• volontärarbete-indien-undervisning-skola

Volontärresa: Undervisa i Goa, Indien!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  5,600 sek

Som volontärlärare i Goa gör du en viktig insats för fattiga barn i en del av Indien som är fattigt och i stort behov av hjälp. Du undervisar främst i engelska, men kan även blanda in ämnen som du tycker är intressanta, som till exempel miljöfrågor.

Första veckan är en introduktionsvecka
Du bor på vår samarbetspartners center i Saligao
Du undervisar i minst en vecka

2017
2 veckor: 5.600:-
3 veckor: 7.100:-
4 veckor: 8.700:-
5 veckor: 10.400:-
6 veckor: 12.100:-
7 veckor: 13.800:-
8 veckor: 15.500:-
9 veckor: 17.200:-
10 veckor: 18.900:-
11 veckor: 20.600:-
12 veckor: 22.300:-
13 veckor: 24.000:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2017 även för projektstart under 2018.

2017
Januari: 2, 16
Februari: 6, 20
Mars: 6, 20
April: 3, 17
Maj: 1, 15
Juni: 5, 19
Juli: 3, 10, 17, 24
Augusti: 7, 21
September: 4, 18
Oktober: 2, 16
November: 6, 20
December: 4, 18
 
2018
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Goa
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till skolan
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Goa så att du landar dagen innan projektet börjar. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
CKGS i Stockholm har i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien. Om du ska stanna i Indien i högst 30 dagar kan du ansöka om e-visum. För längre vistelser än 30 dagar är processen lite krångligare, men det är normalt inga problem att få turistvisum som gäller i upp till 6 månader från det datum det utfärdats. Läs mer på http://www.in.ckgs.se/.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp. Det finns en liten risk att smittas av malaria i Goa. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter, samt att sova med myggnät.

Introduktionsveckan – en bra början på din tid som volontär i Indien

Den första veckan är en gemensam introduktionsvecka tillsammans med alla andra nya anlända volontärer, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i Goa.

På måndagen går vi igenom praktiska detaljer och schemat, och eftermiddagen åker vi runt i Goa så du blir bekant med omgivningarna och de andra volontärerna. På tisdagen får du lära dig grunderna om Indiens historia, får prova på att laga indisk mat och vi går igenom vad du ska göra och inte göra i Goa och resten av Indien.

volontär-indien

Onsdagen ägnas åt yoga och meditation, en genomgång av Indiens religioner och ett besök i ett hinduiskt tempel. På torsdagen blir det mer yoga och meditation, och vi besöker ett kryddplantage. Vi hinner även med att besöka några av Goas många stränder, och äter middag på en av dem.

På fredagen besöker vi Goas huvudstad Panjim, och den gamla stadskärnan i Goa där vi bland annat gör ett stopp i den berömda kyrkan St. Francis Xavier. På kvällen går vi och ser en Bollywood-film.

frivillig-arbeid-india

Helgen är ledig, du kan till exempel upptäcka mer av Goa på egen hand, koppla av på någon av Goas många stränder eller fortsätta utöva den yoga och meditation du lärt dig eller umgås med de andra volontärerna.

 

Vad gör man som volontärlärare i Goa, Indien?

Som volontärlärare i Goa jobbar du antingen tillsammans med skolornas ordinarie engelskalärare eller på ett mer fritt sätt med hjälp av vår lokala samarbetspartners koordinator. Tidigare erfarenhet från undervisning är inget krav. Skolorna vi samarbetar med ligger på landsbygden och eleverna kommer mestadels från fattiga familjer. Deras ordinarie engelskalärare är oftast lågutbildade i både pedagogik och engelska, och uppskattar hjälp så länge du är diplomatisk och artig och inte får dem att känna sig underlägsna. Det är alltid bättre att komma med positiva förslag som kan göra undervisningen mer givande för barnen än att komma in och peka med hela handen och tala om att du kan bättre!

volontärresor-indien-undervisning-goa

Som volontär i Goa undervisar du förskolebarn mellan 4 och 7 år, och skolbarn mellan 7 och 17. Oftast får du välja vilken åldersgrupp du vill volontärjobba med i samråd med vår lokala samarbetspartner och skolorna. Hur du vill lägga upp undervisningen är till stor del upp till dig. Du kan använda de kursböcker som finns, eller jobba mer fritt med tyngdpunkt på att prata och förstå talad engelska.

Det kommer att uppskattas extra mycket om du även är med och anordnar aktiviteter utanför skoltid, som idrott och lekar. Det kan också underlätta att ta med sig bilder, planscher, musik och annat som kan göra undervisningen och skoldagen roligare.

Ett exempel på hur en lektion i Goa kan se ut hittar du här!

De lite äldre barnen har ibland tillräckligt med engelskakunskaper för att kunna ta till sig undervisning på engelska om exempelvis miljömedvetenhet, datorkunskap eller annat som intresserar dig. Som volontär kan du göra verklig skillnad i barnens liv!

volontärarbete-indien-goa-skola

Engelska är mycket viktigt att lära sig för barn i Indien och som volontärlärare gör du det lättare för dem att hitta jobb i framtiden. Engelska är även en förutsättning för högre studier. Undervisningsprojektet drivs i nära samarbete med vårt samhällsprojekt i Goa, och barnen är delvis desamma.

Notera att det är sommarlov i Indien från runt den 15 april till 1 juni. Det är även kortare skollov i september (Ganesh Chathurshi), oktober (Diwali) och runt jul och nyår. Då organiseras istället speciallektioner för barn i Goas slum eller på vår samarbetspartner center.

 

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få.
http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar 2017: 15 och 25 augusti, 2 och 18 oktober, 25 december.

 

Boende för våra volontärer

Under hela vistelsen bor du på vår lokala samarbetspartners center i Saligao, cirka 30 minuter från berömda Anjuna Beach och 20 minuter från Calangute Beach, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Det finns varmvatten och västerländska toaletter. Du får tillgång till wi-fi, tv, dvd-spelare, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är en blandning av indisk och västerländsk mat och är helt eller mestadels vegetarisk.

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet ar miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/arbetande som volontär.

frivillig-arbeid-india-goa-bolig

 

Att tänka på för dig som vill volontärjobba i Indien

• Det finns många bankomater och affärer i Goa, så det mesta går att köpa på plats.

• Glöm inte att packa ned badkläder och solskyddskräm – det är inte långt till stranden!

• Det är regnperiod i Goa från juni till augusti – ta med regnkläder och paraply

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback

 • Lisa, 21, Åbo, Finland
  Svara

  Tack snälla för att ni hjälpte mig lösa visumkrånglet, förutom det har allt varit jätte bra och jag kommer att rekommendera er för alla mina vänner i Finland. Ni borde göra en sida på finska också!

 • Anders, 42, Örebro
  Svara

  Allt har funkat bra, och det var väldigt givande att få testa på att undervisa engelska i Indien. Jag var lite rostig i början, men sen flöt allting på och det blev roligare och roligare. Är nu hemma igen, massor av upplevelser rikare. Tack för det!

 • Angelica Rodenfelt
  Svara

  Det bästa med resan var att träffa och lära känna alla andra fantastiska volontärer, har fortfarande kontakt med flera av dom. Men också bara att se hur det kan vara i andra delar av världen för jag har fått lite perspektiv på livet och insett vad som är viktigt och inte, och tar inte längre saker för givet på samma sätt. Jag skulle absolut rekommendera andra att åka med er då jag var väldigt nöjd med er, för att jag alltid fick snabb hjälp och svar på alla tusen frågor jag hade innan. 🙂

  Det enda tipset jag kan komma på är att det kan vara bra att förbereda lite för lektioner innan avfärd, då vi hade en grupp barn/ungdomar för oss själva under tiden som vi skulle undervisa. Innan jag åkte trodde jag mer att det handlade om att hjälpa en lärare eller liknande, inte att vi skulle ha en grupp barn själva. Det blev lite av en överraskning och jag tyckte att det var lite jobbigt att förbereda lektioner och så för varje dag. Vi fick alltid hjälp av Michael om vi ville så det löste sig såklart, men det hade varit skönt att kunna planera lite innan även fast det såklart är olika beroende på ålder på barnen i gruppen. Annars är mitt råd att vara öppen, inte ha några förväntningar på hur det ska vara (för det blir antagligen annorlunda, det blev det för mig – dock inte på ett negativt sätt!) och vara glad och social med dom andra så löser sig det mesta!

  Tack för att jag fick åka med er och för all hjälp innan! 🙂