• volontärarbete-skola-fiji-barn

Volontärresa: Undervisa i en skola på Fiji!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  8,400 sek

Volontärarbeta som lärare på Fiji och gör verklig skillnad i fattiga barns liv, samtidigt som du själv kommer att lära dig massor och garanterat få minnen för livet!

Första veckan är en introduktionsvecka
Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 8.400:-
3 veckor: 10.600:-
4 veckor: 12.900:-
5 veckor: 15.200:-
6 veckor: 17.500:-
7 veckor: 19.800:-
8 veckor: 22.100:-
9 veckor: 24.400:-
10 veckor: 26.700:-
11 veckor: 29.000:-
12 veckor: 31.300:-
13 veckor: 33.600:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2018 även för projektstart under 2019.

2018 & 2019
Varje måndag hela året.
Ingår:
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Hämtning på flygplatsen i Suva eller assistans på flygplatsen i Nadi
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till skolan
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Nadi eller Suva så att du landar dagen innan projektet börjar (dvs en söndag). Vi ordnar gratis hämtning mellan kl 06 och 18 på söndagen, och även på lördagen – men om du ankommer till Suva redan på lördagen kostar den första natten på boendet 350 kr extra. Landar du en annan dag eller senare på söndagskvällen hittar vi en annan lösning. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
Du får visum på flygplatsen när du landat. Uppge att du ska volontärarbeta. Då får du ett affärsvisum, som gäller i 14 dagar. Ska du stanna längre hjälper den lokala personalen dig att ordna en förlängning.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber.
Malaria finns inte på Fiji. Däremot finns en annan sjukdom som sprids av myggor – denguefeber.
Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

 

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Fiji

Den lokala personalen välkomnar dig på flygplatsen i Nadi på söndagen. Det går även bra att flyga direkt till Suva, om du föredrar det. Om du landar i Nadi de till att du hamnar på rätt buss till Suva och personalen i Suva möter upp dig vid busstationen när du kommer fram. Bussen mellan Nadi flygplats och Suva tar ca 4,5 timmar.Introduktion för volontärer till Fiji

Den första veckan  är en gemensam introduktionsvecka för alla nyanlända volontärer, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området. Programmet kan komma att ändras lite beroende på väder, säsong och annat, men ser i stora drag ut så här:

På måndagen börjar vi med en introduktion till den lokala kulturen och traditioner på Fiji. Du får information om vad du ska göra och inte göra på Fiji för att respektera lokalbefolkningen och få ut så mycket som möjligt av din tid på Fiji. Efter lunch väntar en rundtur i huvudstaden Suva. Vi besöker den bästa marknaden, hamnen och andra sevärdheter.

fiji-volontärarbete-intriduktionsvecka

På tisdagen börjar vi med en språklektion – du vill väl kunna säga något mer än bara ”bula” (som betyder hej)? Efter lunch får du prova på traditionellt hantverk – vävning, träsnideri eller målning.

På onsdagen väntar ännu en språklektion, och efter lunch får du lära dig laga mat på fijianskt sätt. Du får även lära dig att göra Fijis nationaldryck kava, som dricks till både vardag och fest och har lugnande egenskaper.

fiji-frivillig-arbeid-utdanning-skole

På torsdagen besöker vi Suva Museum och Colo-I Forest Park, där vi även dukar upp en picnic-lunch. På kvällen bjuder vi på en (aningen försenad) välkomstfest! Fredagen ägnar vi åt att förbereda dig för ditt volontärarbete på bästa sätt.

Helgen är ledig. Du kan åka runt på egen hand, njuta av en dag på stranden eller bara ta det lugnt och koppla av.

 

Hur ser vardagen ut som volontärlärare på Fiji?

Som volontärlärare på skola i Fiji jobbar du tillsammans med skolornas ordinarie engelskalärare, och tidigare erfarenhet från undervisning  är inget krav. Skolorna vi samarbetar med ligger i ett område som heter Nausori, utanför huvudstaden Suva, och eleverna kommer mestadels från fattiga familjer.

frivillighet-fiji-utdanning-volunteer

Hur du vill lägga upp undervisningen är till stor del upp till dig. Du kan använda de kursböcker som finns, eller jobba mer fritt med tyngdpunkt på att prata och förstå talad engelska.  Det kommer att uppskattas extra mycket om du även är med och anordnar aktiviteter utanför skoltid, som idrott och lekar. Det kan också underlätta att ta med sig bilder, planscher, musik och annat som kan göra undervisningen och skoldagen roligare. Volontärjobb ska vara roligt – både för dig och eleverna!

Du undervisar kl 9-11 och kl 13-16 måndag till fredag. Lunch serveras kl 12 och middag kl 17.30.

volontärresa-fiji-skola-undervisning

Engelska är mycket viktigt att lära sig för skolbarnen och som volontärlärare på Fiji gör du det lättare för dem att hitta jobb i framtiden, exempelvis i den snabbt växande turismindustrin i landet. Som volontärlärare på Fiji får du en unik inblick i lokalt vardagsliv och kultur, på ett mycket djupare plan än turister.

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar:

2018: 1 januari, 30 mars, 2 april, 29 juni, 7 september, 10 oktober, 7 november, 19 november, 25-26 december.

2019: 1 januari, 19-22 april, 21 juni, 7 september, 10 och 27 oktober, 10 november, 25-26 december.

 

Det är skollov på Fiji följande datum:

2018: 23 april – 4 maj, 13 – 24 augusti, 16 november 2017 – 15 januari 2019

2019: 22 april – 3 maj, 12 – 23 augusti, 25 november 2019 – 10 januari 2020

Då kan det här projektets verksamhet påverkas, men du kan istället jobba med barnen i en ”Kids club”, som ordnas under skolloven – eller hjälpa till med att renovera en skola, förskola eller dagis och göra skolmiljön säkrare och finare för barnen när de kommer tillbaka från lovet.

I slutet av terminerna (ca två veckor innan skolloven) är det centrala prov i skolorna, som också påverkar det här projektet. De veckorna går det bra att jobba med bygg och renovering eller på förskola i stället.

 

Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer på Fiji

Under volontärarbetet bor du på vår lokala samarbetspartners center i området Nasinu, utanför huvudstaden Suva, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum.  Du bjuds på tre mål mat om dagen (två på helgerna). Maten är till största delen vegetarisk och av lokal karaktär. Det finns wifi och kylskåp på boendet, och säkerhetsskåp för dina personliga värdesaker.

Det finns varm dusch. Du handtvättar din egen tvätt, eller så kan du lämna in den för en billig penning. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med rökning och alkohol, och respektera de förhållningsregler som finns på boendet. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbetande.

volontärboende-fiji

 

Att tänka på inför din volontärresa till Fiji

• Det finns gott om bankomater i Suva, men ta gärna med lite utländsk valuta för säkerhets skull. Bäst kurs får du för dollar från Australien, Nya Zealand och USA.

• Från december till april är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply.

• Den 10 oktober firas nationaldagen, och det är fest hela veckan!

 

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback