• volontärresor-idrott-sport-fotboll-indien

Volontärresa: Jobba som idrottslärare i Udaipur, Indien!

 • Destination:
 • Reslängd från : 2 veckor
 • Pris från:
  5,600 sek

Volontärarbeta med att lära barn i Udaipur i Indien att spela fotboll, volleyboll, cricket eller landhockey! En perfekt volontärresa för dig som vill hjälpa barn i en fattig del av världen, men inte vill undervisa i ett klassrum eller jobba på barnhem. Det här projektet passar även utmärkt för dig som studerar till exempelvis idrottslärare och vill använda en volontärresa som underlag för ditt gymnasiearbete.

Första veckan är en introduktionsvecka
Du bor på vår lokala samarbetspartners center
Du jobbar med barnen i minst en vecka

2017
2 veckor: 5.600:-
3 veckor: 7.100:-
4 veckor: 8.700:-
5 veckor: 10.400:-
6 veckor: 12.100:-
7 veckor: 13.800:-
8 veckor: 15.500:-
9 veckor: 17.200:-
10 veckor: 18.900:-
11 veckor: 20.600:-
12 veckor: 22.300:-
13 veckor: 24.000:-

Vill du stanna längre än 13 veckor? Kontakta oss!

Eventuellt måste vi höja priserna vid årsskiftet, men om du bokar nu gäller samma pris som för 2017 även för projektstart under 2018.

2017
Januari: 2, 16
Februari: 6, 20
Mars: 6, 20
April: 3, 17
Maj: 1, 15
Juni: 5, 19
Juli: 3, 10, 17, 24
Augusti: 7, 21
September: 4, 18
Oktober: 2, 16
November: 6, 20
December: 4, 18
 
2018
Alla måndagar hela året.
Ingår:
¤ Hämtning på flygplatsen i Udaipur
¤ Mat
¤ Boende
¤ Dygnet-runt assistans innan avresa och under projektet
¤ En donation till I Mina Skor
¤ En donation till projektet
¤ Ett volontärintyg som stärker ditt CV
Ingår inte:
¤ Flygbiljett
¤ Fickpengar
¤ Eventuella vaccinationer
¤ Visumkostnader
Du ska boka ditt flyg till Udaipur så att du landar dagen innan projektet börjar. Sista arbetsdag är alltid en fredag, och det går bra att stanna på boendet till lunchtid på lördagen. Vi hjälper dig gärna att hitta de bästa biljetterna!
CKGS i Stockholm har i uppdrag av Indiens ambassad att utfärda visum till Indien. Om du ska stanna i Indien i högst 30 dagar kan du ansöka om e-visum. För längre vistelser än 30 dagar är processen lite krångligare, men det är normalt inga problem att få turistvisum som gäller i upp till 6 månader från det datum det utfärdats. Läs mer på http://www.in.ckgs.se/.
Förutom fullgott grundskydd rekommenderas skydd mot Hepatit A och B samt Tyfoidfeber. Koleravaccin kan också behövas, och i vissa fall stelkramp.Det finns en liten risk att smittas av malaria i Rajasthan. Diskutera med din vaccinationscentral eller läkare i Sverige om du behöver malariaprofylax. Vi rekommenderar att alltid ha heltäckande kläder och använda myggspray när du är ute på kvällar och nätter.

Introduktionsveckan – en bra början på din volontärresa till Indien

Den första veckan  är en gemensam introduktionsvecka för alla volontärer som ska delta, där du får lära dig grunderna om den indiska kulturen, maten, människorna och språket på vår lokala samarbetspartners center och genom studieresor i området.  Du blir upphämtad på flygplatsen i Udaipur av en representant från vår lokala samarbetsorganisation på söndagen.

volontärresor-indien-introduktionsvecka

Måndagen ägnas åt praktisk information, en genomgång av veckans schema och en introduktion till indisk kultur, med särskilt fokus på området runt Udaipur och resten av Rajasthan. Vi åker runt i stan på eftermiddagen och på kvällen väntar en välkomstmiddag med indisk mat.

Tisdagen börjar tidigt på morgonen med en lektion i yoga, och därefter får du veta mer om volontärprojekten och ges även en lektion i hindi, det mest utbredda språket i Indien. Efter lunch är det utflyktsdags igen. Vi besöker bland annat Nehru Park och tar en båttur på sjön Fateh Sagar.

Onsdagmorgonen bjuder på mer yoga. Därefter väntar ett besök på den lokala grönsaksmarknaden för att köpa ingredienser till matlagningslektionen som resulterar i dagens lunch! På eftermiddagen besöker vi Monsoon Palace och fortet Sajjan Gargh.

volontär-indien-introduktion-i-udaipur

På torsdagen får du lära dig mer om religionens inverkan på det dagliga livet i Indien och och vi besöker ett hinduiskt tempel, Saas Bahu. Vi hinner även med att besöka Shilpgram, där du bland annat får ta del av indiskt konsthantverk och traditionell dans. På kvällen går vi och ser en Bollywood-film!

Fredagen börjar med en språklektion, innan vi besöker en kryddmarknad med kryddor i alla regnbågens färger. Glöm inte kameran! Den kan också komma till användning efter lunch, när vi åker till sjön Pichola och det berömda templet Jagadish.

Helgen är ledig. Du kan till exempel upptäcka mer av Udaipur eller Rajasthan på egen hand eller med andra volontärer som är med på projektet, fortsätta utöva den yoga och meditation du lärt dig eller bara ta det lugnt och njuta av tillvaron. Vecka 2 börjar du volontärjobba!

 

 Volontärarbeta som idrottscoach i Udaipur!

Bland annat följande sporter förekommer på projektet: fotboll, volleyboll, cricket, gymnastik, friidrott och landhockey. I de flesta fall får du coacha i mer än en sport. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av idrottscoaching, men vi rekommenderar att du är eller har varit aktiv inom någon av de sporterna, för att både du och barnen ska få ut så mycket som möjligt av din tid på projektet. Landhockey och cricket är populära sporter i Indien, men har du aldrig spelat det rekommenderar vi att du väljer något annat som huvudinriktning.
volontärarbete-sport-idrott-indien

Du bör vara i god fysisk form. Var beredd på att det är varmt i Rajasthan året runt, utom nattetid på vintern. Från april till juni är det så varmt att vi avråder från det här projektet om du inte är van vid den typen av värme sedan tidigare, men resten av året är temperaturen behagligare.

Som volontär här jobbar du två skift varje dag – tidiga morgnar och sena eftermiddagar. Då är temperaturen bäst för fysisk aktivitet utomhus. Du jobbar på två olika skolor – en internationell skola med barn från hela världen, och en skola för hörselskadade barn. Det är för övrigt samma skola som vi samarbetar med på vårt undervisningsprojekt, så projekten är sammankopplade.

Målet med projektet är i första hand att få barnen att vara mer fysiskt aktiva, men även i förlängningen att uppmuntra till att de lägger mer tid och energi på att lära sig engelska och att kunna kommunicera med volontärerna. Du blir även en positiv förebild på andra sätt, och ska därför självklart inte röka eller dricka alkohol i barnens närvaro.

volontärresor-idrottslärare-indien
Obs: På det här projektet krävs att du tar med dig ett utdrag ur belastningsregistret. Du får utdraget hos svenska polisen, det ska vara på engelska, kostar 192 kr och tar ca två veckor att få. http://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4421-utlandsandamal-belastningsregistret/

 

Projektet gör uppehåll på följande helgdagar och skollov:

201716 oktober till 20 november, 23 december 2017 till 7 januari 2018.

2018: 26 januari, 12-16 februari, 2, 19, 29 och 30 mars, 2 till 21 april10 maj till 1 juli, 15 augusti, 20 till 24 augusti, 3 och 13 september, 2 oktober, 8 till 12 oktober, 17 och 19 oktober, 27 oktober till 11 november, 20 och 23 november, 9 december till 2 januari 2019.

De längre uppehållen beror på skollov och centrala prov. Under de perioderna går det bra att volontära med barn på specialundervisningsprojektet istället (endast eftermiddagar vissa dagar – kolla gärna med oss för exakta datum).

.

 

Boende för våra volontärer

Du bor på vår lokala samarbetspartners center, där du får dela rum med en eller flera andra volontärer av samma kön.  Boendet är av enkel, lokal standard, med delat badrum. Du bjuds på tre mål mat varje dag (två på helgerna). Maten är indisk och mestadels eller helt vegetarisk.

volontärboende-udaipur

Du handtvättar din egen tvätt. Tänk på att inte slösa med vatten och el – hela projektet ar miljöinriktat och du förväntas vara ett gott föredöme för lokalbefolkningen. Var måttlig med alkohol och rökning. Det är inte strikt förbjudet, men visa hänsyn och sunt förnuft. Användning av illegala droger är inte tillåtet och kan leda till att du stängs av från fortsatt volontärarbete.
Den här volontärresan passar extra bra för dig som vill göra till gymnasieprojekt utomlands och jobba med ett idrottsprojekt.

 

Att tänka på inför din volontäresa till Rajasthan

• En stor del av Rajasthan består av öken! Glöm inte solglasögon, heltäckande kläder och hög solskyddsfaktor.

• Det är extremt varmt från april till juni – ibland över 40 grader i skuggan! Efter värmen kommer regnperioden i juli och augusti.

• Från november till mars är det vinter, och det kan vara riktigt kyligt på nätterna. Ta med varma kläder och sovsäck.

Bokningsformulär

 • Kombinera
  Jag vill kombinera två eller flera projekt, eller lägga till en eller flera veckor utöver det ordinarie projektet. Det här vill jag också vara med på:
 • Vi bekräftar alltid din bokning manuellt, kontrollerar att startdatumen stämmer och justerar totalpriset om du anmäler dig till mer än ett projekt eller mer än en resa.
 • Här kan du t ex ange om du reser tillsammans med någon, om du har några allergier eller om du vill boka ett eget rum mot enkelrumstillägg (ej tillgängligt överallt). Om du redan har bokat ditt flyg får du gärna ange dina flygdetaljer här: Ankomstdatum, tid och flightnummer. Har du inte bokat flyget ännu går det bra att komplettera med det senare.
 • VIll du ha ett gratis volontärintyg efter avslutad resa?
 • Jag godkänner och samtycker till IndiGo Travels resevillkor
 • En donation till I Mina Skor
  För varje bokning går 100 kr oavkortat till att hjälpa utsatta barn i Thailand. Just nu går pengarna till burmesiska flyktingbarns utbildning i Kuraburi. Vi följer upp på plats att pengarna verkligen används på bästa sätt. Vill du skänka mer än 100 kr? Välj belopp här:
 • 0,00 Kr
  När du skickat in bokningen kontrollerar vi att det finns platser kvar på projektet (om du inte varit i kontakt med oss tidigare), och återkommer med en bekräftelse inom kort. Därefter skickar vi ut en e-faktura på anmälningsavgiften, för att kunna garantera att du får en plats. Den är på 1.500 kr och dras från slutfakturan. Om du bokar med kortare varsel än sex veckor skickar vi ut en faktura på hela summan direkt.

Kommentarer & Feedback