• volontärarbete-thailand-specialprojekt

Volontärresa: Specialprojekt i Thailand vecka 44!

 • Reslängd från : 1 vecka
 • Pris från:
  7,900 sek

Lär känna Moken-folket och snorkla utanför ön Koh Surin, och volontärarbeta med att förbättra skolmiljön för flyktingbarn från Burma – i en oexploaterad och vacker del av Thailand som inte många västerlänningar besöker!

4-10 volontärer behövs för att projektet ska kunna genomföras
Hämtning på flygplatsen i Phuket ingår
En stor del av din volontäravgift går till att köpa planteringsjord och gräsfrön
Det går bra att förlänga vistelsen med att volontärarbeta som lärare

2016
1 vecka: 7.900:-
2 veckor: 9.600:-
3 veckor: 11.300:-
4 veckor: 12.900:-
5 veckor: 14.700:-
6 veckor: 16.400:-
7 veckor: 18.100:-
8 veckor: 19.800:-

En stor del av volontäravgiften går helt oavkortat till att köpa planteringsjord och gräsfrön, och eventuellt överskott går till vår fond I Mina Skor – dvs tillbaka till verksamheten på den burmesiska skolan.
2016
31 oktober. Vill du volontärarbeta med att undervisa barnen på den burmesiska skolan men inte har möjlighet att starta just den här veckan? Det går utmärkt – anmäl dig då istället till undervisningsprojektet, som startar varje vecka utom under skolloven.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Phuket
¤ Delat boende med en annan volontär, i vissa fall två
¤ Dygnet-runt assistans innan
avresa och under projektet
¤ Alla aktiviteter och måltider på Koh Surin
¤ Lunch på skolan varje arbetsdag
¤ Lån av cykel
¤ En stor donation till projeket
¤ En donation till I Mina Skor
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Mat (utöver specificerat). En bra måltid kostar 10-20 kr.
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du bör boka ditt flyg till Phuket dagen innan projektet börjar. Om du hellre vill flyga till Bangkok kan vi möta upp dig där på lördagen och se till att du hamnar på rätt nattbuss till Kuraburi. Då måste komma till Kuraburi på söndagen, eftersom programmet börjar tidigt på måndagmorgonen med båtfärd till Koh Surin. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa flygbiljetterna!
Ska du stanna i Thailand i högst 30 dagar behöver du inte ansöka om visum.
Ska du vara i Thailand längre än 30 dagar rekommenderar vi att du skaffar ett turistvisum från Thailändska ambassaden i Stockholm. Det finns tre varianter: ”single entry tourist visa”, som är giltigt i tre månader och kostar 260 SEK, ”double entry tourist visa” gäller i sex månader och kostar 520 SEK och ”triple entry tourist visa” som också är giltigt i sex månader och kostar 780 SEK. Mer information finns här:
http://www.thaiembassy.se/en/visa
Vi rekommenderar att du inte uppger att du ska volontärarbeta när du ansöker om turistvisumet – det bara krånglar till processen.
Fullgott grundskydd. Skydd mot Hepatit A och B rekommenderas också. Malaria finns inte i Kuraburi, men vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Ett specialprojekt under vecka 44 – extra lämpligt för dig som vill åka på en kortare volontärresa i samband med novemberlovet. Vi behöver minst fyra volontärer till det här projektet i Kuraburi norr om Phuket, och om du vill stanna längre och undervisa burmesiska flyktingbarn eller thailändska skolbarn går det utmärkt.

frivillig-arbeid-thailand

 

Besök Moken-folket och plantera gräs i sydvästra Thailand!

Våra vänner på Utbildningscentret för burmesiska flyktingbarn i Kuraburi har bett oss om hjälp. Vi stödjer centret kontinuerligt genom vår fond I Mina Skor, och har tidigare i år bland annat hjälpt skolan med att skicka duktiga och engagerade volontärer som undervisat barnen i engelska, och bekostat renovering av skolans fallfärdiga toaletter, borttagning av två stora palmer som var en säkerhetsrisk för barnen och personalen och byggt två fotbollsmål, som nu används flitigt på rasterna.

volontärarbete-thailand-kuraburi

Nu behöver skolan hjälp med ett större projekt, som vi inte klarar på egen hand. Skolgården består av sand och grus, och det blir väldigt dammigt när barnen springer och leker där på rasterna. De andas in dammet, drar ned det i lungorna, och får det i ögonen. Dessutom springer barnen ofta barfota, och skär sig på vassa stenar.

Därför har de bett oss om hjälp med att plantera gräs på skolgården istället, för att skapa en bättre skolmiljö för barnen. De behöver både praktisk hjälp med själva arbetet och ekonomisk hjälp med att köpa in jord och gräsfrön som täcker den yta på skolgården som idag bara består av sand och grus. En stor del av din volontäravgift går direkt till att köpa in planteringsjord och gräsfrön, och om pengarna inte räcker skjuter vi på IndiGo till resten.

volontärarbete-i-thailand

 

Kuraburi och ön Koh Surin

Kuraburi ligger i sydvästra Thailand, 15 mil norr om Phuket. Men förvänta dig ingen massturism – här väntar lugn och stillhet, småskalighet, oförstörd marin miljö och vänlig lokalbefolkning. Vi börjar veckan med att besöka ön Koh Surin, där du får en spännade inblick i Moken-folkets vardag. De kallas även Sea Gypsies, eller Havszigenare, och härstammar från Burma. De lever enkelt, på vad havet kan erbjuda i form av fiske, och flyttar ofta runt. Hela övärlden är en nationalpark och det finns bra möjligheter till snorkling. Vill du veta mer om Moken-folket? Se dokumentären ”No Word for Worry”, av den norske regissören Runar Jarle Wiik. Här hittar du en försmak!

volontärresor-thailand-kuraburi

 

Burmesiska skolan i Kuraburi

Innan den här skolan startade 2005 fanns det ingen möjlighet för burmesiska flyktingbarn att få en utbildning i området. Tillgång till utbildning för dem begränsas av diskriminering, kostnader för undervisning och skoluniformer, brist på transport, språkbarriärer och rädsla att bli arresterade och deporterade från Thailand.

De här flyktingbarnen har mycket svårare än thailändska barn på en mängd punkter. De flesta är i Thailand illegalt. De har inte thailändska medborgarskap, och eftersom deras familjer har lämnat Burma (Myanmar) för att undkomma svält, militärdiktatur och misär är många av barnen heller inte burmesiska medborgare. De står utanför det vanliga, statliga skolsystemet i Thailand och deras föräldrar har oftast låg eller ingen utbildning.

frivillgarbeid-i-thailand-burma

 

Kombinera intressanta möten och snorkling på Ko Surin med volontärarbete i Kuraburi!

Programmet dag för dag:

 • Dag 1 (söndag): Hämtning på flygplatsen i Phuket, transfer till Kuraburi och incheckning på boendet där.
 • Dag 2 (måndag):
  • Transfer med båt till ön Koh Surin på morgonen. Vi tar en longtail-båt till Moken-byn, checkar in på boendet vid nationalparkens högkvarter och blir presenterade för lokalbefolkningen. Här får du en unik inblick i deras unika sätt att leva, nära naturen och havet. Lär dig mer om deras färgglada ”spirit poles” och se hur de bor – i hus på styltor direkt på stranden.
  • 11.00: Workshop i vävning på Moken-sätt, med löv från pandanus-trädet. Du får göra ett eget armband som blir en perfekt souvenir från ön.
  • volontär-utflykt-moken
  • 12.30: Lunch i skuggan på stranden
  • 13.30: Hiking i skogen. Din guide kommer att visa vilka växter som är användbara till olika saker, vilka som Moken-folket använder som medicin, vilka som går att äta och vilka träd och växter de använder för att tillverka sina båtar.
  • 15.00: Snorkling! Under ledning av vår lokala guide får du uppleva fantastiska korallrev och tropiska fiskar i alla regnbågens färger. Du kommer även att få se prov på Moken-folkets imponerande dyk- och fisketeknik. De kan hållan andan i flera minuter utan syrgas – ett resultat av generationer av daglig träning för att få mat på bordet.
  • 17.00: Vi åker tillbaka till boendet, kopplar av på den vita sandstranden och njuter av solnedgången.
  • 18.30: Middag
  • Natten tillbringar vi i tält på stranden. Sängkläder finns. Det finns el från kl 18-22 på campingplatsen, sedan är det ficklampor som gäller.
 • Dag 3 (tisdag):
  • 08.30: Frukost på campingplatsen
  • 09.30: Mer snorkling tillsammans med vår guide, på ett nytt ställe den här gången.
  • snorkling-thailand-koh-surin
  • 12.00: Lunch på campingplatsen
  • 14.30: Båten går från Koh Surin till Kuraburi
  • 16.30: Tillbaka i Kuraburi, där du får skjuts till boendet
 • Dag 4 (onsdag): Volontärarbetet börjar! Vi ordnar transport till den burmesiska skolan, och vi börjar volontärarbetet samma dag som barnen kommer tillbaka efter ett månadslångt lov. Den första dagen kommer att bestå av förberedelser inför gräsplanteringen, och arbetet kommer i huvudsak bestå av att jämna till marken så gott det går.
 • Dag 5 (torsdag): Dags att sprida ut planteringsjorden och börja arbetet med att plantera gräsfrön. Räkna med att barnen kommer att vilja hjälpa till på rasterna!
 • Dag 6 (fredag): Mer plantering. Beroende på antalet volontärer kan vi hinna klart med allt arbete på fredagen, men om det inte blir helt färdigt kommer skolans personal att göra klart det sista under helgen.
 • Dag 7 (lördag): Utcheckning från boendet. Vi hjälper dig gärna att ordna transport tillbaka till flygplatsen i Phuket om du ska åka hem direkt. Det går även utmärkt att stanna i exempelvis Khao Lak, Phang Nga eller Phuket och semestra några dagar extra – eller att ta bussen till Bangkok.

Vill du stanna längre i Kuraburi, och se gräset växa? Det går utmärkt, och vi tar gärna emot undervisningsvolontärer på den burmesiska skolan när gräsprojekt är avslutat. Om fler än två volontärer är intresserade av att stanna kvar och undervisa behövs det även volontärer på de två andra skolor vi samarbetar med i Kuraburi. Läs mer om undervisningsprojektet här!

 

Boende för våra volontärer i Kuraburi

Du får dela rum med en eller två andra volontärer. Det finns delad kyl och vattenkokare, och du har gångavstånd till marknaden, restauranger, volontärcentret där samordnarna finns och allt annat du kan tänkas behöva. Om du vill ha airconditioning betalar du lite extra direkt till boendet, för att täcka elräkningen. Du får låna en cykel gratis.

volontär-thailand-boende

Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft, särskilt när barnen är i närheten. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt resande/arbetande som volontär.

 

Att tänka på inför det här specialprojektet

• Kuraburi är litet, men det går att få tag i det mesta du kan tänkas behöva köpa och det finns flera bankomater.

• Första veckan i november är i regnperiodens slutfas. Det är grönt och fint, och kan komma enstaka regnskurar.

• Vi behöver minst fyra volontärer för att kunna genomföra det här projektet, så hjälp oss gärna att sprida länken till dina vänner!

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback