• Volontärresa buddhisttempel Sri Lanka

Volontärresa: Renovera buddhisttempel på Sri Lanka!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  6,200 sek

Theravadabuddhismen genomsyrar det mesta i det lankesiska samhället, och templet är en naturlig samlingsplats. Många av templena är i förfall och i stort behov av renovering, men pengarna saknas. Som volontär på det här projektet hjälper du till att bevara den lokala kulturen för lokalbefolkningen och eftervärlden, skänker nytt hopp till fattiga byar och lär dig samtidigt massor om den lokala kulturen, buddhismen och traditionell lankesisk målnings- och renoveringsteknik.

Första veckan är en introduktionvecka
Du bor på vår lokala samarbetspartners center i Kandy
Minimiålder: 16 år (med målsmans godkännande om du är under 18)
Maxålder: Ingen övre gräns
Förkunskapskrav: Grundläggande engelska

2018
2 veckor: 6.200:-
3 veckor: 7.700:-
4 veckor: 9.400:-
5 veckor: 11.000:-
6 veckor: 12.700:-
7 veckor: 14.400:-
8 veckor: 16.100:-
9 veckor: 17.800:-
10 veckor: 19.500:-
11 veckor: 21.200:-
12 veckor: 22.900:-
13 veckor: 24.600:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss! 
Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma priser som för 2018 även för resa under 2019.
2018 & 2019
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Colombo
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan avresa
och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Reseförsäkring (obligatoriskt)
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska helst boka ditt flyg till Colombo så att du landar dagen innan projektet börjar, dvs på söndagen. Då ingår hämtning på flygplatsen hela dagen, från tidig morgon till midnatt. Vi kan även ordna så att du blir hämtad på flygplatsen redan på lördagen, och då betalar du bara 350 kr extra för mat och boende på lördagen. Om du landar en annan dag än lördag eller söndag ingår inte hämtning. Då kan du antingen ta dig till Kandy med taxi på egen hand eller betala extra för hämtning som vi arrangerar. Projektets sista dag är en fredag, och det går bra att stanna på boendet fram till lunchtid på lördagen om du vill. Vi hjälper dig gärna att hitta bra biljetter!
Turistvisum som gäller i 30 dagar söker du på
http://www.eta.gov.lk. Ska du stanna längre kontaktar du Sri Lankas ambassad i Stockholm:
http://www.stockholm.embassy.gov.lk.
Vi rekommenderar att du skaffar ett vanligt turistvisum. Skriv inte i ansökan att du ska volontärarbeta, det krånglar bara till processen.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Malaria behöver du bara oroa dig för i ett litet område längst i norra Sri Lanka, långt från Kandy. Vi rekommenderar dock att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.


 

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Sri Lanka!

Du blir upphämtad på flygplatsen i Colombo på söndagen. Den första veckan  är en gemensam introduktionsvecka för alla nyanlända volontärer, där du får lära dig grunderna om den lokala kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.

Måndag: Efter frukost går vi igenom hela programmet, och du får möjlighet att ställa frågor. Du får lära dig grunderna i lankesisk kultur och en språklektion. Vi visar dig runt i Kandy så att du lär dig hitta och på kvällen besöker vi en traditionell dansföreställning.

lankesisk dance sri lanka

Tisdag: Sri Lanka är bland annat känt för sina kryddodlingar, teplantage och sina ädelstenar. För att få en djupare förståelse för landets historia besöker vi en kryddodling, en teodling och ett ädelstensmuseum. Vi hinner även med ett besök på den brittiska kyrkogården från kolonialtiden och en båttur på Kandy Lake.

Onsdag: Idag får du lära dig laga mat på lokalt vis, och vi besöker ett lokalt tempel där du får lära dig mer om lankesisk buddhism och prova på meditation. Efter tre dagar har du redan lärt dig mer om Sri Lanka än många turister gör på flera veckor!

sri-lanka-frivillig-arbeid

Torsdag: Vi besöker en lokal familj som visar hur man målar batik på lokalt sätt. Lunch hos familjen ingår. Efter lunch besöker vi en av Sri Lankas största attraktioner: Sri Dalada Maligawa, ett vackert buddhistiskt tempel där enligt legenden en av Buddhas tänder finns. Templet kallas därför ofta ”Temple of the tooth”.

Fredag: Vi besöker ett hinduiskt tempel, äter indiskt till lunch och får avkopplande ayurveda-massage som avslutning på kulturveckan.

Helgen är ledig. Du kan åka runt på egen hand eller tillsammans med andra volontärer, eller bara ta det lugnt i Kandy.

 

Vad gör man på projektet?

Vecka 2 börjar volontärjobbet! Under introduktionsveckan kommer vår lokala samarbetspartners projektkoordinator att gå igenom vilka renoveringsprojekt som behöver hjälp för tillfället, och du får komma med önskemål om vad du vill jobba med. Oftast får du ditt förstahandsval.renovera tempel sri lanka volontär

Själva jobbet varierar från vecka till vecka, men innefattar exempelvis rengöring och målning och annan renovering av gamla buddhisttempel, byggande av nya tempel eller tillbyggnader av befintliga tempel. Du kommer att komma i nära kontakt med lokalbefolknigen och buddhistmunkarna som bor i eller i anslutning till templena. När du är i tempelområdet är det extra viktigt att tänka på att ta seden dit du kommer – klä dig i inte i shorts eller linne, rök inte öppet och var noga med att följa de förhållningsregler som ges på plats.

Observera att det här projektet ibland även innefattar renovering av skolor, barnhem och liknande byggnader i behov av renovering.

 

Observera att projektet gör uppehåll på följande lokala helgdagar:

2018: 1 och 31 januari, 13 februari, 1 och 30 mars, 11-17 april, 30 april, 1 och 29 maj, 15 och 27 juni, 27 juli, 22 augusti, 24 september, 24 oktober, 6 och 20-22 november, 25 december.

2019: 15 januari, 4 och 19 februari, 4 och 20 mars, 11-17 april, 19 april, 1 och 18 maj, 5 juni, 16 juli, 12 och 12 augusti, 13 september, 12 november, 11 och 25 december.


Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 185 kr och tar ca två veckor att få. Här beställer du intyget.

 

Boende för våra volontärer på Sri Lanka

Under introduktionsveckan bor du på vår lokala samarbetspartners center i Kandy, där du eventuellt får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön. Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du får tillgång till  tv, kyl, och bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är helt eller mestadels vegetarisk och av lokal karaktär.

volontärresor-srilanka-boende-kandy

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet är miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Alkohol är inte tillåtet på volontärboendet, men det finns flera barer i närheten om du blir sugen på en drink. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.

Under volontärarbetet bor du antingen kvar på centret i Kandy, eller hos en lokal familj, beroende på var du ska jobba.

 

Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra ditt gymnasieprojekt utomlands, och för dig som är intresserad av byggteknik, renovering, konsthantverk eller buddhism!

 

Att tänka på inför din volontärresa till Sri Lanka

• Det finns gott om bankomater och affärer i Kandy, så det mesta kan köpas på plats.

• Från oktober till december är det regnperiod – glöm inte regnkläder och paraply. Renoveringsarbetet kommer mestadels att vara inne i templet eller under tak.

• Ta med heltäckande tunna bomullskläder som du inte är rädd om, eller köp billiga kläder på marknaden i Kandy.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback