egen hand, koppla av på någon av Goas många stränder eller fortsätta utöva den yoga och meditation du lärt dig eller umgås med de andra volontärerna. Vecka 2 börjar du volontärarbeta!

 

Undervisa på en mycket speciell skola

Den här skolan öppnades i september 2016 och drivs av vår lokala samarbetspartner i Goa. Den är deras sätt att mer långsiktigt och regelbundet hjälpa en del av de många barn från fattiga familjer i området Aldona i norra Goa till en organiserad skolgång. De har varit aktiva med volontärer här i flera år, och åker även runt i området och söker upp barn i behov av hjälp och stöd – men den här skolan är nu den fasta punkten i tillvaron för många av barnen.

Barnen som går i den här skolan kommer mestadels från familjer från norra Indien, där arbetslösheten och fattigdomen är mer utbredd än i Goa. Många av familjerna har inget fast hem längre, utan reser runt och arbetar där de hittar någon som är villig att betala dem några kronor om dagen för hårt fysiskt arbete. Ju längre de är borta från sin hemregion, ju mer missar barnen av skolgången där, och de flesta har tvingats sluta skolan – om de ens har fått möjlighet att börja. För att bidra till familjens försörjning måste de ofta istället jobba med samma typ av hårda arbete som sina föräldrar. Det handlar ofta om vägarbete och liknande.volontärresa-skola-i-slummen-goa

Det finns en kommunal skola i området som barnen erbjuds att få gå i om de stannar en längre tid – men de flesta väljer att inte göra det. Skolan ligger 5 kilometer bort, och det finns inget annat sätt att ta sig dit än att gå. Dessutom saknar många av familjerna pengar till att köpa skoluniformer och betala undervisningsavgiften för sina barn, och den här sortens kringresande familjer har en tradition av att sätta arbete framför skola, även för yngre barn. Därmed får barnen aldrig en chans att få en utbildning och bryta kedjan av fattigdom.

volontärarbete-indien-goa-skola-

 

Därför har den här skolan öppnats. Den ligger inom rimligt gångavstånd för barnen, undervisningen är gratis och ingen skoluniform krävs. Undervisningen sker till stor del av volontärer, som även bidrar ekonomiskt till driften genom volontäravgiften. Som volontär på det här projektet undervisar man inte i ett klassrum varje dag, utan får bland annat vara med och bidra till det här:

 • Undervisa barn från kringresande familjer i åldersgruppen 5 till 14 år, främst i engelska
 • Undervisa ungdomar och unga vuxna i yrkesinriktade ämnen som exempelvis bokföring, hantverk och datorkunskap
 • Bidra till att förbättra infrastrukturen i byn genom att förbättra vägar, bygga toaletter, konstruera system för att ta vara på regnvatten och skapa små bibliotek
 • Skapa workshops i hälsovård, hygien och näringslära
 • Bidra till ökad kunskap om sopsortering och miljömedvetenhet
 • Hjälpa till att ta hand om barn i förskoleåldern när föräldrarna arbetar
 • Organisera sommarläger och fotbollslektioner

frivillig-arbeid-goa-india-skole

 

Rent praktiskt jobbar man huvudsakligen med följande:

 • Undervisa och ordna aktiviteter för förskoleklasser från klockan 9 till 12 (juni till april)
 • Ordna eftermiddagslektioner för de äldre barnen klockan 15 till 17 (juni till april)
 • Vara med och arrangera sommarläger på förmiddagarna i april och maj
 • Coacha och delta i fotboll och/eller schack klockan 16 till 18
 • Lära ut datakunskap, bokföring, hantverk och andra yrkeskunskaper till unga vuxna från klockan 17 till 19 (hela året)

 

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få.
http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar

2017: 15 och 25 augusti, 2 och 18 oktober, 25 december.

2018: 1 och 26 januari, 29-30 mars, 1 maj, 15 juni, 15 och 22 augusti, 13 september, 2 och 19 oktober, 7 och 23 november, 24-26 december, 31 december – 2 januari 2019.

 

Boende för våra volontärer i Goa

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i Saligao, cirka 30 minuter från berömda Anjuna Beach och 20 minuter från Calangute Beach, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten och västerländska toaletter. Du får tillgång till wifi, tv, dvd-spelare, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är en blandning av indisk och västerländsk mat och är helt eller mestadels vegetarisk.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

frivillig-arbeid-india-goa-bolig

 

Att tänka på inför din volontärresa till Indien

• Det finns många bankomater och affärer i Goa, så det mesta går att köpa på plats.

• Glöm inte att packa ned badkläder och solskyddskräm – det är inte långt till stranden!

• Det är regnperiod i Goa från juni till augusti – ta med regnkläder och paraply.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback